Meer dan 7500 artikelen uit voorraad leverbaar
Laagsteprijsgarantie
Uw partner voor astronomie
Monteringen & toebehoren > Monteringen > Equatoriaal zonder GoTo > Omegon > Pro > Omegon Montering Montierung EQ-500 X Drive
Artikelnummer: 56115

Montering Montierung EQ-500 X Drive

$ 919,00 incl.btw, + verzendkosten
Heeft u elders goedkoper gezien?
lange termijn
Niet meer beschikbaar + verzendtijd

Productomschrijving

Meer over de serie Pro...

Dit artikel is niet voor normale verkoop bestemd.

De Omegon EQ-500 X Drive is de ideale allround-montering voor veeleisende beginners en gevorderde hobbyastronomen. De voordelige montering is geschikt voor kleine en middelgrote telescopen voor zowel visuele als fotografische toepassingen. Een eenvoudige constructie en ongecompliceerde bediening zorgen ervoor dat u snel aan uw observatieavond kunt beginnen.

Gemotoriseerde tracking: De Omegon EQ-500 X Drive is een tracking-montering die de telescoop automatisch aanstuurt en de rotatie van de aarde compenseert. Het observeren verloopt zeer comfortabel, omdat het niet nodig is om het object in uw de telescoop continu met de hand te volgen. Voor visueel gebruik is een snelle en ruwe uitlijning met de pool voldoende.

Motoren op beide assen: U kunt de telescoop met behulp van de vier handige richtingsknoppen op het handbedieningspaneel bewegen zonder uw blik van het oculair af te moeten wenden. Verschillende motorsnelheden maken snelle of zeer nauwkeurige bewegingen aan de nachtelijke hemel mogelijk.

Astrofotografie: tracking is essentieel voor de astrofotografie. Lange belichtingstijden voor nevels of sterrenstelsels kunnen alleen worden bereikt als de draaiing van de aarde volledig wordt gecompenseerd. De ingebouwde stappenmotoren met nauwkeurige microstappen maken dit mogelijk door hun soepele werking. Bovendien kunt u gebruikmaken van een optionele poolzoeker om de tracking nog effectiever te maken door middel van een exacte uitlijning met het noorden.

Stabiel statief: Het in hoogte verstelbare, roestvrijstalen statief is veel stabieler dan vele andere aluminium statieven. De massieve spreider dient bovendien als een veilige opbergplaats voor zeven 1,25 inch-oculairs en twee 2 inch-oculairs.

Inbegrepen: 2 contragewichten (2,5 kg)

Binnenkort: (De volgende functies bevinden zich nog in de testfase en zullen naar verwachting in de zomer van 2019 beschikbaar zijn. Een update van reeds aangekochte monteringen is niet nodig.) GoTo via computer, smartphone of tablet! De montering kan rechtstreeks worden aangesloten op een (apart verkrijgbare) StellarMate of ZWO ASAIR via een meegeleverde USB-kabel. Dit maakt van de Omegon EQ-500 X Drive een WiFi-GoTo-telescoop! Gebruik bijvoorbeeld SkySafari op uw smartphone om een object aan de nachtelijke hemel te selecteren en er direct met de telescoop naartoe te bewegen. Bovendien is een directe verbinding van de montering met de pc en besturing via ASCOM mogelijk zonder extra apparaten via de USB-interface. Autoguiding via ASCOM of INDI, een ST4-interface is niet nodig.

Specificaties

Capaciteit


Aanwijzing
EQ-500 X Drive
Max. Draagvermorgen (kg)
10
Cable-guide
intern
Interfaces
USB
Montage zadel
Vixen-Style
Gewicht van de montering (kg)
4,2
Tegengewicht(en)
2 (@ 2,5 kg)
Diameter contragewicht staaf (mm)
20
Stroomvoorziening
24
Poolafstelling (°)
5 - 60°

Bijzonderheden


Tracking RA axis
ja
Autoguider interface
-
Poolas schaal
ja
Level
ja
GoTo systeem
nee

Uitrusting


Statief
Statief
Accessoire houder
ja
Poolzoeker
nee

Statief


Max. statief hoogte (cm)
102
Min. statiefhoogte (cm)
61
Statief gewicht (kg)
7
Statief materiaal
Stahl
Diameter statiefpoten (mm)
45

Algemeen


Kleur
wit
Totaal gewicht (kg)
17
Serie
Pro
Type
Montering
Ontwerp
Equatoriaal

Toepassing


Fotografisch inzetbaar
ja
Visueel bruikbaar
ja
Omegon Montering Montierung EQ-500 X Drive
Ideaal voor beginners: De EQ-500 X beschikt over stappenmotoren in beide assen en volg automatisch hemellichamen. Maakt u zich geen zorgen over het trackingproces, maar geniet ten volste van de observatiesessie.
Omegon Montering Montierung EQ-500 X Drive
De EQ-500 X Drive kan telescopen met een diameter tot 200 mm dragen en blijft toch gemakkelijk vervoerbaar. Geschikt voor iedereen die de sterrenhemel graag diepgaand wilt kunnen verkennen en zelfs fotograferen.
Omegon Montering Montierung EQ-500 X Drive
Roestvrijstalen statief: zorgt bovendien voor een hoge stabiliteit. Samen met de montering creëert dit een standvaste basis voor al uw observatiesessies.

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit product.

Stel uw eigen beoordeling samen:

Heeft u specifieke vragen over uw bestelling of producten? Neem dan contact op met onze klantenservice!