Meer dan 7500 artikelen uit voorraad leverbaar
Laagsteprijsgarantie
Uw partner voor astronomie

Archief voor March 2019

Nieuw: Nevelfilter NB1 van IDAS

March 25 2019, Stefan Taube

Emissienevels, supernova-resten en planetaire nevels zijn vooral prachtige objecten aan de nachtelijke hemel. Dit geldt zowel voor puur visuele observatie als voor astrofotografie. De natuur doet deze nevels in bepaalde spectrale kleuren schijnen: in het rode licht van waterstof, in het cyaanlicht van zuurstofionen en ook in de kleuren van zwavel- en stikstofionen. Nevel-filters laten deze kleuren voorbijgaan en blokkeren het verstrooide licht van de natuurlijke hemelhelderheid en lichtvervuiling. Het resultaat is een grote toename van het contrast.

De filterspecialist IDAS brengt met de Nebula Booster NB1 een nieuw, zeer krachtig filter van deze soort op de markt, die bovendien niet te duur is! Zoals de transmissiecurve laat zien, is het filter met hoge transmissie doorlaatbaar voor alle relevante spectraallijnen – en dit met een verbazingwekkend smalle doorlaatband: een echte nevelversterker!

Transmissiekurve IDAS NB1

Het filter is ideaal voor het fotograferen van grote gebieden met nevels waar het de typische kleuren van deze objecten doorlaat en de storende helderheid van de lucht blokkeert. In het bijzonder snijdt het filter het nabij-infrarood af tot 1100 nanometer. Dit is belangrijk omdat camera’s gevoelig zijn voor dit gebied, maar de optische telescoop geoptimaliseerd is voor het zichtbare spectrale bereik en gebrekkig is in het infraroodbereik.

IDAS Nebula Booster NB1

IDAS Nebula Booster NB1

 

De Nebula Booster NB1 is verkrijgbaar in de twee gebruikelijke twee maten, die op uw camera of uw oculair geschroefd kunnen worden (1.25“ en 2“)

Lenteaanbiedingen: korting op veel verrekijkers en nachtkijkers!

March 20 2019, Betty Lux

De lente staat al voor de deur. Wij luiden het seizoen met veel korting voor u in (enkel tot en met 31 mei 2019)!

Zowel mens als dier zoekt de eerste, warme zonnestralen op. De vogels beginnen hun lied te zingen en ook planten en bloemen staan weer in bloei. Mis geen enkel kostbaar moment in de natuur en sla meteen uw slag: kies een perfecte verrekijker of nachtkijker uit de sale!

Zo profiteert u nu van hoge kortingen op bijvoorbeeld:

Ook veel andere producten zoals spotting scopes, microscopen en nog veel meer zijn nu tijdelijk in prijs verlaagd. Wij wensen u veel plezier op koopjesjacht!

Kies de juiste optiek: dit zijn de nieuwe producten 2019!

March 12 2019, Betty Lux

Het nieuwe jaar vordert snel. Onze verrekijkers en optiekleveranciers maken een grote sprong met tal van innovaties en nieuwe producten:

Of het nu vogel- of natuurobservatie is: met deze allrounder heeft u altijd prima kwaliteit.

Gloednieuw op de markt is de Celestron verrekijker Trailseeker ED. De populaire Trailseeker-serie bestaat al een tijdje, maar is nu uitgebreid met ED-lenzen van hogere kwaliteit. ED-glas, dat wil zeggen “Extra Low Dispersion Glass” reduceert kleurfouten tot een minimum. Dit is vooral bij weinig licht, zoals bij zonsondergang, een tastbaar voordeel. In het voorjaar wordt het behoorlijk vroeg donker, ondanks gedeeltelijk goed weer. Maar met deze verrekijker kunt u vogels of andere dieren vroeg in de avond observeren. Breng elke minuut van uw reis in de natuur door – de Trailseeker ED ondersteunt u optimaal!

Celestron Trailseeker ED 8×42

 

Over nacht gesproken: wat dacht je van een nachtkijker?

Niet voor niets is de vraag naar nachtkijkers momenteel hoger dan ooit. Slechts een paar jaar geleden waren deze apparaten technisch deels onrijp, log en vooral duur. Deze tijden zijn voorbij – zoals het nieuwe Minox nachtzichtapparaat NVD 650 bewijst. Met een 6x vergroting, die tot 30 keer digitaal kan worden vergroot, zie je sommige details al in het donker. Maar de echte bijzonderheid ligt in het bereik: met een zicht tot 350 meter staat de Minox NVD 650 in de bovenste klasse in nachtkijkers van de 1e generatie! U kunt uw foto’s en HD-video’s opslaan op een Micro SD-kaart en ze later delen met vrienden of familie. En dat alles tegen een zeer goede prijs-prestatieverhouding.

Minox nachtkijker NVD 650

 

Hawke Frontier ED X – Dompel jezelf onder in een nieuwe wereld.

Met iets minder dan 700 gram zijn de Frontier ED X 10×42 verrekijkers van Hawke ideaal voor veeleisende natuurwaarnemers. Gecontroleerde chromatische aberratie elimineert kleurranden zodat alle details duidelijk zichtbaar zijn. Als de meeste compacte verrekijkers te klein en technisch onvoldoende zijn, vindt u een geschikte partner in de Frontier ED X. De stikstofvulling tegen beslaan en de hoogwaardige accessoire-verpakking laat niets te wensen over voor de echte outdoor liefhebber.

AWKE Fernglas Frontier ED X 10x42

HAWKE verrekijker Frontier ED X 10×42

Ontdek nu bij ons verrekijkers en optica-nieuwigheden van de bekende fabrikanten en profiteer van onze enorme selectie. Nu is het juiste moment, omdat de beschikbaarheid steeds kort is en we veel op voorraad hebben. We wensen je spannende natuurmomenten!

Planetair aanbod: Celestron NexStar Telescoop met NexImage Camera tegen een betaalbare setprijs!

March 11 2019, Alessandro Messina

Saturnus, Jupiter en Mars: met een planetaire parade aan de horizon bieden we de NexStar Evolution 6 telescoop van Celestron aan als een betaalbare NexImage Planetary Set voor slechts 1.599 Euro! Dat betekent dat u 111 euro per set bespaart, in tegenstelling tot de individuele prijsstelling van elk product.

 

NexStar Evo 6 Teleskop mit NexImage-Kamera

In deze planetaire set is de NexImage Camera inbegrepen. De camera maakt kleurenafbeeldingen van planeten in ons zonnestelsel mogelijk en gedetailleerde weergave van het maanoppervlak!

Gebruik van de NexImage-camera is vrij eenvoudig: de camera is als een oculair in uw telescoop gestoken. De NexImage wordt aangedreven door uw laptop via de meegeleverde USB-kabel, die ook video van de planeet in beeld aflevert. Maak video’s van Mars, Jupiter of Saturnus. De software overlapt de afbeeldingen uit de video om een ​​enkele samengestelde foto te maken. Je zult verrast zijn, hoe snel deze methode tot verbluffende foto’s kan leiden!

Zelfs zonder de camera te gebruiken, is de NexStar Evolution 6 een telescoop die zeker indruk zal maken!

  • Eenvoudig transport en snelle montage dankzij het ergonomische ontwerp en de compacte SC-optiek
  • Computerbesturing: snelle installatie onder de nachthemel en eenvoudig plaatsbepaling van hemellichamen
  • Wifi: bedien de telescoop met uw smartphone, met de gratis SkyPortal-app
  • De SkyPortal-app kan niet alleen de telescoop bedienen, maar biedt ook veel achtergrondinformatie over het object in zicht
  • Geïntegreerde batterij: geen externe voedingsbron nodig

Meer informatie over deze moderne telescoopserie van Celestron vindt u i onze winkel.

De originele T-adapter van Celestron is ook opgenomen in de set, waarmee u een DSLR-camera kunt aansluiten. U hebt alleen een T2-ring nodig voor een cameraspecifieke bajonet. Met de grote sensor van dit type camera kun je de maan volledig vastleggen.

Met de NexImage Planetary Set kun je een moderne telescoop bezitten, en dit voor een aantrekkelijke prijs!

ScopeDome: Educatief observatorium voor een Roemeense middelbare school

March 11 2019, Alessandro Messina

Virgin Forests, uitgestrekte landschappen en een fantastisch uitzicht. En precies daar middenin: een gloednieuw observatorium voor een school. Ons nieuwste koepelproject neemt ons mee naar Roemenië naar de stad Baia Mare.

Dit mijnstadje ligt in het noorden van Roemenië, aan de rand van het oostelijke Karpatengebergte. Lees dit artikel om erachter te komen waarom dit observatorium zo speciaal voor ons is.

Sternwarte in Rumänien

Het droomproject: observatoria

Astroshop heeft samen met ScopeDome GmbH een observatorium van 3 meter gebouwd op een middelbare school. Deze school moet als een voorbeeld dienen, gezien het feit dat school observatoria zeldzaam zijn in het land. Roemenië is nog steeds relatief arm en scholen hebben meestal geen geld voor dit soort projecten.

Maar daar zijn we vooral trots op: onze Roemeense collega, Raul, nam persoonlijk deel aan dit observatorium, was een supporter en een van de sponsors. Het project is eindelijk werkelijkheid geworden.

Die Basis des Observatoriums

 

3 meter ScopeDome op het dak

De koepel is geplaatst op het schoolgebouw, perfect ingelijst op een observatieplatform. Het panoramische uitzicht is geweldig. Het observatorium zal binnenkort operationeel zijn en zal de scholieren gemakkelijk in staat stellen om vertrouwd te raken met de astronomie. Hopelijk leggen ze zo de basis voor een levenslange fascinatie voor het universum.

 

Die ScopeDome Kuppel mit Tür

 

Der geöffnete Kuppelspalt

 

De interne werking van het observatorium

Terwijl een paar waarnemers al gefocust zijn op de nachtelijke hemel, gaat de rondleiding vervolgens de koepel in. Het hoogtepunt: een Celestron C8 met een SkyWatcher EQ-8 mount op een kolom. Het project is geïnitieerd door prof. Lucian Stoyan. Het observatorium is nu klaar en de leerlingen kijken uit naar interessante observatiesessies en spannende astronomieprojecten. Ze kijken echter ook naar de nabije toekomst: volgend jaar zal de Celestron C8 worden ingewisseld voor een 14-inch RC-telescoop. Nog een droom die op het punt staat uit te komen.

 

Das Teleskop im Inneren der Sternwarte

 

De stad Baia Mare

Baia Mare ligt in het noorden van Roemenië – een plaats met 124.000 inwoners aan de rand van de oostelijke Karpaten. Veel officiële gebouwen zijn gerenoveerd, maar er zijn veel oude en afbrokkelende gebouwen. Baia Mare wordt omringd door de Karpaten en wordt beschouwd als een van de meest pittoreske plaatsen in Roemenië.

 

Das Observatorium auf dem Schulgebäude

 

PS: Heb jij ook zo’n droom? Een observatorium met een vaste telescoop – wat astronomie op elk moment en on the fly betekent. Handmatig of volledig automatisch met afstandsbediening: we kunnen uw dromen ook werkelijkheid laten worden. Neem gewoon contact met ons op en we zullen met plezier gepast advies geven.

Nieuwe Skywatcher apochromatische refractor: EvoStar ED 72 DS Pro

March 11 2019, Alessandro Messina

De Refractoren in de EvoStar-serie van Skywatcher zijn al jarenlang zeer gewaardeerde telescopen voor zowel beginners als gevorderden.

Met de EvoStar 72 biedt de SkyWatcher nu een ED-apochromatische refractor met dubbele lens tegen een zeer betaalbare prijs: u kunt de EvoStar 72 ED DS Pro OTA kopen voor slechts € 349,00!

 

EvoStar 72

 

De zeer goed geprijsde EvoStar 72 is, dankzij zijn korte ontwerp, het ideale instrument voor reizen, maar meer dan dat, hij is geweldig voor Deepsky astrofotografie. U heeft slechts een kleine parallactische montering nodig met een draagvermogen van 5 kg.

De apochromatische refractor heeft een dubbele lens gemaakt van ED-glas. Hoogwaardig glas van Schott wordt gebruikt voor het kroonglaselement. Elk glasluchtoppervlak van de refactor is voorzien van een metalen antireflectiecoating voor een maximale lichttransmissie van 99,5%! De optische constructie van deze apochromatische refractor vermindert chromatische aberraties aanzienlijk en creëert een veel scherper beeld!

De apochromatische refractor wordt geleverd met een draagtas en een gevoelige focuser met een reductie van 1:11. Voor visuele observatie heeft u ook een zenith-spiegel en oculairs nodig. U vindt deze in het gedeelte “Aanbevolen accessoires” voor EvoStar 72.

Wij adviseren u graag persoonlijk!

Nieuw: Star Discovery-telescopen van SkyWatcher met een smartphone-app

March 11 2019, Alessandro Messina

Een toenemend aantal telescopen kan worden bediend met een smartphone. De voordelen liggen voor de hand: smartphones bieden met hun kleurendisplay, touchscreen en gps-mobiel, meer mogelijkheden en zijn meer intuïtief te bedienen dan een klassieke handcontroller. De app kan constant up-to-date worden gehouden en de telescoop kan draadloos worden bediend.

Dus, de fabrikant, Skywatcher, biedt nu zijn azimutale éénarmige montering Star Discovery aan, zonder een handcontroller. In plaats daarvan is een Wi-Fi-module opgenomen waarmee de smartphone kan worden gekoppeld. De telescoop kan vervolgens worden bediend met de gratis SynScan-app.

Op dit moment biedt Skywatcher de Star Discovery-houder met twee telescoopoptieken. We kunnen met name de Star Discovery P1 50i aanbevelen:

 

Star Discovery P1 50i

 

De 150/750-Newton optiek van deze telescoop heeft bewezen waardevol te zijn voor beginners en kan in veel varianten worden gebruikt. Met een spiegeldiameter van 150 mm kunnen objecten uit de Deep Sky-gids worden bekeken, maar het is ook een genot om de maan en de planeten met deze telescoop te bekijken! Dankzij de relatief kleine brandpuntsafstand van 750 mm is de telescoop nog steeds erg compact en transporteerbaar.

Degenen die liever observeren met een klassieke lenzentelescoop, kunnen kiezen voor de Star Discovery 90i.

Beide optieken kunnen via een handige schroef van de montering worden verwijderd om ze te kunnen transporteren. De Star Discovery heeft een klassieke prismarailconnector waardoor bijna elke kleine telescoop met een gewicht tot vijf kilogram kan worden geplaatst. De montering is ook een aantrekkelijke optie als je al een telescoop hebt.

Kijk nog een keer in de App Store voor de SynScan-app.

AstroReality: maan- en planetaire modellen met interactieve 3D-app

March 11 2019, Alessandro Messina

Het jonge bedrijf AstroReality uit San Francisco brengt het zonnestelsel naar je woonkamer. De innovatieve ontwikkelingen op het gebied van 3D-printen en augmented reality zijn samengebracht tot unieke producten. Modellen van hemellichamen in ons zonnestelsel gemaakt met veel aandacht voor detail zijn nu beschikbaar. Elke reproductie toont het onmiskenbare karakter en de kenmerken van elk exemplaar. Het meest indrukwekkend is het model van de maan, LUNAR Pro. Gebaseerd op gegevens van de NASA, Lunar Reconnaissance Orbiter, werd een zeer gedetailleerd reliëfoppervlak van de maan gecreëerd. Kraters, bergen en zeeën kunnen worden aangeraakt, en het realistisch gekleurde oppervlak geeft je het gevoel dat je de maan in handen hebt.

De modellen zijn niet alleen geweldig om naar te kijken en uitstekende decoratieve objecten, ze nodigen ook gebruikers uit voor een interactieve ontdekkingsreis. De AstroReality-app (momenteel alleen beschikbaar in het Engels) herkent de modellen via de camera van uw smartphone en integreert deze in een gesimuleerde 3D-ruimtevaartomgeving. Details worden vervolgens toegevoegd aan deze hemellichamen (bijvoorbeeld de ringen van Saturnus of de atmosfeer van de aarde), van waaruit je waardevolle kennis over de planeten leert. Met het zeer gedetailleerde maanmodel, de LUNAR Pro, is er extra informatie over het oppervlak en is het zelfs mogelijk om interactieve maanmissies te simuleren.

De modellen van alle planeten en van Pluto zijn beschikbaar in een set met een diameter van 3 cm. Bijhorend, is er ook een LUNAR-minimodel van dezelfde grootte. De LUNAR Pro globe van 12 cm (met een oppervlak dat 16 keer groter is dan het minimodel) vertegenwoordigt de maan met veel meer details.

Naast de hemellichamen biedt AstroReality ook een LUNAR AR-notebook. Met een reliëfoppervlak van de maan en een 3D-model van onze satelliet dat via de app kan worden opgehaald, is het de juiste notebook voor liefhebbers van astronomie.

De AstroReality-producten zijn ook geweldige cadeautjes voor familieleden en vrienden die gefascineerd zijn door de ruimte.