Meer dan 7500 artikelen uit voorraad leverbaar
Laagsteprijsgarantie
Uw partner voor astronomie
Telescoop accessoires > Collimatie tools > Laser pointers > Baader > Baader planetarium lasercollimator (Newton & SCT)
Artikelnummer: 18919

planetarium lasercollimator (Newton & SCT)

$ 105,00 incl.btw, + verzendkosten
lange termijn
Verwacht op 01.07.2024 + verzendtijd

Productomschrijving

Colli is een afkorting van het woord collimatie. In de ruimste zin betekent dit woord aanpassen of uitlijnen.

Newton-spiegeltelescopen gelden algemeen als vatbaar voor decollimatie. En dat klopt - vooral wanneer ze regelmatig in de kofferbak van een auto naar een donkere waarnemingslocatie worden vervoerd. Mocht dit bij u het geval zijn, zou u een Laser Colli™ bij uw basisastronomiemateriaal moeten hebben. Met wat oefening en een beetje voorbereiding kan de telescoop in slechts enkele minuten weer perfect worden uitgelijnd.

De spiegeltelescoop is correct uitgelijnd, als de laserstraal - die vanuit de focuser komt - in zichzelf wordt gereflecteerd. Om de Laser Colli hier goed te laten werken, moet de laserstraal natuurlijk precies vanuit het midden van de behuizing stralen. De laser is co-axiaal instelbaar op 6 punten in de behuizing (deze aanpassing hebben wij al doorgevoerd). Hiervoor worden zes kleine Hexschroeven gebruikt. Deze hoeft u dus niet bij te stellen; de laser zal anders onmiddellijk in de behuizing worden gekanteld.

Wat onderscheidt de - speciaal voor het Baader Planetarium vervaardigde - collimator van de vele concurrenten? Dat is makkelijk te beschrijven: zijn speciale, geëtste dradenkruis dat geen andere lasercollimator op de markt heeft. Ten eerste wordt het gebruikt om de gereflecteerde laserstraal beter zichtbaar te maken - bij een eenvoudige glasplaat zou het punt van de laser veel moeilijker te zien zijn. Ten tweede, in het geval dat de telescoop sterk wordt gedecollimeerd (zodat de laserstraal niet eens meer op de plaat wordt gereflecteerd), kunt u zelf door de plaat in de tubus kijken om grofweg te zien in welke richting de laser wordt gereflecteerd. Er zal ergens in de tubus van de focuser een reflectie te zien zijn.

Extra voordelen van onze Laser Colli:

  • Volledig metalen uitvoering
  • Extreem nauwkeurige 1,25" loop
  • Laserstraal valt door een opening van 0,8mm, waardoor deze ook geschikt is voor het uitlijnen van SC-telescopen

LET OP: LASER!

Kijk nooit rechtstreeks in de laser. Bescherm uw ogen. Bewaar de laser-Colli™ buiten het bereik van onervaren volwassenen of van kinderen. Houd in gedachten dat in een sterk gedecollimeerde telescoop de laser uit de tubus kan schijnen.

Specificaties

Capaciteit


Telescoop aansluiting
1,25"

Algemeen


Gewicht (g)
152
Kleur
zwart
Type
Collimatie tools
Ontwerp
Laser pointers
Baader planetarium lasercollimator (Newton & SCT)
De witte puntvormige markering (referentie voor afstelling) zou moeten zijn uitgelijnd met de klemschroef in de focuser.
Baader planetarium lasercollimator (Newton & SCT)
De collimatie begint altijd met een controle en instelling van de vangspiegels. Daarbij is het een groot voordeel dat de hoofdspiegel van een markering is voorzien.
Baader planetarium lasercollimator (Newton & SCT)
Als u een dergelijke afbeelding op het dradenkruis ziet, verstelt de hoofdspiegel dan zo lang, tot de gereflecteerde straal door het gat valt en zo terug in zichzelf wordt gereflecteerd.

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit product.

Stel uw eigen beoordeling samen:

Heeft u specifieke vragen over uw bestelling of producten? Neem dan contact op met onze klantenservice!

Klanten die dit product kochten, kochten ook...