Meer dan 7500 artikelen uit voorraad leverbaar
Laagsteprijsgarantie
Uw partner voor astronomie
Monteringen & toebehoren > EQ wedge > Meade > Meade Polar wedge Poolhoogtewig, voor ACF en SC 8"
Artikelnummer: 47684

Polar wedge Poolhoogtewig, voor ACF en SC 8"

lange termijn
Niet meer beschikbaar + verzendtijd

Productomschrijving

Maakt polaire uitlijning van de 8" Meade modellen ACF en SC mogelijk. Dit is vereist voor astrofotografie en beeldvorming met een lange belichtingstijd. Voor gebruik met Meade Field driepootstatieven zoals geleverd bij compatibele modellen.

Equatoriale uitlijning is vereist voor astrofotografie en belichtingstijden vanaf ongeveer vijf minuten. De Meade 8" wig wordt tussen een telescoop en het statief gemonteerd om de kanteling van een equatoriale montering te imiteren die overeenkomt met de breedtegraad van de waarnemer. Zo kunt u uw telescoop nauwkeurige polaire uitlijnen. Met de wig kan de astrofotograaf de draaias van de telescoop uitlijnen met de draaias van de aarde. De uitlijning zorgt er voor dat sterren in foto's met een lange belichtingstijd er niet uit zien als een lange boog, spoor of strepen als gevolg van een effect dat bekend staat als veldrotatie. Voor beelden met een belichtingstijd van minder dan ongeveer vijf minuten is een wig niet nodig en kan de telescoop worden ingesteld in hoogte-azimut (alt-azimut) zoals normaal gesproken voor visuele observatie zou worden gebruikt.

Bestaat uit een stevige, constructie van gegoten aluminium met fijnafstelling van de breedtegraad en lengtegraad en een kompas om de magnetische pool als startpunt te gebruiken. Voor gebruik met de Meade veldstatieven zoals bij alle compatibele modellen geleverd. Aanbevolen voor 8" telescopen. Compatibel met de Meade modellen SC en ACF, waaronder 2080, LX50 en LX200. Adapter Meade Polar wedge Poolhoogtewig adapterplaat, voor LX90 vereist voor gebruik met alle LX90 modellen.

Specificaties

Algemeen


Type
Toebehoren monteringen
Ontwerp
Polar wedge

Aanbevolen accessoires

Monteringen & toebehoren (1)
Polar wedge

Meade Polar wedge Poolhoogtewig adapterplaat, voor LX90

$ 138,00*

*Alle prijzen zijn inclusief BTW + verzendkosten.

Meade Polar wedge Poolhoogtewig, voor ACF en SC 8"

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit product.

Stel uw eigen beoordeling samen:

Heeft u specifieke vragen over uw bestelling of producten? Neem dan contact op met onze klantenservice!