Winkelwagen
is leeg

MiniTrack met poolhoogtewig: zo is fotograferen nog makkelijker.

Staat u al maanden lang versteld van de prachtige foto’s die uw MiniTrack van de sterrenhemel maakt? Of heeft u zich er al vaker op betrapt dat u ook zulke foto’s zou willen maken?

Vandaag willen we u een combinatie laten zien waarmee het resultaat nog mooier wordt.

MiniTrack mit Polhöhenwiege

Een voorbeeldconstructie voor professionelere foto’s: de Omegon MiniTrack met een camera en poolzoeker op de nieuwe poolhoogtewig.

 

Stelt u zich eens voor: het is donker en u kunt de MiniTrack alleen vaag herkennen. U knielt voor uw statief om het instrument in te stellen. Maar we weten allemaal dat u hiervoor flink wat geduld nodig heeft. U moet immers het balhoofd uit zien te lijnen met de hemelpool. Dat is nog niet zo makkelijk. Het zweet zou u bijna uitbreken, en dat bij minus 5 graden.
Bestaat er geen manier om dit proces makkelijker te maken? Om het veiliger te maken? Misschien een manier die u van grote monteringen gewend bent?

Een slim idee: nu ook voor de MiniTrack.

Of u nu een MiniTrack LX2, een LX3 of de versies voor noord en zuid bezit: in combinatie met de kleine Omegon poolhoogtewig wordt het afstellen op de hemelpool nog nauwkeuriger. Via stelschroeven voor het azimut en de poolhoogte stelt u de benodigde hoek exact op de juiste graad in. Zo werkt u met uw MiniTrack net zo efficiënt als met een grote montering. Dankzij de preciezere instelling maakt u beelden met maar weinig fouten. Dat is inderdaad een slimme uitbreiding waar al velen op hebben gewacht.

Hoe monteert u uw MiniTrack?

Het is eenvoudig: de poolhoogtewig past op een 3/8“ schroef op uw fotostatief. Een ingebouwde waterpas geeft aan of u hem recht heeft gemonteerd. Uw MiniTrack bevestigt u simpelweg met een zwaluwstaart in de gebruikelijke Vixen-stijl. Zoals u gewend bent wordt uw montering op die manier binnen enkele seconden opgebouwd en naderhand ook weer opgeborgen.
Heeft u geen MiniTrack, maar een model van een andere fabrikant? Natuurlijk kunt u ook een andere mini-reismontering op de poolhoogtewig gebruiken.

Wordt u ook enthousiast van het idee om nog preciezere en mooiere opnamen met behulp van de MiniTrack te maken? Werp dan nu een blik op de Omegon poolhoogtewig.

No Comments


11.08.2020
Verzending in Nederland en België vanaf 4,90 €
Valuta
Contact