Meer dan 7500 artikelen uit voorraad leverbaar
Laagsteprijsgarantie
Uw partner voor astronomie
Oculairs > Omegon > Zoom > Omegon Premium zoomoculair, 7,5mm-22,5mm
Artikelnummer: 33244

Premium zoomoculair, 7,5mm-22,5mm

in voorraad
Klaar voor verzending in 24 u + verzendtijd
Express verzending is mogelijk tot morgen, 26.04.2024!

Productomschrijving

Meer over de serie Zoom...

Omegon Premium zoomoculair - observeer net zoals met een oculair met een vaste vergroting
U tuurt door het oculair. Jupiter zweeft door uw gezichtsveld: een klein schijfje tegen een grote, diepzwarte achtergrond. U zoomt een beetje in - heel eenvoudig en ontspannen. En plotseling ziet u de banden die als nevelwolken over de planeet heen trekken. Nu spot u ook Jupiters grote rode vlek, die langzaam van achter de planeet tevoorschijn kruipt. U neemt de vlek waar als een "echt" rood object dat zich continu samen met de planeet verschuift. Tijdens het observeren met dit Premium zoomoculair kan men wel eens het gevoel hebben dat men door een goed oculair met een vaste brandpuntsafstand kijkt. Maar dan realiseert men zich weer - achja, het is de Omegon Premium Zoom!

Dit zoomoculair kan probleemloos de concurrentie aangaan met oculairs met een vaste brandpuntsafstand. Het garandeert namelijk even scherpe en contrastrijke beelden als een goed oculair met een vaste vergroting. De combinatie van acht lenselementen met een nieuw type coating voldoet aan alle eisen van een high-end zoomoculair.

De afbeelding is doorslaggevend voor de ervaring
Hoe elegant een oculair ook mag ogen; wat belangrijk is, is net wat erin zit. De Omegon Premium Zoom werd ontworpen om een beeld van hoge kwaliteit te bieden. Het garandeert heldere beelden bij elke vergrotingsfactor, en u neemt de objecten niet enkel scherp waar in het midden van uw oculair, maar tot aan de uiterste rand het gezichtsveld. Stelt u zich voor: u observeert net een open sterrenhoop, maar de sterren aan de rand van uw gezichtsveld lijken wel één grote klodder. Dit zoomoculair bespaart u zulke nare ervaringen.

Geschikt voor lichtsterke telescopen
U bent in het bezit van een lichtsterkte f/5 telescoop?

Telescopen (bv. Newton) met een dergelijke openingsverhouding worden ook wel "snel" genoemd, net omdat ze zo lichtsterk zijn - denk aan een cameraobjectief met een lage diafragmawaarde. Vele oculairs kunnen een snelle openingsverhouding niet aan, maar dat geldt niet voor de Omegon Premium Zoom. Die overtuigt met zijn optimale randscherpte.

Flatfield optiek: egaal beeldveld tot aan de rand
Wie zou wel het gevoel willen hebben door een patrijspoort te moeten kijken? Dat is precies wat dit zoomoculair vermijdt: het biedt een mooi, egaal beeldveld in de plaats. Zelfs aan de rand van het gezichtsveld is het beeld vrij van vervormingen. Door dit oculair neemt u de hemel gewoon waar zoals hij is.

Traploos vergroten: 7,5 - 22,5mm brandpuntsafstand
Met dit Omegon zoomoculair kiest u de geschikte vergroting aan de hand van brandpuntsafstanden van 7,5mm tot 22,5mm - volledig traploos! In het geval van een telescoop met een brandpuntsafstand van 1000mm beslaat u zo het kleine en middelmatige vergrotingsbereik, in het geval van een telescoop met een brandpuntsafstand van 2000mm beslaat u zo het middelmatige en hoge vergrotingsbereik. De traploze vergroting bespaart u bovendien een hoop oculairs met vaste brandpuntsafstand.

Het optimale contrast vinden
Met behulp van een zoomoculair vindt u 's nachts snel een eenvoudig de ideale vergroting voor het betreffende object. Wanneer u een planeet observeert, draait u gewoon aan het vergrotingswiel en vergroot het beeld in de mate dat de weersomstandigheden het toelaten.

Grote oogafstand: ook geschikt voor brildragers
Tegenwoordig zijn vele oculairs niet optimaal geschikt voor brildragers. Daar brengt de Omegon Premium Zoom verandering in: dankzij de oogafstand tot 19,5mm overschouwt u ook met bril het volledige gezichtsveld. Tenslotte zou het uiterst vervelend zijn als u uw bril voortdurend zou moeten op- en afzetten. Laat uw bril dus gewoon op wanneer u met dit oculair observeert, en concentreer u volledig op dat wat telt: het object.

Ook als u geen bril draagt, geniet u optimaal van de comfortabele oogafstand van dit oculair.

Traploos aanpasbare oogschelp
Strooilicht moet men altijd proberen te vermijden, en dat gaat niet beter dan met de zachte, draaibare oogschelp van dit Omegon zoomoculair. Stem de positionering van de oogschelp volledig traploos op uw persoonlijke behoeftes af.

Het beste paard van stal
Kies voor een van de meest hoogwaardige zoomoculairs die er zijn. Oculairs met een vaste vergroting bieden weliswaar een haast perfecte beeldweergave, maar nooit zijn ze zo praktisch als een zoomoculair. Ontdek hoe een goede optiek en gebruiksvriendelijkheid hand in hand gaan.

Wat onze klanten zeggen:

"Ik heb dit oculair met mijn 22mm en 8mm LVW-oculairs vergeleken. Het zoomoculair bood zulk een hoog contrast dat ik niet in staat zou zijn geweest de Omegon Zoom van mijn LVW-oculairs te onderscheiden."

R. Lehmann, hobby-astronoom en tweede voorzitter van de volkssterrenwacht in Buchloe.

De voordelen op een rij:

  • Slechts één oculair - maar vele vergrotingen
  • Flatfield optiek: egaal beeldveld over het volledige gezichtsveld
  • Voor brildragers: een oogafstand van 18-19,5mm
  • Zeer scherpe en contrastrijke beelden
  • Gezichtsveld 42°-66°
  • Verfijnd diafragmasysteem en zwarte, reflectiewerende binnenzijde
  • Filterschroefdraad voor 1,25" filters

Specificaties

Capaciteit


Brandpuntsafstand (mm)
7,5-22,5
Telescoop aansluiting
1,25"
Beeldveld (°)
42°-66°
Eye relief (mm)
18,5-19
Optiek coating
Multi Coating
Aantal lenzen
8
Internal density
ja

Bijzonderheden


Homofocal
ja
Filterdraad
ja
inert gas charge
nee

Algemeen


Materiaal buitenkant
Aluminium (anodised)
Diameter (mm)
56 (Außendurchmesser)
Serie
Zoom
Type
Oculair
Ontwerp
Zoom oculairs

Aanbevolen accessoires

Telescoop accessoires > Transport & opbergen (3)
Transporttas

Oklop Transporttas for accessories

$ 42,90*

*Alle prijzen zijn inclusief BTW + verzendkosten.

Omegon Premium zoomoculair, 7,5mm-22,5mm
Omegon Premium zoomoculair, 7,5mm-22,5mm
Omegon Premium zoomoculair, 7,5mm-22,5mm

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit product.

Stel uw eigen beoordeling samen:

Heeft u specifieke vragen over uw bestelling of producten? Neem dan contact op met onze klantenservice!

Klanten die dit product kochten, kochten ook...