Winkelwagen
is leeg

Home > Monteringen & toebehoren > Monteringen > Equatoriaal met GoTo > Celestron > CGX > Celestron Montering CGX GoTo

Celestron Montering CGX GoTo
Celestron Montering CGX GoTo
Celestron Montering CGX GoTo
Celestron Montering CGX GoTo
Celestron Montering CGX GoTo
Celestron Montering CGX GoTo
Celestron Montering CGX GoTo
Celestron Montering CGX GoTo
Celestron Montering CGX GoTo
Celestron Montering CGX GoTo
Celestron Montering CGX GoTo
Productomschrijving
Specificaties
Klantbeoordelingen
Aanbevolen accessoires
Downloads

Beschrijving:

De CGX-montering: de nieuwe standaard voor mobiele astronomie en astrofotografie!

De CGX is een volledig nieuw ontwikkelde montering die dankzij zijn hoge draagvermogen aan hoge eisen voldoet, maar toch zeer geschikt is voor mobiel gebruik.

Nieuw productontwerp:

 • De zadelplaat zit dichter bij de rechter klimmings-as. De verminderde hefboomwerking zorgt voor meer stijfheid en trillingsbestendigheid. De declinatiemotor dient ook als tegengewicht.
 • De CGX is zeer comfortabel om te dragen dankzij de geïntegreerde handgrepen. Het statief kan ook gemakkelijk worden opgevouwen zonder dat u het accessoireplateau los hoeft te schroeven. De klemmen op de statiefbenen bevinden zich aan de binnenzijde, zodat u broekspijpen niet aan de handgrepen van de schroef kunnen blijven hangen. Dankzij de inkepingen in de statiefpoten stelt u keer op keer en vliegensvlug de juiste lengte voor de benen in. Het nieuwe, verbeterde statief heeft ook een langere standaard, waardoor het nog stabieler is.
 • De kabels van de motoren zijn in de montering verwerkt. Alleen de handgeschakelde besturingskast en het netsnoer zijn zichtbaar. De aansluitingen van deze twee kabels zijn zo gerangschikt dat de contactdozen niet mee bewegen met de montering. Al met al zorgt dit ontwerp ervoor dat u niet kunt struikelen en zullen kabels ook niet kunnen scheueren. Een automatische stop voorkomt dat de interne kabels kunnen scheuren.
 • Grote handgrepen voor beide asklemmen, de azimutale verstelling en poolas. De helling van de poolas kan zelfs onder belasting worden gewijzigd. U hoeft hiervoor ook geen klemmen te openen, die bij het vastdraaien de instelling opnieuw zouden veranderen. Dankzij een teflon lager is ook azimutale verstelling onder belasting geen probleem.
 • Het montagezadel is ook voorzien van grote handgrepen die ook met handschoenen kunnen worden bediend. Het zadel is voorzien van zwaluwstaarten in zowel Losmandy- als Vixen-stijl.
 • De CGX kan objecten tot 20° voorbij de meridiaan volgen. Een automatische stop voorkomt dat de montering volledig draait: dit voorkomt botsing met het statief en interne kabelbreuk.

Uitstekende mechanica:

 • De verbeterde motoren met een hoog koppel zorgen voor een zuivere localisatie en tracking, zelfs bij zware belastingen.
 • De tandriemaandrijving zorgt voor korte reactietijden en minimaliseert de speling die vrijkomt wanneer u de draairichting verandert. De montage begint geruisloos zonder het pijnlijke gekrijs van pure tandwielaandrijvingen.
 • Een veerdrukmechanisme creëert een gelijkmatige contactdruk tussen het wormwiel en de wormwielas. Zo wordt de wrijving verminderd en de werking van de versnellingsbak geoptimaliseerd.

Verbeterde elektronica:

 • Optische encoders registreren de positie van de montering. Hierdoor kan de montering op ieder moment naar zijn oorspronkelijke positie worden teruggebracht. Bovendien worden de motoren gestopt voordat de montering zijn mechanische zwenklimiet heeft bereikt.
 • De nieuwe besturingssoftware is een gezamenlijke ontwikkeling van Celestron en Planewave Instruments. Dit zorgt voor een zeer nauwkeurige GoTo en andere voordelen, vooral bij bediening op afstand.
 • De CGX is uitgerust met de nieuwste NexStar+ handbediening. De bediening heeft een USB-poort voor eenvoudige aansluiting op de PC. Een interne klok slaat de laatste instelling van de observatieplaats en -tijd op.
 • Extra accessoires, zoals de SkyPortal-module, kunnen op twee AUX-poorten worden aangesloten. Uiteraard is er ook een autoguiderpoort beschikbaar.

Met de in de besturing geïntegreerde All-Star Polar Alignment heeft u geen poolzoeker nodig. U kunt de montering eenvoudigweg grof uitlijnen en met behulp van een ster nauwkeuriger instellen. Dit is mogelijk dankzij uitstekende mechanische ontwerp, zelfs bij volledige belasting. De initialisatie van de Goto, de "Star Alignment", is ook met alle nieuwe Celestron monteringen kinderspel.

Met de CGX-montering heeft Celestron een zeer volwassen product op de markt gebracht dat het superieure productontwerp van deze fabrikant weerspiegelt.

Besturingssoftware van PlaneWave Instruments voor Celestron's CGX en CGX-L monteringen:

PWI Telescope Control opent de deur naar volledige precisie van monteringen. Met een USB-aansluiting van de montering naar uw PC maakt het Sky Viewer-display het u gemakkelijk om doelen te vinden. Of u kunt uw doelwitten in de uitgebreide objectdatabase uitzoeken. Daarnaast beschikt PWI over een verbinding met de astronomische online database SIMBAD voor nog meer objecten.

PWI maakt gebruik van PointXP Mount Modelling, waardoor talrijke referentiesterren voor de hoogst mogelijke nauwkeurigheid kunnen worden gebruikt. PointXP (ook gebruikt in de StarSense AutoAlign-module) biedt een hogere nauwkeurigheid dan een klassieke handmatige besturingseenheid. Door het gebruik van talrijke referentiesterren kan PWI rekening houden met verschillende uitlijnfouten, waaronder doorbuiging van het apparaat. Hierdoor wordt de nauwkeurigheid van de GoTo verder vergroot.

Eigenschappen van de PWI-software:

 • PointXP Montering Modelling, accepteert zoveel referentiesterren als u maar wilt.
 • Ontwikkeld door Celestron samen met PlaneWave Instruments.
 • Toekomstige updates zullen extra functies en verbeteringen bevatten.
 • Sky Viewer sterrenkaart om objecten gemakkelijk te vinden.
 • Uitgebreide objectendatabase, inclusief online database.

De software werkt op Windows 7, 8 en 10 en kan onder het tabblad Downloads worden gedownload. Daar vindt u ook een Engelstalige handleiding in PDF-formaat.

Inbegrepen in de levering
Tandriemaandrijving
Comfortabel handvat
Driepootstatief, opvouwbaar

Aanbevolen accessoires:

 
accessoire details
03.07.2022
Verzending in Nederland en België vanaf 4,90 €
Valuta
Advies
Contact
Geschenken