Meer dan 7500 artikelen uit voorraad leverbaar
Laagsteprijsgarantie
Uw partner voor astronomie
Artikelnummer: 12182

Microstage II

$ 59,00 incl.btw, + verzendkosten
korte termijn
Klaar voor verzending in 1-2 weken + verzendtijd

Productomschrijving

... en als niets meer werkt ...

Als u bijvoorbeeld een kleine digitale camera zonder lensdraad wilt gebruiken voor afocale projectiefotografie, dan hoeft u alleen maar een Baader Microstage II erbij te pakken. Hij kan bijna ieder probleem de camera-adapter oplossen!

Hij kan aan ieder oculair met een diameter van 29mm tot 62mm worden bevestigd. Camera's met een gewicht tot 1 kg kunnen op de Microstage II worden gemonteerd. De camera bevindt zich op een plateau dat in alle richtingen instelbaar is. Vergelijk het met het aanpassen van het plateau op een microscoop. Zo kunt u de optische as van een kleine digitale camera recht achter het oculair plaatsen.

Ondanks zijn robuuste constructie weegt hij slechts 290 gram. Hij is lichtgewicht en kan dankzij zijn extreem compacte afmetingen van 175x120x26mm binnen enkele seconden in elk accessoire-etui worden opgeborgen.

Bovendien kunt u de Microstage II van het oculair afbuigen als u bijvoorbeeld scherp wilt stellen. De Microstage II zal dan precies naar zijn vorige positie terugdraaien.

Met de Baader MicroStage II is vignettering tijdens de oculairprojectie verleden tijd. U kunt ten slotte digitale camera's gebruiken in combinatie met oculairs met een voldoende grote uittredepupil. Als gevolg hiervan is het mogelijk om afbeeldingen die het hele formaat vullen te maken zonder de vervelende donkere hoeken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan foto's van het maanoppervlak.

Onze deskundige opmerking:

Er bestaan talloze manieren, zowel goede als slechte, om digitale camera's met vaste lenzen aan telescopen te verbinden.

De meest flexibele optie is de Microstage II.

De beste resultaten worden verkregen bij een zo groot mogelijke de uittredepupil van het gebruikte oculair. De MicroStage II kan ook worden gebruikt met 2” oculairs! De houder is goed doordacht en heeft een verrassend robuust ontwerp. Met veel andere adapters kunt u of observeren of foto's maken, maar niet beide. De juiste camerastand moet altijd opnieuw worden ingesteld. Dit is niet het geval bij de MicroStage I: hij is voorzien van een mechanisme waarmee de camera naar de zijkant kan worden gedraaid voor visuele observatie. Vervolgens kan hij nauwgezet opnieuw in de oorspronkelijke positie worden gezet om foto's te maken. De MicroStage II werkt niet alleen op alle telescopen met oculairs van 1,25” en 2”, maar ook op alle spotting scopes en vele verrekijkers.

Specificaties

Capaciteit


Oculair aansluiting
Universeel - klem diameter 29 - 62 mm
Draagvermogen (kg)
1
Geschikt voor cameralensdiameter (mm)
-
Optische lengte (mm)
-

Algemeen


Materiaal
Metaal
Kleur
zwart
Type
Camera houder
Ontwerp
Digitale camera bevestiging
Baader Microstage II
Baader Microstage II
Baader Microstage II
Baader Microstage II

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit product.

Stel uw eigen beoordeling samen:

Heeft u specifieke vragen over uw bestelling of producten? Neem dan contact op met onze klantenservice!

Klanten die dit product kochten, kochten ook...