Meer dan 7500 artikelen uit voorraad leverbaar
Laagsteprijsgarantie
Uw partner voor astronomie

Archief voor January 2020

De cameramontering SkyGuider Pro van iOptron is nu verkrijgbaar met elektronische poolzoeker

January 21 2020, Stefan Taube

De SkyGuider Pro is een zeer lichte montering die u kunt gebruiken voor het tracken met een camera met verwisselbare objectieven of een kleine telescoop. Dankzij deze werkwijze worden langere belichtingstijden mogelijk en maakt u met succes fascinerende groothoekopnamen van de nachtelijke hemel.

iOptron Montierung SkyGuider Pro iPolar Set

iOptron SkyGuider Pro-montering iPolar Set

Vanaf nu kunt u de SkyGuider Pro ook als set verkrijgen samen met de elektronische poolzoeker iPolar, die stevig in de montering is geïntegreerd. Met behulp van dit accessoire kunt u uw montering op comfortabele wijze en uiterst nauwkeurig met het Noorden uitlijnen.

De elektronische zoeker beschikt over een ingebouwde camera. Die toont zowel de ligging van de noordelijke hemelpool op uw laptop, alsook de locatie waarnaar de poolas van de montering wijst. Stem beide punten eenvoudig op elkaar af door aan de instelschroeven voor de azimutale en parallactische as van de montering te draaien – klaar!

SkyGuider Pro mit iPolar

SkyGuider Pro met iPolar

De positie van de hemelnoordpool wijkt enigszins af van de positie van de Poolster. De elektronica berekent de exacte positie op basis van datum en tijd. Dankzij de gevoeligheid van de camera en het grote gezichtsveld lukt deze zogenaamde “polar alignment” zelfs met een minder nauwkeurig opgestelde montering. Dit werkt ook voor de zuidelijke hemel en houdt zelfs rekening met de atmosferische refractie op lage breedtegraden!

Wie liever zonder de iPolar werkt, kan de SkyGuider Pro natuurlijk ook nog steeds hier verkrijgen zonder de elektronische poolzoeker.

Nieuwe sterrenvloot: de Omegon PRO apochromaten voor astrofotografen

January 13 2020, Marcus Schenk

Als u naar deze foto‘s kijkt, is het net alsof u zelf tussen de sterren vliegt. Alsof Captain Kirk u persoonlijk de Pleiaden op zijn scherm van de commandobrug van de Enterprise toont. Wat u echter op de foto‘s ziet, zijn opnamen van de nieuwe Omegon PRO apochromaten. En wij beloven u dat ze allemaal vanaf de Aarde zijn genomen. 😉

Dus op naar mooiere foto‘s!

De nieuwe Doublet, Triplet en Quadruplet refractoren van Omegon zijn op zichzelf al een kleine sterrenvloot voor astrofotografen die briljante en haarscherpe foto‘s van het universum weten te waarderen. De verschillende objectieven hebben een opening van respectievelijk 65mm tot 107mm. Daar zit voor iedereen de juiste telescoop tussen.

Der Omegon Pro APO 60/330 OTA

De Omegon Pro APO 60/330 OTA.

Bij de uitrusting hoort: OHARA FPL-53 glas voor een kleurgetrouwe afbeelding, een CNC-buis, een hybride focuser met tandwielaandrijving, kogellager en 360° rotatie, buisklemmen, zwaluwstaart, een zoekerschoen en een Vixen-stijl zwaluwstaart.

De Pleiaden met reflectienevel, APO 71/450 Quadruplet, Canon 6Da, 32×180 seconden, opname: Philipp Keltenich

 

Het Andromeda-sterrenstelsel, APO 71/450 Quadruplet, Canon 6Da, 25×240 seconden, opname: Philipp Keltenich

De telescoopvloot in een notendop:

  1. Apo 60/330 Doublet OTA #60852
    Een kleine Doublet-apochromaat voor onderweg die indrukwekkende overzichtsopnamen levert.
  2. Apo 71/450 Quadruplet OTA #60855
    Voor prachtig mooie, kleurgetrouwe en vlakke afbeeldingen tot aan de rand van het gezichtsveld. Bij dit product hoeft u zich geen zorgen meer te maken over hoe u een beeldveldegalisator samen met uw camera gebruikt, want er zit er al een ingebouwd. Een fantastische flatfield-apochromaat!
  3. Apo 72/400 Doublet OTA #60853
    Deze refractor biedt veel plezier voor iedereen die graag op reis gaat en opnamen van uitgebreide objecten maakt. Met een helder beeld en slechts 400mm brandpuntsafstand legt u de Andromedanevel en zijn buren vast.
  4. Apo 80/500 Triplet OTA #60856
    Een apochromaat met een heldere en kleurgetrouwe afbeelding, zelfs bij hoge vergrotingen. De vakkundig geproduceerde focuser is met zijn 2,5“ groter dan die van de meeste 80mm telescopen. Met als voordeel dat u dankzij de goede verlichting uw fullframe-camera optimaal kunt benutten. Deze apochromaten bieden wij overigens ook aan in de Carbon-versie: chique, temperatuurstabiel en nog lichter.
  5. Apo 90/600 Triplet OTA #60858
    Weegt slechts 5 kilogram, maar is voorzien van een 90mm opening: deze aporefractor is geschikt voor uw montering thuis of voor op reis onder een donkere hemel. De 2,5“ focuser houdt uw camera de hele nacht stabiel in positie.
  6. Apo 107/700 Trplet OTA #60859
    Doordacht ontwerp met drie lenzen van OHARA-glas voor een heldere en kleurgetrouwe afbeelding. Een 3“ focuser biedt u een uitstekend verlicht gezichtsveld en een enorme draagkracht: voor zware camera‘s is dit een groot voordeel.

Leer de nieuwe Omegon apovloot kennen door simpelweg op de links te klikken en via onze productpagina‘s meer te ervaren.