Meer dan 7500 artikelen uit voorraad leverbaar
Laagsteprijsgarantie
Uw partner voor astronomie

Baader SunDancer II voor het observeren en fotograferen van de zon

De zonnefilter SunDancer II van Baader transformeert kleinere refractors snel en eenvoudig in telescopen waarmee u de zon in de H-alpha-lijn kunt observeren. In deze golflengte neemt u de chromosfeer van de zon waar met donkere filamenten, felle zonnevlammen en spectaculaire protuberansen!

Baader Sonnenfilter SunDancer II H-alpha 2"/1,25"

Baader SunDancer II H-alpha 2 inch/1,25 inch zonnefilter

Plaats de SunDancer II gewoon tussen de zenitspiegel en het oculair, en sluit hem aan op een stroombron. De filter wordt dan automatisch op de juiste bedrijfstemperatuur gebracht, zodat ook bij langere observaties geen aanpassingen nodig zijn.

De SunDancer II kan gemakkelijk in combinatie met refractors (lenzentelescopen) met een opening tot 80 millimeter worden gebruikt. Pas vanaf een objectiefdiameter van meer dan 80 millimeter moet u een bijkomende energiebeschermingsfilter voor uw telescoop monteren. Alternatief kunt u ook de telescoopopening tot 80 mm verkleinen met behulp van een diafragma vóór het objectief.

Bij telescopen met een vangspiegel, zoals Newton-, Maksutov- of SC-telescopen, is altijd een bijkomende energiebeschermingsfilter nodig, ongeacht hun grootte.

De zon is volledig zichtbaar in telescopen met een brandpuntsafstand tot ongeveer 600 mm.

Dankzij de T2-schroefdraad onder de oculairklem kunt u ook gemakkelijk met grotere camera’s werken:

SunDancer II mit DSLR-Kamera

SunDancer II met DSLR-camera

De meegeleverde voeding dient als stroomvoorziening. Wanneer u op locatie wilt observeren, kunt u ook een powertank gebruiken.

Meer informatie over deze bijzonder hoogwaardige H-alpha-filter die u op uw oculair monteert, vindt u hier in de shop.

No Comments