Winkelwagen
is leeg

Home > Filters > Nevelfilters > Breedband filters > Optolong > Optolong Filters L-Pro 2''

Optolong Filters L-Pro 2''
Optolong Filters L-Pro 2''
Optolong Filters L-Pro 2''
Productomschrijving
Specificaties
Klantbeoordelingen

Beschrijving:

Optolong-filter

Deze filter is bedoeld om het contrast van deepsky-objecten te verbeteren en de hemelachtergrond ook werkelijk in de achtergrond te plaatsen. Dit wordt bereikt door een complex transmissieproces waarbij de emissielijnen van de deepsky-objecten (H-alpha, O-III, N-II, H-beta, S-II ...) worden doorgelaten, maar storend licht (bv. Hg-lijn of het licht van natriumdamplampen) wordt onderdrukt. Bovendien wordt zo de ongewenste hemelachtergrond, veroorzaakt door zuurstofemissies in de atmosfeer ("skyglow"), afgezwakt. Deze filter is vooral geschikt voor gebruik in lichtvervuilde gebieden en kan zowel voor visuele als fotografische doeleinden worden ingezet.

In tegenstelling tot andere filters die zijn ontworpen om lichtvervuiling te verminderen, zoals UHC- of CLS-filters, is deze filter een multibanddoorlaatfilter die de waarneming van kleuren amper belemmert. Zo is de filter ook geschikt voor het fotograferen van objecten die licht uitzenden in het doorlaatbereik, d.w.z. naast emissienevels ook sterrenstelsels, bolvormige sterrenhopen, reflectienevels, enz. U kunt tot 3 keer langer belichten dan zonder filter.

Eigenschappen van de coating:

De coatings zijn niet vastgehecht aan de optische drager, maar worden aangebracht door middel van elektronenstraalverdamping en vervolgens ionenstraalondersteunde afzetting (IBAD-proces). Dit speciale proces zorgt voor een extreme duurzaamheid en krasbestendigheid, evenals een nauwkeurige centrale golflengte (CWL) en voorkomt temperatuurschommelingen. Bovendien biedt de filter een hoge transmissie in het doorlaatbereik en een hoge optische dichtheid in het geblokkeerde gebied.

Houd er rekening mee dat deze filter nooit als enige zonnefilter mag worden gebruikt!

Let op: gebruik deze filter nooit als enige zonnefilter!

29.01.2022
Verzending in Nederland en België vanaf 4,90 €
Valuta
Advies
Contact
Geschenken