Meer dan 7500 artikelen uit voorraad leverbaar
Laagsteprijsgarantie
Uw partner voor astronomie

Productomschrijving

De azimutale GoTo-montering is ideaal voor visuele observatie en het fotograferen van de Maan en de planeten. De computerbesturing (GoTo) helpt bij het opsporen van de hemellichamen. Die kunt u dan met de ingebouwde motoren volgen en automatisch in het oculair houden. Dat is, gelet op de rotatie van de aarde, nodig. Bij azimutale monteringen zonder motoren en besturingselektronica moet u het betreffende hemellichaam manueel volgen met uw telescoop.

De azimutale, eenarmige montering ondersteunt kleinere optieken. Hij is gemakkelijk te vervoeren en snel klaar voor gebruik. Bevestig de telescoop met zijn zwaluwstaart aan de monteringsarum en u klaar is Kees. Na observatie kunt u de telescoop met een handvat van de montering loskoppelen, zodat u de telescoop gemakkelijker kunt vervoeren en veilig op kunt bergen.

Omdat de klemm voor de zwaluwstaart gestandaardiseerd is, kunt u verschillende telescopen gebruiken.

Een bijzonderheid van de LX65 is de tweede zwaluwstaartklem. Daarmee kunt u een tweede optiek parallel monteren.

De AudioStar handbediening biedt een database van 30.000 astronomische objecten. Eenmaal uitgelijnd met de nachtelijke hemel, kan de AudioStar de telescoop op een van deze objecten richten en deze centreren in het oculair - natuurlijk alleen als het object boven de horizon is. De GoTo-functionaliteit wordt aangevuld met extra functies, zoals rondleidingen, positieweergave en verbinding met een pc.

Een speciaal kenmerk van de AudioStar-controller is de ingebouwde luidspreker. De ingebouwde Astronomer Inside technologie biedt meer dan vier uur audio-commentaar (alleen in het Engels). De ingebouwde astronoom zal interessante informatie geven over astronomische objecten die u ziet.

Easy Align: vóór iedere waarneming moet de computerbesturing worden vergeleken met de huidige sterrenhemel. Deze vergelijking wordt ook wel uitlijning (alignment) genoemd. De uitlijning van deze telescoop is bijzonder eenvoudig: nadat u de positie heeft ingegeven en op het noorden heeft afgesteld, lijnt de telescoop uit op twee heldere sterren na elkaar. Deze hoeven alleen nog in het midden van het oculair te worden gecentreerd. De uitlijning is nu voltooid en de telescoop afgesteld.

Specificaties

Capaciteit


Max. Draagvermorgen (kg)
5
Montage zadel
Vixen-Style
Battery-powered
ja

Bijzonderheden


GoTo systeem
ja

Uitrusting


Statief
Statief
Accessoire houder
ja

Statief


Statief materiaal
Staal

Algemeen


Serie
LX65
Type
Montering
Ontwerp
Azimutaal

GoTo sturing


Uitlijningsmethode
Easy Align
Software
AudioStar
GoTo taal
Engels
WLAN
nee
Database
30.000
GPS
nee

Aanbevolen accessoires

Telescoop accessoires > Stroomvoorziening & kabels (4)

Meade Autobatterij-kabel (7,5m), voor sigarettenaansteker auto, 12V

$ 47,90*

*Alle prijzen zijn inclusief BTW + verzendkosten.

Meade Montering LX65
Toepassingsvoorbeeld

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit product.

Stel uw eigen beoordeling samen:

Heeft u specifieke vragen over uw bestelling of producten? Neem dan contact op met onze klantenservice!