Meer dan 7500 artikelen uit voorraad leverbaar
Laagsteprijsgarantie
Uw partner voor astronomie

Kinderen helpen: Astroshop schenkt 10.000 euro aan UNICEF

De geur van vers gebakken koekjes hangt in de lucht, overal schitteren kerststerren en we vragen ons weer af welke geschenken er onder de kerstboom liggen te wachten. Toch is dit ook de tijd om na te denken en ons af te vragen welke mensen op de wereld het minder goed hebben dan wij. Helaas zijn er dat heel wat. Daarom schenkt Astroshop dit jaar 10.000 euro aan de kinderhulporganisatie UNICEF.

“Wanneer je ’s ochtends wakker wordt, bedenk dan wat een kostbaar voorrecht het is om te leven – te ademen, te denken, te genieten…”
Marcus Aurelius, Romeinse Keizer, 121-180

Waarom deze donatie?

Elk jaar stellen we ons de vraag wie baat zou hebben bij een donatie. Vorig jaar hebben we zo “Artsen Zonder Grenzen“ ondersteund, en dit jaar doen we dat voor UNICEF – het kinderfonds van de Verenigde Naties.

Dominik Schwarz, CEO van Astroshop (nimax) heeft daarover het volgende te zeggen: “Wij willen dit jaar diegenen helpen die bijzonder onder de gevolgen van de wereldwijde coronapandemie lijden, namelijk de kinderen.”

Het kinderfonds UNICEF werd 75 jaar geleden opgericht en heeft sindsdien veel goeds gedaan. In 190 landen zet de organisatie zich in voor het welzijn van kinderen en helpt hen naar school te kunnen gaan, verleent geneeskundige bijstand en bestrijdt kinderarmoede. UNICEF ziet zichzelf als de verdediger van alle kinderen op de wereld.

De coronapandemie is de ergste crisis sinds de oprichting van het kinderfonds. Voordien al leefden 1 miljard kinderen in armoede, zonder toegang tot geneeskundige verzorging of onderwijs. Volgens een recente studie zijn daar in de afgelopen twee jaar alleen al nog eens 100 miljoen kinderen bij gekomen. De kloof tussen arm en rijk wordt zienderogen groter en de manier waarop rijke en arme landen van de pandemie herstellen, is zeer ongelijk. En dat terwijl toch elke persoon op de wereld recht zou moeten hebben op gezondheidszorg, eten en onderwijs.

Vrolijk kerstfeest van Astroshop vanuit Landsberg am Lech

Beste klant, nu is het moment om te ontspannen en opnieuw op krachten te komen. Wij wensen u en uw familie een vrolijk kerstfeest en rustgevende momenten gehuld in de geur van vers gebakken koekjes en dennenbomen. Misschien hebt u wel de kans om bij de jaarwisseling met de nieuwe maan even naar de sterren te kijken en zelfs enkele vallende sterren (Quadrantiden) te spotten.

Hartelijk bedankt voor uw vertrouwen en wij wensen u een succesvol, gelukkig nieuwjaar!

Uw Astroshop-team

No Comments