Meer dan 7500 artikelen uit voorraad leverbaar
Laagsteprijsgarantie
Uw partner voor astronomie
Telescopen > Vaonis > Vaonis Smart Telescope AP 50/200 VESPERA
( 5 / 5 )
Artikelnummer: 74053

Smart Telescope AP 50/200 VESPERA

Aanbevolen prijs: $ 1.630,00 Onze prijs:
$ 1.460,00 incl.btw, + verzendkosten
Heeft u elders goedkoper gezien?
in voorraad
Klaar voor verzending in 24 u + verzendtijd
Express verzending is mogelijk voor levering overmorgen, 30.03.2024!
Dit product is verkrijgbaar in de volgende varianten:
Variant naam Prijs
AP 50/200 VESPERA $ 1.460,00
AP 50/200 VESPERA Essentials Set $ 2.170,00
AP 50/200 VESPERA Ultimate Set $ 2.710,00

Productomschrijving

Vespera is uw nieuwe waarnemingsstation, de perfecte combinatie van telescoop en camera. De wonderen van het heelal worden slim en volautomatisch voor iedereen toegankelijk gemaakt. Onderzoek en observeer de nachtelijke hemel, maak uw eigen foto's van hemellichamen, leer het een en ander over de kosmos en deel uw ontdekkingen met anderen.

Had u altijd al met astronomie willen beginnen? Deze waarnemingsstations maken het mogelijk de kosmos met één druk op de knop te fotograferen. In Vespera is de technologie geïntegreerd waarmee u deepsky-objecten moeiteloos kunt observeren en fotograferen. U kunt nu sterrenstelsels, nevels, sterrenhopen en nog veel meer vereeuwigen.

Met de content van de Vespera-app kunt u veel leren waardoor uw waarnemingen interactiever en spannender worden. U kunt nu de vele geheimen en verhalen ontdekken, die het heelal zo fascinerend maken.

Vespera giet waarnemingen in een nieuwe vorm. Door sterren via onze app te observeren kunt u samen met uw vrienden of gezinsleden diep door het heelal reizen. In de Multi-User-modus kunt u maximaal vijf mobiele apparaten met uw station verbinden en uw ontdekkingen in ultra-HD op sociale netwerken delen. Nu kunt u uw passie met iedereen delen.

Maak met de Live-Stacking-technologie van Vespera zichtbaar wat voor onze ogen verborgen blijft. De bediening kan niet eenvoudiger: stel het statief met de verstelbare poten op en druk op de knop. Wacht tot Vespera tot leven komt en zichzelf kalibreert. Kies met de app het object uit dat u wilt observeren en Vespera spoort het op en volgt het.

Automatische initialisatie: Vespera gebruikt de gps van uw mobiel, het herkennen van geselecteerde sterren en astrometrie om zichzelf te kalibreren. Stel uw apparaat op en in nog geen vijf minuten staat het automatisch voor u klaar.

Automatische uitlijning: het waarnemingsstation beschikt over Go-To-technologie. Kies in de app een doel uit of voer willekeurige hemelcoördinaten in, waarna het station automatisch daar naartoe beweegt en zich uitlijnt.

Auto-Tracking: Vespera volgt, aangedreven door een motor en door een ingebouwde computer aangestuurd, automatisch uw hemellichaam en compenseert voor de rotatie van de Aarde.

Autofocus: Vaonis-producten zijn de enige telescopen in de markt, die over een autofocus beschikken. Zo hoeft u zelf niets meer te doen om scherpe foto's te krijgen.

Viervoudige apochromatische refractor: Vaonis heeft een uniek viervoudig 50 mm-objectief ontwikkeld, dat uit twee groepen van twee lenzen uit lanthaanglas bestaat. De Vespera-optiek is een van de meest nauwkeurige en krachtigste optische constructies in de markt met minimale vervorming, chromatische aberratie of astigmatisme.

Uiterst gevoelige Sony-sensor: Vespera gebruikt een van de nieuwste Sony-sensoren, die voor extreem zwak licht ontwikkeld is. De back-illuminated CMOS-sensor biedt een 1/2,8-formaat en een pixelgrootte van 2,9 μm. Vaonis heeft bovendien een eigen elektronische printplaat ontwikkeld voor een optimale warmteafvoer. Een hete sensor betekent een groot aantal beelddefecten. Daarom is de printplaat voor de sensor zodanig opgezet, dat de warmte maximaal wordt afgevoerd.

Singularity-app: uw toegangspoort naar de sterren. Singularity is uw controlekamer, de plaats waar u alles beslist. U kunt zeer intuïtief en gebruikersvriendelijk eenvoudig alle sterrenkundige objecten uit onze catalogus opzoeken. U krijgt persoonlijke aanbevelingen wat u, afhankelijk van uw locatie en de astronomische kalender, kunt waarnemen, evenals tips over de geheimen van de kosmos. Singularity begeleidt u bij elke stap tijdens uw reis naar de sterren.

CovalENS is een functie van Vespera waarmee gebruikers mozaïekbeelden van de nachtelijke hemel kunnen genereren. Met deze functie kunt u meerdere afbeeldingen van aangrenzende gebieden van de lucht vastleggen en deze vervolgens aan elkaar naaien om een ​​grotere afbeelding te maken. CovalENS gebruikt geavanceerde algoritmen om de afbeeldingen uit te lijnen en eventuele vervormingen te verwijderen. Met deze functie kunnen verbluffende uitzichten van de kosmos worden vastgelegd die anders onmogelijk te bereiken zouden zijn.

Het is niet alleen belangrijk welke telescoop je koopt, maar ook waar je hem koopt.

We bieden extra hulp:

  • Wij zijn een toonaangevende verdeler voor telescopen en kennen deze instrumenten als onze broekzak. We staan altijd paraat om hulp te bieden na uw aankoop, mocht u problemen ondervinden met de installatie of bediening van uw telescoop.

Specificaties

Optiek


Type
Refractor
Ontwerp
Smart Telescopes
Opening (mm)
50
Brandpuntsafstand (mm)
200
Resolutie
2,3
Openingsverhouding (f/)
4
Buis constructie
Full tube

Focuser


Ontwerp
zonder

Montering


Type montering
Azimutaal
GoTo sturing
ja
Levensduur batterij (h)
6-8
Motoren
Stepper motoren

GoTo sturing


Uitlijningsmethode
automatisch
Database
200+
WLAN
ja

Statief


Type
Statief
Canibelle
ja

Inbegrepen accessoires


Transporttas
nee
Zonnefilters
nee

Algemeen


Totaal gewicht (kg)
5
Kleur
wit
Lengte (mm)
200
Breedte (mm)
90
Hoogte (mm)
400
Variant naam
AP 50/200 VESPERA

Toepassing


Astrofotografie
ja (automatisch)
Nevels & sterrenstelsels
ja
Maan & Planeten
niet aanbevolen
Natuurobservatie
nee
Zon
nee

Aanbevolen voor


Beginners
ja
Gevorderd
ja
Observatoria
nee

Aanbevolen accessoires

Telescoop accessoires (4)
Transporttas

Vaonis Transporttas voor VESPERA

$ 183,00*
Filters (2)
Filters

Vaonis Filters CLS-filter voor VESPERA

$ 248,00*
Monteringen & toebehoren (1)
Statief

Vaonis Instelbaar statief voor VESPERA

$ 162,00*
Fotostatieven (1)
Carbon statief

Vaonis Gitzo-statief voor VESPERA/STELLINA, groot

$ 760,00*
Zonnewaarneming (1)
Zonnefilters

Vaonis Zonnefilters Zonnefilter voor VESPERA

$ 162,00*

*Alle prijzen zijn inclusief BTW + verzendkosten.

Vaonis Smart Telescope AP 50/200 VESPERA
Overzicht
Vaonis Smart Telescope AP 50/200 VESPERA
Vergelijkende groottes

Klantbeoordelingen

Zeer tevreden over dit produkt

Beoordeling van B. B. aan 03.12.2023 00:16:48

( 5 / 5 )

Heb een Vaonis Vespera besteld bij Astroshop Genk. De Vespera vereist inderdaad minimale setup. Eventjes buiten op terras zetten, waterpas zetten, en dan met de tablet (vanuit de living room) initialiseren, object kiezen en observeren. Onverwacht goeie fotografische opnamen!!
Het toestel biedt automatisch seizoen/tijds-/plaats-gebonden keuzemenu voor de objecten en highlight de best-geschikte op dat moment.
Zoals Astroshop Genk correct aangeeft in de specificaties: dit toestel is geschikt voor deepsky waarneming, maar minder voor maan, en zeker niet voor planeten.
Laag-drempelig en meer tot de verbeelding sprekend voor leken die niet zo'n affiniteit hebben met 'melkachtig-vaag-nevelige' visuele waarnemingen doorheen een optische telescoop.
Heel vlotte afhandeling en levering door Astroshop Genk.

Stel uw eigen beoordeling samen:

Heeft u specifieke vragen over uw bestelling of producten? Neem dan contact op met onze klantenservice!

Klanten die dit product kochten, kochten ook...