Meer dan 7500 artikelen uit voorraad leverbaar
Laagsteprijsgarantie
Uw partner voor astronomie

Vanaf nu: stoffen maskers met mooie astromotieven

U gaat naar de supermarkt, de boekhandel of naar de openbare sterrenwacht. U wilt of moet dan misschien wel een masker dragen. Waarom dan niet meteen een dat u ook echt mooi vindt. Gelukkig zijn er nu nieuwe maskers met astromotieven verkrijgbaar. Prachtige afbeeldingen van de Plejaden en de zonnecorona tijdens een zonsverduistering. Zo draagt u een masker dat echt bij u als hobbyastronoom en ruimtefan past.

Een goede toevoeging aan de stofmaskers van Masketo die tot nu toe alleen in zwart of wit in verschillende grootten – ook voor kinderen – of met een motief van de Corona Borealis verkrijgbaar waren.

De zonnecorona: Dankzij de Zon is er leven op Aarde. Ze is slechts een middelgrote ster aan de rand van het sterrenstelsel, maar voor ons is ze, naast de Aarde, het belangrijkste hemellichaam. Dit masker toont een totale zonsverduistering die ontstaat wanneer de Maan tussen de Aarde en de Zon staat. Door een absurd toeval lijken de Maan en Zon aan de hemel even groot waardoor we bij een totale zonsverduistering de zonnecorona zoals die op het masker staat kunnen bewonderen.

Maske mit Sonnencorona

Zonnecorona

De Plejaden: Al in de Oertijd was het Zevengesternte een bekend sterrenbeeld. Zo is er een 17.000 jaar oude rotstekening in een grot gevonden of denk aan de afbeelding op de historische Hemelschijf van Nebra. Veel mensen denken dat het sterrenbeeld de Kleine Beer voorstelt. Het draait hier echter om de bekendste open sterrenhoop aan de hemel. Op een afstand van slechts 400 lichtjaren bevinden zich blauwe sterren met veel massa van maar 100 miljoen jaar oud.

Plejaden auf der Maske

Plejaden

Zomermotief: Als u een zomerse print op uw masker wilt, dan is dit masker met palmbomen en een opvallend turquoise kleuraccent perfect.

Maske mit Sommermotiv

Zomermotief

Alle maskers van Masketo zijn community-maskers die tijdens de coronacrisis kunnen helpen de verspreiding van druppels te verminderen.

De voordelen:

  • Mondmasker met motief
  • Met elastieken
  • tweelagig met beugel voor neusvleugels
  • Binnenzijde 100% katoen + buitenzijde 100% polyester
  • Wasbaar tot 60°C
  • Geproduceerd in Europa

Let wel: deze maskers dienen om het risico van overdracht via druppelinfectie naar de omgeving te verminderen. Dit is geen wettelijk medisch product en geen persoonlijk beschermingsmiddel (PBM).

Echt stijlvol in de sterrenwacht of astro-vereniging: bestel vandaag nog uw astronomisch masker.

No Comments