Meer dan 7500 artikelen uit voorraad leverbaar
Laagsteprijsgarantie
Uw partner voor astronomie

Nieuw: StarSense Explorer-telescoop van Celestron

Het idee om een telescoop met een smartphone te besturen, is niet nieuw. Celestron brengt met de serie StarSense Explorer een nieuwe variant op de markt die vooral voor beginners interessant zou kunnen zijn.

Een bijzonderheid is dat bij de StarSense Explorer-telescopen geen WiFi-verbinding tussen de telescoop en de smartphone moet worden opgezet. De gratis StarSense Explorer-app weet zich via de smartphonecamera en een vernuftig spiegelsysteem rechtstreeks aan de nachtelijke hemel te oriënteren.

Celestron StarSense Explorer DX

Celestron StarSense Explorer DX

En zo werkt het: u moet enkel de gratis StarSense Explorer-app installeren en uw smartphone in de speciale houder van de telescoop bevestigen. De app gebruikt de locatiegegevens van uw smartphone om uw observatielocatie vast te stellen; ook de huidige datum en het tijdstip moeten niet afzonderlijk worden ingegeven.

De StarSense Explorer-app maakt gebruik van een speciaal Lost in Space-algoritme (LISA) dat ook bij ruimtesatellieten wordt gebruikt ter oriëntatie. Dat betekent dat sterrenpatronen die met uw smartphonecamera worden opgenomen, met de interne database worden vergeleken. Deze berekeningen worden met informatie van de gyroscoop en de versnellingsmeter van uw smartphone gecombineerd. Dat alles leidt tot een zeer hoge nauwkeurigheid die andere planetarium-apps niet kunnen bereiken! Zo navigeert u ook zonder voorkennis vastberaden door de nacht heen!

In drei Schritten zum Erfolg

Smartphone bevestigen, app starten en u kunt meteen observeren

De StarSense Explorer-app beveelt hemellichamen aan die het observeren waard zijn op basis van de huidige nacht en uw locatie. U kunt echter ook in planetariumview interessante objecten opsporen en deze identificeren.

De StarSense Explorer-telescopen worden met een azimutale montering geleverd. U kunt de telescoop dus eenvoudig in de hoogte en in het azimut bewegen. De twee assen met grote handgrepen beloven een nauwkeurige instelling en tracking. De telescopen zijn dus niet met een motor uitgerust, maar behoren tot de categorie van de PushTo-telescopen.

Bovendien kunt u uw StarSense Explorer-telescoop natuurlijk ook volledig zonder smartphone gebruiken, bijvoorbeeld wanneer u snel even naar de Maan wilt kijken, die u ook helemaal zonder elektronische hulpmiddelen gemakkelijk kunt vinden.

No Comments