Meer dan 7500 artikelen uit voorraad leverbaar
Laagsteprijsgarantie
Uw partner voor astronomie
Astrofotografie > Optische accessoires > Flatteners, Correctors, Reducers > William Optics > William Optics Beeldveldegalisator Flat61R, voor ZenithStar 61
Artikelnummer: 61724

Beeldveldegalisator Flat61R, voor ZenithStar 61

in voorraad
Klaar voor verzending in 24 u + verzendtijd
Express verzending is mogelijk voor levering overmorgen, 30.03.2024!

Productomschrijving

De flattener is een lens die het beeldveld nivelleert, omdat het door de primaire optiek licht verbogen wordt. Deze kromming zorgt ervoor dat sterren minder scherp worden weergegeven en richting de rand van het beeldveld worden uitgerekt op opnamen. De flattener, ook wel gezichtsveldvervlakker genoemd, corrigeert deze fout.

Het effect van gezichtsveldkromming is valt voornamelijk op bij kleine openingsverhoudingen (bijvoorbeeld van f/5 tot f/7) en grote camerasensoren (bijvoorbeeld in een DSLR-camera). Dan is het gebruik van de flattener de moeite waard. Astrofotografen kunnen dus foto's verwachten waarop de sterren tot aan de rand van de foto scherp zijn weergegeven. De flattener wordt tussen de telescoop en camera gemonteerd.

Montage: De flattener wordt vast op de schroefdraad van de focuser geschroefd. Schroef daar, volgens de afbeelding rechts, het gekleurde geëloxeerde eindstuk op. Dit eindstuk wordt voor het bevestigen van een steekhuls gebruikt, maar is bij gebruik van een flattener niet meer nodig. U kunt het verwijderen als u de optiek met een zenitspiegel visueel wilt gebruiken. De flattener kan dan gewoon in de schroefdraad van de focuser worden geschroefd.
Voor het bevestigen van een camera is een T2-schroefdraad aanwezig. Als u een DSLR-camera wilt gebruiken, gebruik dan een bij uw camera passende T2/bajonet-adapter. Uiteindelijk hebt u de beschikking over een stevig vastgeschroefd systeem: zeer stabiel dat niet kan omvallen!

De flattener is verstelbaar. Stel de juiste afstand in en zet deze met de geribbelde borgring vast. Zo hebt u geen apart verlengstuk nodig.

U kunt filters met M48-schroefdraad rechtstreeks op de flattener schroeven. Daarvoor hoeft u allen het eindstuk van de camera op te schroeven. Zo komt een M46-schroefdraad beschikbaar, waarin u het filter kunt schroeven. Schroef nu de flattener er weer op, en klaar is kees!

Specificaties

Capaciteit


Aansluiting aan camera zijde
M48
Telescoop aansluiting
M54

Bijzonderheden


Fijnregeling
ja

Algemeen


Type
Flatteners, Correctors, Reducers
Ontwerp
Flattener
Totaal gewicht (kg)
0,27

Aanbevolen accessoires

Astrofotografie (2)
Camera adapter

William Optics Camera adapter M48 compatibel met Canon EOS

$ 64,00*

*Alle prijzen zijn inclusief BTW + verzendkosten.

William Optics Beeldveldegalisator Flat61R, voor ZenithStar 61
Pas de afstand aan.
William Optics Beeldveldegalisator Flat61R, voor ZenithStar 61
Zet de afstand met de borgring vast.
William Optics Beeldveldegalisator Flat61R, voor ZenithStar 61
Toepassingsvoorbeeld

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit product.

Stel uw eigen beoordeling samen:

Heeft u specifieke vragen over uw bestelling of producten? Neem dan contact op met onze klantenservice!

Klanten die dit product kochten, kochten ook...