Meer dan 7500 artikelen uit voorraad leverbaar
Laagsteprijsgarantie
Uw partner voor astronomie

Computersturing van PlaneWave Instruments voor Celestron-telescopen

Wie zijn Celestron-telescoop met een laptop of pc wil aansturen, kan terugvallen op de professionele CPWI-software van PlaneWave Instruments.

Deze software is niet enkel intuïtief wat de bediening ervan betreft, maar stelt u bovendien in staat om een maximum aan GoTo-precisie uit uw Celestron-montering te halen.

De software CPWI Telescope Control is vanaf nu compatibel met alle moderne Celestron-monteringen. Dus ook met:

U kunt de software hier op celestron.com gratis(!) downloaden.

Celestron CPWI

Telescoopbesturing van PlaneWave Instruments

 

Enkele bijzondere troeven van de CPWI-software:

  • De geïntegreerde SkyViewer-sterrenkaart is intuïtief in de bediening. Door te klikken en in en uit te zoomen kunt u op zeer eenvoudige wijze door de nachtelijke hemel navigeren.
  • Met de geavanceerde PointXP-software kunt u een uiterst precies model van de hemel opstellen met behulp van meer dan 100 referentiepunten. Dit model maakt een nauwkeurige positionering en trefzeker trackingproces mogelijk.
  • Ideaal voor sterrenwachten: voer de uitlijning direct vanop uw pc uit, sla het uitlijningsmodel op en roep het tijdens de volgende observatienacht gewoonweg opnieuw op. Via de optionele StarSense-module kan de uitlijning ook volledig automatisch worden uitgevoerd.
  • Omvangrijke interne databank. Via het internet heeft u toegang tot de professionele astronomie-databank SIMBAD.
  • Correctie van de periodieke afwijking in de wormwielaandrijving: de PEC-correctie kan met de CPWI-software vanop de pc worden uitgevoerd.

Systeemvereisten: besturingssysteem Windows 7, 8 of 10; met USB 2.0- of USB 3.0-aansluiting; 15 MB opslagruimte op de harde schijf en 64 MB RAM-geheugen. Een resolutie van 1024×768 of hoger wordt aanbevolen.

No Comments