Meer dan 7500 artikelen uit voorraad leverbaar
Laagsteprijsgarantie
Uw partner voor astronomie

De Skywatcher Heritage FlexTube-telescoop nu als GTi

De Heritage FlexTube-telescoop is een zeer populaire Dobson met tafelstatief. De al zeer compacte montering wordt dankzij de inschuifbare tubus nog gemakkelijker te transporteren – compacter gaat niet!

De producent Skywatcher biedt deze handige Dobson nu aan met computerbesturing: de telescoop Heritage FlexTube Virtuoso GTi.

Skywatcher Dobson Teleskop N 150_750 Heritage FlexTube Virtuoso GTi

Skywatcher Dobson N 150/750 Heritage FlexTube Virtuoso GTi telescoop

De Virtuoso GTi-montering navigeert naar het geselecteerde hemellichaam en beweegt de telescoop volgens de hemelrotatie. Zo blijft het hemellichaam zichtbaar in het oculair.

Bovendien heeft de montering haar eigen wi-fi waarmee u uw smartphone draadloos kunt verbinden. Met de gratis SynScan-app voor iOS en Android kunt u de montering vervolgens initialiseren en aansturen. Eens de app op uw smartphone is geïnstalleerd, hebt u geen internettoegang meer nodig voor het aansturen.

Een handbediening is dus niet nodig en is daarom ook niet bij de levering inbegrepen.

 

kywatcher Dobson Teleskop N 150_750 Heritage FlexTube Virtuoso GTi 2

Ook de gemotoriseerde versie van de Dobson is zeer compact en gemakkelijk te transporteren.

 

Zoals bij de versie zonder motor komt ook aan de Virtuoso GTi-telescoop de beproefde 150/750 Newton-optiek te pas. Deze telescoop van 152 mm (6 inch) met een gunstige openingsverhouding toont u de heldere nevels aan de nachtelijke hemel, zoals de beroemde Orionnevel, de bolvormige sterrenhoop Messier 13 of het 2,5 miljoen lichtjaren verwijderde Andromeda-sterrenstelsel.

Trouwens: u kunt de Heritage FlexTube Virtuoso GTi ook op een camerastatief of op een astronomisch statief met cameraschroefdraad monteren, bijvoorbeeld het Skywatcher-statief met 3/8 inch-bevestigingsschroef.

No Comments