Meer dan 7500 artikelen uit voorraad leverbaar
Laagsteprijsgarantie
Uw partner voor astronomie

Nieuw: autonome autoguider StarAid Revolution

“Autoguiding” betekent de automatische volgcontrole van een astronomische montering. Die controle is bij astrofotografie nodig om het gewenste doelobject nauwgezet in het vizier van de camerasensor te behouden.

Er bestaan heel wat geschikte camera’s voor autoguiding, maar die vereisen bijkomend een laptop of pc en de passende software. Alleen met de autonome oplossingen hebt u die ondersteuning niet nodig. De nieuwste innovatie op dit vlak is de autoguidercamera StarAid Revolution. Daarmee wordt de volgcontrole kinderspel!

StarAid-Kamera-Standalone-Autoguider-Revolution-Revision-B

Autonome autoguider StarAid Revolution Revision B

Plug & Guide: sluit de camera aan op uw volgkijker en op de guidingpoort van uw montering – klaar! Na ongeveer 30 seconden gaat de camera aan de slag en stuurt correctie-impulsen naar de motoren van uw montering.

Maar de StarAid Revolution kan nog meer: bijvoorbeeld de pooluitlijning, d.w.z. de precieze uitlijning van uw montering met de rotatieas van de Aarde. Zelfs het besturen van de eigenlijke astronomische camera is mogelijk. Voor die extra opties en voor het controleren van het volgproces bestaat een app. Bovendien genereert de StarAid Revolution zijn eigen WiFi-signaal, zodat u uw smartphone met de autoguider kunt verbinden.

Revolutie is een groot woord, maar hier slaat het de spijker op de kop!

No Comments