Meer dan 7500 artikelen uit voorraad leverbaar
Laagsteprijsgarantie
Uw partner voor astronomie

Nu verkrijgbaar: de Vaonis STELLINA Smart-telescoop!

Vaonis STELLINA: innovatieve besturing, hoogwaardig design, high-tech

Het observeren van de sterrenhemel door een telescoop levert ongeëvenaarde ervaringen op. Bij sommige waarnemingsdoelen echter voelt u zich ontgoocheld of zelfs teleurgesteld: lichtzwakke nevels en sterrenstelsels stellen vaak niet meer voor dan schimmige, contourloze lichtvlekken.

De mooiste details en kleuren verkrijgt u meestal alleen met behulp van astrofotografie. Bij deze telescoop wordt het opgevangen licht over een langere periode verzameld en gecumuleerd. Zo kunnen adembenemende beelden van lichtzwakke deepsky-objecten worden gemaakt.

Astrofotografie is echter een hobby met een extreem steile leercurve. Een beginner kan vele maanden leertijd nodig hebben om tot de eerste mooie foto te komen. En ook al heeft u de eerste stappen in de astrofotografie onder de knie, dan moet u nog steeds vele uren besteden aan het verwerken van de beelden voordat u de nevel of het sterrenstelsel in volle schoonheid kunt bewonderen.

De volledig automatische STELLINA Smart-telescoop van de Franse start-up Vaonis belooft de voordelen van astrofotografie te combineren met de directe ervaring van live observatie. Dit gebeurt zo gebruiksvriendelijk mogelijk. De telescoop heeft namelijk geen oculair, maar een ingebouwde camera. Hierdoor kunnen beelden op ononderbroken wijze worden verzameld en verwerkt. Met een smartphone of tablet kunt u live zien hoe in de loop van enkele minuten steeds meer details van het observatiedoel zichtbaar worden.

De besturing en bediening van de telescoop zijn revolutionair eenvoudig. Met één druk op de knop oriënteert de STELLINA zich volledig zelfstandig aan de hand van zichtbare sterren. U kunt vervolgens via een smartphone of tablet het gewenste observatiedoel selecteren. De telescoop beweegt dan naar de juiste plaats aan de hemel – klaar!

M83, het Zuidelijk Windmolenstelsel – Met de STELLINA worden details en kleuren in de spiraalarmen duidelijk zichtbaar.

Natuurlijk waren we bij Astroshop ook benieuwd of de STELLINA ook daadwerkelijk waarmaakt wat ze belooft. Gelukkig konden we dit al testen. Inderdaad, we hebben nog nooit een GoTo-telescoop gezien die zo intuïtief en gemakkelijk te bedienen is zonder voorkennis. Na korte tijd vertonen de verkregen beelden al veel meer details dan u van een conventionele telescoop zou verwachten. De beelden zijn qua kwaliteit niet volledig te vergelijken met de astrofoto’s van professionals (een automatisch proces kan de expert hier dus nog niet volledig vervangen), maar de opnames zijn vrijwel direct zichtbaar, en niet pas na uren nabewerking. Dit maakt de STELLINA vooral ideaal voor gezamenlijke observatie met vrienden en kennissen.

Tot nu toe kon u deze telescoop alleen vooraf bestellen. Vanaf nu is de Vaonis  STELLINA ook op voorraad en direct verkrijgbaar. Het ideale high-end kerstcadeau!

No Comments