Meer dan 7500 artikelen uit voorraad leverbaar
Laagsteprijsgarantie
Uw partner voor astronomie

Sterrenveldkijker van Omegon: Sky&Telescope test dit superoog uit

De Omegon-sterrenveldkijker 2,1×42 mm is een wonderbaarlijk instrument voor het observeren van sterrenvelden, uitgestrekte nevels en volledige sterrenbeelden. Dennis di Cicco testte de Omegon-sterrenveldkijker uit voor het astronomietijdschrift Sky&Telescope.

 

Met zijn opening van 42 mm en vergroting van 2,1x is deze sterrenveldkijker werkelijk buitengewoon. De volledig nieuwe observatie-ervaring die hij biedt, was met verrekijkers en telescopen tot nu toe nog niet mogelijk. Dit is een van de redenen waarom Sky&Telescope dit instrument van naderbij wilde bekijken. Het tijdschrift hechtte onder meer waarde aan het compacte gebruiksgemak, het reuzachtige gezichtsveld en het diepe inzicht in de hemel. De auteur van het testverslag kon de sterrenbeelden Zwaan, Orion, Tweelingen, Voerman en Perseus in hun geheel ontwaren, en ook enkele deepsky-objecten en dubbelsterren zoals Algol.

Testbericht Omegon Sternfeldglas

Enkele citaten uit het testverslag:

Very well made

Excellent aid for learning and enjoying the night sky under less-than-ideal conditions

The Omegon 2.1×42 Binoculars are definitely a joy to use

I was seeing stars more than 1.5 magnitudes fainter in my surburban sky

Op vakantie of op huttentocht door de Alpen: dankzij de Omegon-sterrenveldkijker hoeft u mooie waarnemingen niet te missen, ook wanneer u geen plaats hebt voor een telescoop of verrekijker. Of u gebruikt hem voor een kleine “observatiesnack” als tussendoortje. Voor de Omegon-sterrenveldkijker 2,1×42 mm hebt u beslist nog wat plaats vrij in uw (reis)tas.

No Comments