Winkelwagen
is leeg

Gratis mondmasker m.b.v. een 3D-printer: zo maakt u zelf uw masker

Het is gebruikelijk geworden. Vanaf nu moeten we in het openbaar allemaal een masker dragen. Daarom hebben wij hier een opvallende DIY-tip voor iedereen met een 3D-printer.

Met ons gratis downloadbare 3D-bestand en een simpel stuk stof maakt u snel uw eigen masker als noodoplossing.

Nadat u de onderdelen heeft geprint maakt u binnen slechts enkele minuten een compleet masker.

 

Die selbstgebastelte Mund- und Nasenmaske

 

Hoe werkt het precies?

Normaal gesproken ontwikkelt onze productafdeling nieuwe producten en telescopen voor het merk Omegon, maar ten tijde van het coronavirus gooien we het over een andere boeg. Daarom hebben onze ontwikkelaars een houder ontworpen waarmee u zelfs van een keukenhanddoek en papieren zakdoek een stevig mondmasker kunt maken.

Maar hoe gaat dat in zijn werk? U bevestigt twee van de vier frames die door de 3D-printer zijn gedrukt aan de buitenkant van de stof. Zelfs onder een hoge spankracht scheurt het papier niet af, maar blijft het heel. U kunt een elastiekjes aan de frames bevestigen en voilà: uw masker is klaar.

En zo werkt het:

  1. Klik op Download Holder en Top en sla de bestanden op een geschikte kaart voor uw 3D-drukker op.

Download Holder

Download Top

  1. Plaats 1x Holders.stl en 2x Top.stl op het werkblad en start het 3D-printproces.
  2. Ongeveer drie uur later zijn deze onderdelen klaar:
Holder für die Mund- und Nasenmaske aus dem 3D-Drucker

Twee onderframes met spikes

Gegenstück für die Mund- und Nasenmaske aus dem 3D-Drucker

Een van twee bovenframes die beide op een onderframe met daartussen papier worden geklikt.

 

Zo maakt u stap voor stap uw masker:

  1. Leg een papieren zakdoek en twee keukendoeken klaar. Let op de kwaliteit van de stof: de stof moet zo dik en dicht zijn, dat hij niet vochtig wordt. Leg een keukendoek neer en plaats de tweede doek 90 graden gedraaid over de andere heen. Als laatste legt u de uitgevouwen zakdoek daarover heen.

2. Snij beide keukendoeken op dezelfde maat als de papieren zakdoek.


3. Gebruik de vouwen van de zakdoek als hulplijnen en vorm daar drie horizontale plooien van. Dit wordt later het klassieke maskerontwerp. Trek de plooien aan de zijkant naar elkaar toe (zie foto) en plaats het geheel met de plooien naar boven. Doe hetzelfde bij de twee andere plooien.

 

  1. De plooien moeten er hierna uitzien als op de volgende foto:

  1. Neem nu een gewone perforator en maak daarmee gaatjes in de linker- en rechterzijde van het masker.

  1. Neem een elastiek en knip twee stukken van ongeveer 20cm af. De houders hebben aan het ene uiteinde een klein gaatje en aan het andere uiteinde een smaller wordende gleuf om het elastiek vast te houden. Maak aan een kant van het elastiek een knoop en haal het met de andere kant door het kleine gat en trek het elastiekje door tot het bij de knoop stopt. Steek het uiteinde zonder knoop door de gleuf en klem het stevig vast. Doe hetzelfde met het andere stuk elastiek.

  2. Plaats het masker met gaatjes nu in de daarvoor bestemde uitstulpingen van de houder en leg hier de bovenframes op. Druk het geheel stevig vast zodat u ook de spikes in de stof drukt.

  1. Nu is uw masker klaar en kunt u het dragen zoals op de eerste foto.

Vergeet niet dat dit slechts een noodoplossing is en dat u de stof na gebruik moet vervangen. De kunststof elementen uit de 3D-printer zijn echter herbruikbaar.

Opmerking: deze maskers zijn ontworpen om het risico van overdracht van druppelinfectie in uw omgeving te verminderen. Het zijn geen wettelijke medische hulpmiddelen en geen persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s).

Veel plezier met het printen en samenstellen.

No Comments


11.08.2020
Verzending in Nederland en België vanaf 4,90 €
Valuta
Contact