Meer dan 7500 artikelen uit voorraad leverbaar
Laagsteprijsgarantie
Uw partner voor astronomie

MiniTrack met poolhoogtewig: zo is fotograferen nog makkelijker.

Staat u al maanden lang versteld van de prachtige foto’s die uw MiniTrack van de sterrenhemel maakt? Of heeft u zich er al vaker op betrapt dat u ook zulke foto’s zou willen maken?

Vandaag willen we u een combinatie laten zien waarmee het resultaat nog mooier wordt.

MiniTrack mit Polhöhenwiege

Een voorbeeldconstructie voor professionelere foto’s: de Omegon MiniTrack met een camera en poolzoeker op de nieuwe poolhoogtewig.

 

Stelt u zich eens voor: het is donker en u kunt de MiniTrack alleen vaag herkennen. U knielt voor uw statief om het instrument in te stellen. Maar we weten allemaal dat u hiervoor flink wat geduld nodig heeft. U moet immers het balhoofd uit zien te lijnen met de hemelpool. Dat is nog niet zo makkelijk. Het zweet zou u bijna uitbreken, en dat bij minus 5 graden.
Bestaat er geen manier om dit proces makkelijker te maken? Om het veiliger te maken? Misschien een manier die u van grote monteringen gewend bent?

Een slim idee: nu ook voor de MiniTrack.

Of u nu een MiniTrack LX2, een LX3 of de versies voor noord en zuid bezit: in combinatie met de kleine Omegon poolhoogtewig wordt het afstellen op de hemelpool nog nauwkeuriger. Via stelschroeven voor het azimut en de poolhoogte stelt u de benodigde hoek exact op de juiste graad in. Zo werkt u met uw MiniTrack net zo efficiënt als met een grote montering. Dankzij de preciezere instelling maakt u beelden met maar weinig fouten. Dat is inderdaad een slimme uitbreiding waar al velen op hebben gewacht.

Hoe monteert u uw MiniTrack?

Het is eenvoudig: de poolhoogtewig past op een 3/8“ schroef op uw fotostatief. Een ingebouwde waterpas geeft aan of u hem recht heeft gemonteerd. Uw MiniTrack bevestigt u simpelweg met een zwaluwstaart in de gebruikelijke Vixen-stijl. Zoals u gewend bent wordt uw montering op die manier binnen enkele seconden opgebouwd en naderhand ook weer opgeborgen.
Heeft u geen MiniTrack, maar een model van een andere fabrikant? Natuurlijk kunt u ook een andere mini-reismontering op de poolhoogtewig gebruiken.

Wordt u ook enthousiast van het idee om nog preciezere en mooiere opnamen met behulp van de MiniTrack te maken? Werp dan nu een blik op de Omegon poolhoogtewig.

No Comments