Meer dan 7500 artikelen uit voorraad leverbaar
Laagsteprijsgarantie
Uw partner voor astronomie

Productomschrijving

Omegon AZ-Deluxe - de allround montering voor uw optieken
Met de Omegon AZ-Deluxe montering observeert u de hemel op intuïtieve wijze. Wanneer u een telescoop of spotting scope bevestigt, kunt u die dankzij deze montering vrij in elke richting bewegen. De tweezijdige arm staat u zelfs toe tot wel twee instrumenten tegelijkertijd te monteren. Bovendien volstaat een lichte druk om de azimutale montering naar boven, onder, links of rechts te draaien. Dat maakt van deze montering een prima exemplaar voor iedereen die graag in de natuur vertoeft en observeert.

De voordelen op een rij:

  • Twee telescopen tegelijkertijd monteren met behulp van de GP-telescoopklem
  • Gradenschaal in het azimut
  • Stevige basis: statief uit roestvrij staal, uitschuifbaar
  • Weerstand instelbaar
  • Ook bij zeer hoge vergrotingen soepel te bedienen

Twee telescopen met één doel
Waarom zou u slechts één telescoop gebruiken, wanneer u nog meer van het zicht kunt genieten met twee telescopen? Bevestig rechts bijvoorbeeld een refractor en links een spiegeltelescoop. Vergelijk het zicht op de objecten van beide telescopen of observeer samen met uw vrienden of familie. U zult merken dat u uw blik helemaal niet meer van het oculair wilt losrukken!

Flexibel en gemakkelijk te transporteren
De AZ-Deluxe montering kan in twee delen worden gedemonteerd is bijgevolg zeer flexibel. In die toestand is de montering nog niet eens 23cm lang, waardoor ze gemakkelijk in zelfs de kleinste auto's past.

Gemakkelijk te bewegen in alle richtingen
Onder de nachtelijke sterrenhemel moet u absoluut met de grootste precisie te werk gaan. Maak de assen los, spoor de gewenste objecten op en zet de achtervolging in - kinderspel met deze telescoop! De Omegon AZ-montering doet precies wat u wenst dankzij de hoogwaardige glijlager. Zelfs bij de hoogste vergrotingen wijkt het object niet uit uw gezichtsveld.

GP-klem: de standaard voor alle telescopen
Dankzij de GP-montage op uw montering kunt u zowel vandaag als in de toekomst vrij kiezen welke telescopen u wilt bevestigen. Vele telescopen worden tegenwoordig uitgerust met passende GP-zwaluwstaarten. Zo monteert u snel en eenvoudig een optiek naar keuze.

Instelbare weerstand
U bepaalt zelf hoe gemakkelijk of moeilijk uw telescoop te bewegen valt door de klemmen vaster of net minder vast te bevestigen. Zo stemt u de weerstand op uw persoonlijke behoeftes af.

Aluminium schroeven: zachtaardig voor uw telescoop
De klem- en frictieschroeven uit aluminium beschikken over een high-grip profiel, waardoor u de montering ook eenvoudig met handschoenen kunt bedienen.

De klemschroeven zijn voorzien van een plastic beschermlaag, zodat ze de zwaluwstaarten niet bekrassen of op een andere manier beschadigen tijdens het (de)monteren. De zwaluwstaarten blijven dus ongedeerd.

Gradenschaal in het azimut
Voor natuurwaarnemers is er bovendien een gradenschaal voorzien op de horizontale as.

Roestvrijstalen statief
Het roestvrijstalen statief met drie statiefpoten van 45mm biedt een stevige basis. Zelfs bij een last tot wel 10kg blijft deze montering schokbestendig en garandeert een optimale stabiliteit. De ingebouwde metalen spreider zorgt bovendien voor nóg meer stevigheid, en terwijl doet de plaat dienst als oculairhouder voor uw 1,25" en 2" oculairs - praktisch!

Specificaties

Capaciteit


Aanwijzing
AZ-Deluxe
Max. Draagvermorgen (kg)
10
Gewicht (g)
3400 (Montering)

Bijzonderheden


Fijnregeling
-
Accessoirehouder
ja
Aansluiting voor zwaluwstaart
ja

Uitrusting


Panorama schaal
ja
Statief
Statief

Statief


Max. statief hoogte (cm)
118
Min. statiefhoogte (cm)
86
Statief materiaal
Roestvrij staal

Algemeen


Kleur
zwart / zilver
Serie
Advanced
Type
Montering
Ontwerp
Azimutaal
Omegon AZ-Deluxe-montering
De montering is geschikt voor elke telescoop met een GP-zwaluwstaart. De tweezijdige arm kan tot twee telescopen tegelijkertijd dragen.
Omegon AZ-Deluxe-montering
Het meegeleverde, stalen statief komt de stabiliteit ten goede en vormt zo een massieve basis voor uw telescoop.
Omegon AZ-Deluxe-montering
U kunt op de montering ook twee volledig verschillende telescopen met elkaar combineren.

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit product.

Stel uw eigen beoordeling samen:

Heeft u specifieke vragen over uw bestelling of producten? Neem dan contact op met onze klantenservice!

Klanten die dit product kochten, kochten ook...