Meer dan 7500 artikelen uit voorraad leverbaar
Laagsteprijsgarantie
Uw partner voor astronomie
Diversen > Meteorieten > Sonstige > Echter Mond Meteorit NWA 7959 L
Artikelnummer: 13269

Echter Mond Meteorit NWA 7959 L

$ 76,00 incl.btw, + verzendkosten
lange termijn
Niet meer beschikbaar + verzendtijd

Productomschrijving

Geef iemand een echt stuk van de maan en verras vrienden, kennissen en familieleden bij speciale gelegenheden zoals met Kerstmis of op verjaardagen.

Hier krijg je de kans om een echt stuk Moonrock NWA 4483 aan te schaffen.

Deze steen werd losgemaakt van de Maan door een meteorietinslag en trof de Aarde (NWA = noordwestelijk Afrika hier), of beter gezegd in de Sahara.

Over het algemeen is er slechts ongeveer 40 kg Maan-meteoriet in de wereld en slechts een derde hiervan is zelfs commercieel beschikbaar. Slechts 208g bestaat uit NWA 4483!

We garanderen de authenticiteit van deze steen.

Onze deskundige opmerking:

Informatie over bewijs van echtheid:

De Meteoritical Society van het British Museum NH in London is de enige instelling die meteorieten kan homologeren. Daar worden alle meteorieten centraal gedocumenteerd: alle vondsten van verkenningen op Antartica, in de woestijn en alle historische gevallen en vondsten.
De gegevens worden getoetst, genummerd of benoemd, erkend en in het jaarlijks verschijnende Meteoritical Bulletin gepubliceerd.
http://www.meteoriticalsociety.org/

De erkenningsprocedure is strikt gedefinieerd.

Een stuk van elke meteoriet, samen met alle bekende bijbehorende gegevens, moet worden ingediend bij een van de weinige gespecialiseerde universiteitslaboratoria die door het MetSoc worden erkend.

Het laboratorium snijdt vervolgens dunne plakken af om de textuur en samenstelling microscopische te evalueren en vergelijken. Dan volgt er een algemene chemische analyse worden belangrijkste mineralen en isotopen gemeten.

Alle verzamelde informatie is samengevat in een rapport, samen met het voorstel aan welke subklasse van meteoriet het stuk moet worden toegewezen. Dit wordt voorgelegd aan het Nomenclature Committee van de MetSoc.

Voor verder onderzoek moet er extra materiaal worden bewaard. Het Nomenclature Committee bestaat uit vooraanstaande internationale meteorietspecialisten die de gegevens analyseren op plausibiliteit en vervolgens unaniem het rapport aanvaarden, verwerpen of besluiten dat verdere analyse moet worden uitgevoerd.

Als de meteoriet wordt erkend krijgt hij een naam of een nummer en alle basis- en kerngegevens worden gepubliceerd in het halfjaarlijks Meteoritical Bulletin - het standaardreferentiewerk voor meteorieten.

De Meteoritical Society, evenals de betrokken laboratoria, gaan niet-commerciële te werk.

Aanvullende garantie: de fabrikant is lid van de International Meteorite Collectors Association. Deze vereniging garandeert de authenticiteit van het materiaal dat door zijn leden wordt verkocht.

(Bernd Gährken)

Specificaties

Algemeen


Breedte (mm)
35
Hoogte (mm)
15
Lengte (mm)
55
Echter Mond Meteorit NWA 7959 L

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit product.

Stel uw eigen beoordeling samen:

Heeft u specifieke vragen over uw bestelling of producten? Neem dan contact op met onze klantenservice!