Meer dan 7500 artikelen uit voorraad leverbaar
Laagsteprijsgarantie
Uw partner voor astronomie

Dobson-telescopen met bijzondere uitrusting van Bresser

52181_1

Telescoop uit de Messier-serie met opzetbare zonnefilter

 De Dobson-telescopen uit de Messier-serie van Bresser overtuigen door hun uitrusting die bij vergelijkbare telescopen van andere merken zo niet te vinden is:

  • De tubus van de telescoop is bevestigd met ringklemmen. Zo kunt u de tubus volgens zijn lengteas draaien voor de ideale inkijk in het oculair. Door de tubus te verschuiven in de ringklemmen verkrijgt u een optimale uitbalancering. Maar u kunt de tubus ook volledig uitbouwen en bijvoorbeeld in combinatie met een parallactische montering gebruiken.
  • De wielen voor hoogteverstelling hebben een vergelijkbaar groot bereik. Zo zijn fijnere bewegingen volgens de hoogteas mogelijk. Vele Dobson-telescopen van deze prijsklasse hebben zelfs geen echte hoogteverstellingswielen!
52181_3

De hoogteverstellingswielen met ringklemmen glijden over de rockerbox.

  • De zogenaamde rockerbox, waarop de telescoop staat en die het horizontaal zwenken mogelijk maakt, is bij de Messier-Dobsons van snelsluitingen voorzien, zoals we die ook van meubels kennen. Zo kan hij snel en eenvoudig worden opgebouwd. En zo kan hij ook steeds weer worden gedemonteerd.
  • De Hexafoc-focuser is superieur aan focusers van vergelijkbare telescopen van andere producenten.
52181_2

De grote Hexafoc-focuser wordt ook door groothoekoculairs niet afgeschrikt.

  • In de levering zit al een passende zonnefilter. Aangezien de tubus gesloten is, valt ook langs de zijkant geen zonlicht in de telescoop. Zo kunt u zonder risico’s de zon observeren.

Behalve die bijzonderheden verkrijgt u met een Messier-Dobson een hoogwaardige optiek met paraboolspiegel, die volledig afstelbaar is. Goed voor de eerste stappen én jarenlange ervaring met de nachtelijke hemel. De Messier-Dobsons zijn in twee grootten verkrijgbaar. U vindt beide modellen hier in de webshop.

52181_5

De optiek is volledig afstelbaar.

 Trouwens: de telescopen zijn vernoemd naar Charles Messier (1730-1817), wiens “catalogus van nevelachtige objecten” vandaag nog steeds een gamma aan hemellichamen bevat die u met deze telescopen kunt observeren. Een moderne gids door de objecten van Charles Messier is het door Cambridge University Press uitgegeven boek The Messier Objects.

No Comments