Meer dan 7500 artikelen uit voorraad leverbaar
Laagsteprijsgarantie
Uw partner voor astronomie

Archief voor April 2020

MiniTrack met poolhoogtewig: zo is fotograferen nog makkelijker.

April 30 2020, Marcus Schenk

Staat u al maanden lang versteld van de prachtige foto’s die uw MiniTrack van de sterrenhemel maakt? Of heeft u zich er al vaker op betrapt dat u ook zulke foto’s zou willen maken?

Vandaag willen we u een combinatie laten zien waarmee het resultaat nog mooier wordt.

MiniTrack mit Polhöhenwiege

Een voorbeeldconstructie voor professionelere foto’s: de Omegon MiniTrack met een camera en poolzoeker op de nieuwe poolhoogtewig.

 

Stelt u zich eens voor: het is donker en u kunt de MiniTrack alleen vaag herkennen. U knielt voor uw statief om het instrument in te stellen. Maar we weten allemaal dat u hiervoor flink wat geduld nodig heeft. U moet immers het balhoofd uit zien te lijnen met de hemelpool. Dat is nog niet zo makkelijk. Het zweet zou u bijna uitbreken, en dat bij minus 5 graden.
Bestaat er geen manier om dit proces makkelijker te maken? Om het veiliger te maken? Misschien een manier die u van grote monteringen gewend bent?

Een slim idee: nu ook voor de MiniTrack.

Of u nu een MiniTrack LX2, een LX3 of de versies voor noord en zuid bezit: in combinatie met de kleine Omegon poolhoogtewig wordt het afstellen op de hemelpool nog nauwkeuriger. Via stelschroeven voor het azimut en de poolhoogte stelt u de benodigde hoek exact op de juiste graad in. Zo werkt u met uw MiniTrack net zo efficiënt als met een grote montering. Dankzij de preciezere instelling maakt u beelden met maar weinig fouten. Dat is inderdaad een slimme uitbreiding waar al velen op hebben gewacht.

Hoe monteert u uw MiniTrack?

Het is eenvoudig: de poolhoogtewig past op een 3/8“ schroef op uw fotostatief. Een ingebouwde waterpas geeft aan of u hem recht heeft gemonteerd. Uw MiniTrack bevestigt u simpelweg met een zwaluwstaart in de gebruikelijke Vixen-stijl. Zoals u gewend bent wordt uw montering op die manier binnen enkele seconden opgebouwd en naderhand ook weer opgeborgen.
Heeft u geen MiniTrack, maar een model van een andere fabrikant? Natuurlijk kunt u ook een andere mini-reismontering op de poolhoogtewig gebruiken.

Wordt u ook enthousiast van het idee om nog preciezere en mooiere opnamen met behulp van de MiniTrack te maken? Werp dan nu een blik op de Omegon poolhoogtewig.

Hij is er eindelijk! De Unistellar eVscope is nu leverbaar.

April 24 2020, Elias Erdnüß

De Unistellar eVscope is een computerondersteunde Newton-telescoop op een azimutale GoTo-montering.

 

Na een jarenlang proces van ontwikkeling is de eVscope van de Franse start-up Unistellar, waarop we in spanning hebben moeten wachten, eindelijk leverbaar! Terwijl hij voordien enkel verkrijgbaar was voor vroege supporters van de succesvolle Kickstarter-campagne, kunt u hem nu ook zelf gewoon in de Astroshop kopen.

De eVscope is net zoals een klassieke telescoop, maar met een vereenvoudigde bediening en uitgebreidere functionaliteit. Uw eerste kennismaking met de fascinerende hobby die astronomie is, wordt daarbij zo eenvoudig mogelijk gemaakt.

Dankzij de “live stacking” kunt u met de eVscope structuren en kleuren waarnemen in nevels en sterrenstelsels.

 

In tegenstelling tot bij een klassieke telescoop wordt de beeldweergave van de optiek niet rechtstreeks getoond; deze wordt door een zeer gevoelige sensor opgenomen. Het beeld wordt dan door een ingebouwde computer verwerkt en door middel van een contrastrijk oled-beeldscherm door een oculair heen naar het oog van de waarnemer geprojecteerd. De telescoop is in staat om licht over langere periodes te verzamelen (“live stacking”) en de beeldweergave daarvan zodanig te verwerken dat lichtzwakke nevels en sterrenstelsels duidelijk herkenbare structuren en kleuren krijgen! Met zuiver optische telescopen in deze grootteorde blijven deze details gewoonlijk onzichtbaar.

Bij de eVscope neemt een sensor het beeld van de nachtelijke hemel op. U bekijkt dat beeld dan op uw smartphone of op een contrastrijk oled-beeldscherm (Live Projection System).

 

Dankzij de intermediaire ingebouwde computer wordt de besturing van de eVscope bovendien kinderspel: aan de hand van de zichtbare sterren berekent de telescoop zijn exacte positie (“plate solving”). Op die manier kunnen de ingebouwde motoren uw telescoop nauwkeurig aansturen zodat u elk gewenst doelobject kunt waarnemen. In tegenstelling tot bij conventionele GoTo-telescopen verliest u dus geen tijd met het ingeven van gps-coördinaten en het correcte tijdstip, en blijft u gespaard van de star alignment, wat voor beginners doorgaans verwarrend kan zijn. Gewoon inschakelen en beginnen maar!

U bedient de eVscope door middel van een applicatie op uw smartphone. Meer informatie vindt u hier!

Gran Turismo GT 81: de high-end telescoop van William Optics!

April 9 2020, Stefan Taube

De Gran Turismo 81 refractor is een apochromatische triplet met een lenselement van FPL-53 glas uit Ohara, Japan. Deze combinatie zorgt voor de hoogste kleurzuiverheid en een sterk contrast! De GT81 is dus een telescoop die veelzijdig inzetbaar is en niets te wensen overlaat!

William Optics GT 81 Astroshop

Apochromatische refractor AP 81/478 Gran Turismo GT 81 van William Optics.

Uitgerust met een optionele zenitspiegel maakt deze apochromat het mogelijk om de maan en planeten met het hoogst mogelijke contrast te observeren. De licht-intensieve telescoop maakt het ook mogelijk om moeilijke DeepSky-objecten te blijven observeren: sterrenclusters, sterrenstelsels en nevels. Dankzij de kristalheldere beeldvorming van sterren is vooral de waarneming en resolutie van bolvormige sterrenhopen een groot genoegen.

Voor forografie adviseren wij de flattener en de flattener/reducer Flat6AIII. Deze optiek zorgt voor een vlak veld met dezelfde focuspositie, zelfs voor volformaatcamera’s. Het in de telescoop geïntegreerde Bahtinov-masker helpt bij het nauwkeurig scherpstellen.

U kunt uw Gran Turismo uitrusten met een zoekertelescoop of volgkijker met behulp van de in het handvat geïntegreerde prismastang.

De zeer robuuste en instelbare GT81-Apo is bij uitstek geschikt voor mobiele astronomie en astrofotografie. Het buisgewicht van vier kilogram is eenvoudig te hanteren voor middelgrote mounts. Neem de Apo gewoon mee onder een donkere hemel en ontdek de beste objecten uit de Messier en NGC-catalogus. De GT81 van William Optics wordt uw nieuwe favoriete telescoop na het Firstlight!

Hoogwaardige canvasafdrukken met astronomische motieven

April 8 2020, Stefan Taube

Wij bieden hoogwaardige astronomische foto’s in halfglanzendruk op canvas. Het canvas is opgespannen op een dennenhouten frame, dat is voorzien van zaagtandhangers om op te hangen. Elke beeld wordt met de hand gemaakt en individueel gecontroleerd!

Die Andromedagalaxie auf Leinwand

De Andromedastelsel op canvas

De beelden zijn gemaakt door de astrofotograaf Boris Štromar. De volgende motieven zijn momenteel leverbaar:

Elk motief is verkrijgbaar in drie maten.

Beveiligde verzending: De beelden worden individueel in folie gekrimpt en voorzien van beschermplaatjes voor de hoeken.

Oklop_Leinwanddruck

De astronomische motieven en de hoogwaardige prints zorgen voor een prachtige sfeer.

Meer informatie en bestelmogelijkheden vindt u hier in de Astroshop.

Astronomie shirts: De sterren zullen u goed staan.

April 3 2020, Marcus Schenk

Mode en astronomie: Gaan ze samen? Hobby astronomen zijn altijd blij geweest om anderen te laten zien waar ze gepassioneerd over zijn. Je hoeft je niet eens te laten inspireren door nerds als Sheldon Cooper. Astrofanen kunnen het allemaal zelf doen. Hou u van het universum? Met Omegon’s Space Shirts is het mogelijk om het universum aan iedereen te laten zien!

De T-shirts in het zwart zijn gemaakt van een sterke katoen, wat ons de hele dag door een comfortabel gevoel geeft. Een uitgebreide digitale print zorgt voor een stabiel motief en duurzame frisse kleuren. Verkrijgbaar in de maten M, L, XL, 2XL en 3XL en in de maten Regular, Fit of Unisex. De T-shirts zijn ontworpen en bedrukt in de EU.

  1. Melkweg

Onze Melkweg – ons thuis. Wie naar dit shirt kijkt, kan zich meteen voorstellen waar wij en ons zonnestelsel thuis zijn: aan de rand van ons melkwegstelsel in de Orion-arm.

Milky-Way-Shirt

Het Melkweg shirt met de positie van ons zonnestelsel.

  1. Sterrenkaart

Een blik op de sterrenhemel: waar is de Big Dipper, waar is de zomerdriehoek? U kunt het direct zien op deze sterrenkaart.

T-Shirt Sternenkarte

T-shirt sterrenkaart: de sterrenhemel voor de hele dag.

  1. Zonnestelsel

Onze planeten! Hoe ver weg zijn ze, hoe lang duurt een baan om de zon en hoeveel manen heeft Jupiter weer? Het T-shirt ziet er niet alleen mooi uit, het is ook erg informatief. Een infographic van het zonnestelsel om te dragen.

Planeten T-Shirt

Het T-shirt met veel informatie over de planeten.

  1. De Dobson-Waarnemer

Ga terug op weg met de Dobson-telescoop en geniet van het observeren van sterrenstelsels en nevels. Alles wat u nodig heeft is een telescoop en het hemelgewelf. Een gevoel van een speciaal soort.

T-Shirt Dobson

Het T-shirt voor Dobson-Waarnemer.

  1. Meteorenstroom

Een bos in het donker en vallende sterren aan de hemel. Een T-shirt voor astronomen en iedereen die wat dichter bij de sterren wil staan.

Omegon-T-Shirt-Meteorshower.

Omegon T-shirt – Meteorenstroom

  1. Astrofotografie

Een laptop, energie en een telescoop: wie zou niet denken dat het hier om astrofotografen gaat. We zijn ze immers de mooiste beelden van het universum verschuldigd. Voor iedereen die graag fotonen verzamelt en vastlegt met de telescoop is dit T-shirt het aangewezen kledingstuk.

T-Shirt Astrofotografie

Onze T-shirt Astrofotografie.

En welk T-shirt zal u dragen bij uw volgende ontmoeting met uw astro-vrienden?

 

Nieuwe serie verrekijkers: BD II XD en SV II

April 1 2020, Betty Lux

Dit jaar komt Kowa mi met een nieuwe serie verrekijkers. Vanaf nu kunt u profiteren van de verdere ontwikkeling van twee beroemde productreeksen.

Krijg een breder blikveld: Kowa BD II XD verrekijker

Wat kan het kijken naar vogels en de volgende excursie in de natuur makkelijker maken? Dit was waarschijnlijk de vraag die de ontwikkelaars van Kowa zich stelden toen ze de BD II XD ontwierpen. Het antwoord ligt voor de hand: een uitzonderlijk groot gezichtsveld van 10° op het 6,5×32 model, waardoor het in de toekomst veel gemakkelijker zal zijn om vogels, dieren of andere observatieonderwerpen te lokaliseren en te observeren. Bovendien is de BD II XD-serie zeer comfortabel in het gebruik – de BD II XD-serie ligt mooi in de hand en is compact – evenals speciale Kowa XD-lenzen. Het voordeel: het lensmateriaal is verrijkt met fluoriet, een materiaal dat zowel het contrast als het oplossend vermogen enorm verhoogt.

Kowa BD II XD groothoek verrekijker

De BD II XD-serie is bijzonder interessant, maar niet alleen voor ornithologen en buitensporters, maar ook voor amateur-astronomen. Dankzij het brede gezichtsveld en de kristalheldere beeldprestaties kunt u comfortabel en indrukwekkend genieten van de maan, planeten en sterrenbeelden.

De verdere ontwikkeling van de beproefde SV-serie: Kowa verrekijker SV II

Kowa`s SV-serie is bekend en bewezen onder de vogelaars. Toch rust Kowa niet op zijn lauweren, maar verbetert het gebruiksgemak opnieuw aanzienlijk. Daarom wordt de  SV II-serie nu geleverd in een frisgroene outfit en is voorzien van geoptimaliseerde oculairbeschermkappen die minder snel verloren gaan. De oogschelpen hebben een stevige handgreep en het scherpstellen verloopt soepel en is eenvoudig in gebruik.

Kowa Verrekijker SV II

Al met al zijn dit echte outdoor verrekijkers met een geweldige prijs-prestatieverhouding. Deze serie is ook voorzien van Kowa’s eigen KR-coating, waardoor de verrekijker klaar is voor gebruik onder alle weersomstandigheden zonder dat er water of vuil op de lenzen komt.

Alle noviteiten en natuurlijk alle beproefde optieken van Kowa zijn hier te vinden. Klik door het assortiment om de perfecte verrekijker voor u te vinden.