Meer dan 7500 artikelen uit voorraad leverbaar
Laagsteprijsgarantie
Uw partner voor astronomie

Nieuwe apo’s van Skywatcher: Evolux-62ED en Evolux-82ED

De trend van astrofotografie met kleine, maar hoogwaardige lenzentelescopen zet zich door. Voor zulke lichte apo’s hebt u geen dure montering nodig, ze zijn eenvoudig te transporteren en zorgen voor fantastische beelden van uitgestrekte hemelregio’s.

Skywatcher biedt met de nieuwe Evolux-serie twee nieuwe modellen in dit segment:

AP 62/400

Compact en competent: Skywatcher apochromatische refractor AP 62/400 Evolux-62ED

De Evolux-telescopen zijn perfect als breedbeeldinstrument en zijn dus ideaal voor het observeren of fotograferen van grote hemelregio’s. Het Duplet-objectief bestaat uit een combinatie van optisch glas met inbegrip van een ED-glaselement met een lage brekingsindex. Zo geeft het sterren scherp weer met een hoog contrast en onzichtbare kleurafwijkingen.

Alle lenselementen zijn gecoat met de geavanceerde Metallic High Transmission Coating (MHTC™) van Skywatcher. Ze behoort tot de meest hoogwaardige multicoatings in haar klasse en biedt een lichttransmissie van wel 99,5%.

De Evolux-telescopen worden geleverd in een met schuim gevoerde aluminium koffer en zijn uitgerust met een 2,4 inch-dual-speed-tandheugelfocuser en een ringklem met een zwaluwstaart volgens Vixen-standaard. De dauwkap draagt bij tot een gemakkelijk transport.

Voor fotografie moet u de geschikte flatteners gebruiken: Flattener 0.9x Evolux-62ED en Flattener 0.9x Evolux-82ED. Die optische hulpmiddelen zorgen ervoor dat sterren scherp worden weergegeven tot aan de hoeken van het beeldveld en reduceren de brandpuntsafstand, zodat de Evolux een snelle en gecorrigeerde optiek voor astrofotografie wordt.

No Comments