Meer dan 7500 artikelen uit voorraad leverbaar
Laagsteprijsgarantie
Uw partner voor astronomie
Microscopie > Microscopie benodigdheden > Verbruiksgoederen > Preparatie > Euromex > Euromex Methylen blue, PB.5297
Artikelnummer: 60802

Methylen blue, PB.5297

$ 17,90 incl.btw, + verzendkosten
korte termijn
Klaar voor verzending in 3-5 weken + verzendtijd

Productomschrijving

Kleurstoffen (oplosbaar)

Kleuringstechnieken worden gebruikt om cellen en weefsels te markeren zodat ze beter zichtbaar worden onder de microscoop. Door verschillende soorten kleurstoffen te gebruiken kunnen gebruikers specifieke componenten van cellen of bacteriën kleuren, zoals een celkern, celwand of de hele cel. Meeste kleurstoffen kunnen gebruikt worden om dode cellen te kleuren en sommige kunnen alleen levende cellen kleuren. Er bestaan ook kleurstoffen die zowel dode als levende cellen kunnen kleuren. Door uw monsters te kleuren kunt u bepaalde details beter onderscheiden onder een microscoop. Euromex heeft in het assortiment daarom een aantal van de meest gebruikte kleurstoffen

Waarom weefsels kleuren?
De belangrijkste reden om weefsel te kleuren is om weefsel en structuren beter te onderscheiden onder een microscoop. Weefsels kunnen ook gekleurd worden om metabolische processen te markeren of het verschil te verduidelijken tussen levende en dode cellen in een monster. Cellen kunnen ook opgesomd worden door cellen te kleuren en de biomassa te identificeren in verdachte plekken

Wat zijn de meest gebruikte kleurstoffen?
Er is een aantal type kleuringen dat elk voor een andere doeleinde gebruikt kan worden. De meest gebruikte kleurstoffen vindt u hieronder met korte uitleg waar het voor gebruikt wordt. Alle kleurstoffen kunnen gebruikt worden op dode cellen. Voor levende cellen wordt het specifiek genoemd bij de desbetrefffende kleurstoffen

• Aniline Blauw - Te gebruiken als derde kleurstof voor azan-kleuring (PB.5300)

Astra-blauw - Voor kleuring van planten. Te gebruiken in combinatie met safranine (PB.5283)

• Azocarmijn-G - Kleurt glycogen, biologische kleurstoffen voor dierlijk weefsel. Ook geschikt voor kleuring van bacteriën (PB.5280)

Eosine - Is de complementaire kleurstof en vormt samen met haematoxyline de H&E-kleuring (haematoxyline-eosine methode), deze kleurstof kleurt rode bloedcellen, cytoplasmatisch materiaal, celmembranen en extracellulaire structuren roze of rood. Overzichtskleuring, geel (PB.5283)

Fuchsine - Deze kleurstoft wordt gebruikt om collagenen, zachte spieren, bacillen in weefsel of mitochondrion weer te geven (PB.5303)

Hematoxyline - Voor kern-kleuring. Kleurt kernen blauw-violet of bruin met een kleurfixatiemiddel (PB.5286)

• Oranje-G - Voor azan-kleuring van dierlijk weefsel. Te gebruiken in combinatie met azocarmijn-G en aniline blauw (PB.5292)

Methyleen blauw - Kleurt dierlijk weefsel, om kernen meer zichtbaar te maken. Kleurstof voor biologische monsters en bacteriën (PB.5297)

Safranine - Is een complementaire kleuring voor celkernen of kleuring van collageenweefsel. Een algemene kleuring voor celkernen en celwanden die cellulose bevatten. Te gebruiken in combinatie met Astra-blauw (PB.5295)

Na het kleuren van weefsels en maken van preparaten kan het opgeborgen worden in een donkere en bij voorkeur gekoelde opslag voor langere houdbaarheid van preparaten. Daarna kan het onder een microscoop onderzocht worden

Specificaties

Euromex Methylen blue, PB.5297

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit product.

Stel uw eigen beoordeling samen:

Heeft u specifieke vragen over uw bestelling of producten? Neem dan contact op met onze klantenservice!

Klanten die dit product kochten, kochten ook...