Meer dan 7500 artikelen uit voorraad leverbaar
Laagsteprijsgarantie
Uw partner voor astronomie

Archief voor July 2019

Bushnell verrekijker Spectator Sport in nieuwe uitgave van Trekking-Magazin

July 19 2019, Betty Lux

In de juli-uitgave van het Duitstalige tijdschrift Trekking-Magazin krijgen outdoorliefhebbers waar voor hun geld. In de productvergelijking worden verrekijkers van verschillende merken en prijzen behandeld, waaronder de Bushnell Spectator Sport 8×25.

Geniet van alle aspecten van de natuur

Wat is er nou belangrijk voor een verrekijker voor wandelingen, reizen en outdoor-activiteiten? Het antwoord op die vraag is zeer eenvoudig: een laag gewicht. Niemand wil tijdens een tocht een zware verrekijker urenlang om zijn nek hebben hangen. De Bushnell Spectator Sport Permafocus 8×25 is met zijn gewicht van slechts 304 gram een echt lichtgewicht. Iedereen die denkt dat de kwaliteit daaronder lijdt heeft het mis: zoals het Bushnell betaamt, is ook dit model voorzien van de nieuwste innovaties. Daaronder vallen multi-coated lensoppervlakken en een stikstofvulling tegen condensatie bij temperatuurverschillen. Die kunnen tijdens een trektocht in de bergen weleens voorkomen, zoals ervaren wandelaars weten. Het grootste voordeel vormt de ingebouwde PermaFocus. Dankzij deze functie is continu scherpstellen overbodig, zodat u tijdens uw tocht meteen van ieder kostbaar moment kunt genieten.

Bushnell verrekijker Spectator Sport 8×25 PermaFocus

De Bushnell Spectator Sport met PermaFocus is ook verkrijgbaar met andere vergrotingen en objectiefdiameters. Hier vindt u alle verrekijkers die wij voor reizen of wandelingen aanbevelen. Benut ons groot assortiment met veel producten op voorraad om uw nieuwe trekking-verrekijker te vinden.

50 jaar maanlanding: T-shirt in gelimiteerde oplage

July 18 2019, Marcus Schenk

Wij bij Astromarket.org zijn zeer verheugd, want een bijzonder jubileum staat voor de deur en dat wil geen enkele hobbyastronoom onopgemerkt voorbij laten gaan!

50 jaar geleden schreef de NASA namelijk wereldgeschiedenis! Op 20 juli 1969 landden de eerste mensen op de maan met Apollo 11.
Weliswaar onder gewaagde en gevaarlijke omstandigheden, maar het is wel gelukt: Neil Armstrong en Buzz Aldrin maakten toen de eerste maanwandeling en meer dan 600 miljoen mensen volgden dit live op tv.

T-shirt: alle landingsplaatsen in een oogopslag

Vier 50 jaar maanlanding samen met ons. En toon op die manier dat ook u een fan bent. Daarom kunt u nu het nieuwe Apollo-T-shirt verkrijgen in verschillende maten en met een uiterst hoogwaardige digitale print, maar wel in gelimiteerde oplage.

moon tshirt

Wat staat er op het T-shirt?

Aan de voorkant toont het T-shirt de maan die grafisch op realistische wijze afgebeeld is. Daarbij komen de precieze landingsplaatsen van de Apollo-missies, met datum. Aan de achterkant ziet u de aardopkomst boven het maanoppervlak. Toen de astronauten van de Apollo 8-missie toevallig de aardopgang meemaakten, legden ze dit magische moment voor de gehele mensheid vast op beeld. Het beeld dat de naam “Earthrise“ draagt, behoort tot de beroemdste beeldopnamen die ooit werden gemaakt.

Het Apollo-maanshirt is slechts in beperkte oplage verkrijgbaar. Bestel best nu uw maan-T-shirt.

Nieuw: Diamond Steeltrack focuser met Steeldrive van Baader

July 15 2019, Stefan Taube

De beste vrienden van astronomen zijn diamanten, dat is tenminste sinds de Diamond Steeltrack focusers van Baader het geval. In de tandwielen zijn echte diamanten verwerkt.

In tegenstelling tot gebruikelijke Crayford- of tandstangfocusers zorgt het gemicroniseerde drijfwerk van de Diamond Steeltrack voor een volledig spelingsvrije beweging, geheel slipvast en torsievrij, en dat voor een verticaal draagvermogen tot 6 kilogram!

Okularauszug Diamond Steeltrack an einem Celestron EdgeHD

Diamond Steeltrack focuser op een Celestron EdgeHD telescoop

Behalve de hierboven afgebeelde versie voor Schmidt-Cassegrain-telescopen is de Diamond Steeltrack ook verkrijgbaar voor Newton-telescopen of refractors.

De bijpassende focusmotor Steeldrive II  met bediening is volledig nieuw:

Baader Fokussiermotor Steeldrive II mit Steuerung

Baader Steeldrive II focusmotor met bediening

de Steeldrive II focusmotor maakt automatische focus van een telescoop via een computer mogelijk. Daarnaast kunt u met de knoppen op de handbediening nauwkeurig en trillingsvrij scherpstellen.

Een goede focuser verhoogt het waarnemingsplezier en is essentieel voor nauwkeurige astrofoto’s. De Steeltrack vormt momenteel de beste oplossing!

Computersturing van PlaneWave Instruments voor Celestron-telescopen

July 4 2019, Stefan Taube

Wie zijn Celestron-telescoop met een laptop of pc wil aansturen, kan terugvallen op de professionele CPWI-software van PlaneWave Instruments.

Deze software is niet enkel intuïtief wat de bediening ervan betreft, maar stelt u bovendien in staat om een maximum aan GoTo-precisie uit uw Celestron-montering te halen.

De software CPWI Telescope Control is vanaf nu compatibel met alle moderne Celestron-monteringen. Dus ook met:

U kunt de software hier op celestron.com gratis(!) downloaden.

Celestron CPWI

Telescoopbesturing van PlaneWave Instruments

 

Enkele bijzondere troeven van de CPWI-software:

  • De geïntegreerde SkyViewer-sterrenkaart is intuïtief in de bediening. Door te klikken en in en uit te zoomen kunt u op zeer eenvoudige wijze door de nachtelijke hemel navigeren.
  • Met de geavanceerde PointXP-software kunt u een uiterst precies model van de hemel opstellen met behulp van meer dan 100 referentiepunten. Dit model maakt een nauwkeurige positionering en trefzeker trackingproces mogelijk.
  • Ideaal voor sterrenwachten: voer de uitlijning direct vanop uw pc uit, sla het uitlijningsmodel op en roep het tijdens de volgende observatienacht gewoonweg opnieuw op. Via de optionele StarSense-module kan de uitlijning ook volledig automatisch worden uitgevoerd.
  • Omvangrijke interne databank. Via het internet heeft u toegang tot de professionele astronomie-databank SIMBAD.
  • Correctie van de periodieke afwijking in de wormwielaandrijving: de PEC-correctie kan met de CPWI-software vanop de pc worden uitgevoerd.

Systeemvereisten: besturingssysteem Windows 7, 8 of 10; met USB 2.0- of USB 3.0-aansluiting; 15 MB opslagruimte op de harde schijf en 64 MB RAM-geheugen. Een resolutie van 1024×768 of hoger wordt aanbevolen.