Meer dan 7500 artikelen uit voorraad leverbaar
Laagsteprijsgarantie
Uw partner voor astronomie
Astrofotografie > Maskers > Focus maskers > Artesky > Artesky Focus masker Bathinov 100mm
Artikelnummer: 69136

Focus masker Bathinov 100mm

$ 31,90 incl.btw, + verzendkosten
korte termijn
Klaar voor verzending in 3-5 weken + verzendtijd

Productomschrijving

Het focusmasker volgens Pavel Bahtinov vergemakkelijkt een nauwkeurige scherpstelling, wat vooral belangrijk is in de astrofotografie. Het masker wordt aan de voorkant van de tubus of lens bevestigd. Wanneer u naar een ster kijkt, genereert het masker een stralenpatroon. Als de lange straal de twee iets kortere stralen in het midden symmetrisch doorsnijdt, is de scherpstelling correct ingesteld. Door de vele openingssleuven kan het Bahtinov-masker ook gebruikt worden voor relatief zwak oplichtende sterren. Dit is een voordeel ten opzichte van het klassieke Scheiner-masker.

Eigenlijk zou een Bahtinov-masker afzonderlijk moeten worden berekend voor elke openingsverhouding. De ervaring leert echter dat één masker zeer goed kan worden gebruikt voor een volledig openingsbereik.

De montage is eenvoudig en veilig: de drie pinnen worden in gleuven bevestigd, zodat u ze individueel op uw telescoop kunt afstemmen. U moet de pinnen gewoon tot aan de rand van uw telescoop verschuiven en vervolgens vastschroeven. De kunststof bekleding van de pinnen gaat krassen tegen en zorgt voor de nodige grip.

Zo vindt u het passende masker: de aangegeven grootte in de titel van het product heeft betrekking op de buitendiameter van uw telescooptubus of de dauwkap. U moet er enkel op letten dat de buitendiameter van uw toestel binnen het diameterbereik van het masker past. Zo eenvoudig kiest u het juiste masker!

Specificaties

Algemeen


Type
Maskers
Ontwerp
Focus masker
Diameter (mm)
100
Materiaal
Aluminium
Artesky Focus masker Bathinov 100mm
Artesky Focus masker Bathinov 100mm
Artesky Focus masker Bathinov 100mm

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit product.

Stel uw eigen beoordeling samen:

Heeft u specifieke vragen over uw bestelling of producten? Neem dan contact op met onze klantenservice!

Klanten die dit product kochten, kochten ook...