Meer dan 7500 artikelen uit voorraad leverbaar
Laagsteprijsgarantie
Uw partner voor astronomie
Media > Posters > Sterren & sterrenstelsels > Omegon > Omegon Panoramaposter van de Melkweg
Artikelnummer: 44262

Panoramaposter van de Melkweg

$ 24,90 incl.btw, + verzendkosten
lange termijn
Niet meer beschikbaar + verzendtijd

Productomschrijving

Mocht het artikel momenteel niet in het magazijn beschikbaar zijn, houdt u er dan rekening mee dat wij bestellingen regelmatig bij deze leverancier plaatsen. Bestel uw artikel nu zodat we die kunnen meebestellen en omstreeks de bovengenoemde datum aan u kunnen leveren.

Omegon panoramaposter van de Melkweg - ons sterrenstelsel aan de muur
Veel mensen kennen het niet meer: een blik op de Melkweg, op ons sterrenstelsel. Op ongeveer 30.000 lichtjaar van het centrum van dit sterrenstelsel bevindt zich een kleine gele ster: de zon. Daar vinden we ook de blauwe planeet, de aarde: onze thuis. Dat is waarom we onlosmakelijk met dit sterrenstelsel zijn verbonden.

De Omegon poster van de Melkweg biedt u nu een heel speciaal zicht. Geniet van een zeer gedetailleerd panoramisch beeld van de Melkweg op deze 150cm brede poster. U kunt zelfs het centrum in de buurt van het sterrenbeeld Boogschutter zien, alsmede de noordelijke en zuidelijke sterrenbeelden. Zelfs de rode waterstofwolken, zoals de Lagunenevel, zijn afgebeeld.

Poster met twee zijden: met en zonder namen van sterrenbeelden

Dit is een dubbelzijdige poster. Aan de ene kant worden de sterren geïllustreerd zoals u ze in een woestijngebied met het blote oog zou zien. U kunt u zich hier volledig in de sterren verdiepen.

Aan de andere kant ziet u de constellaties met hun Duitse en officiële Latijnse namen. Dus in een overvloed aan sterren kunt u de sterrenbeelden gemakkelijk herkennen en vinden. Nieuwe amateurastronomen en natuurliefhebbers raken zo ook met de sterrenbeelden vertrouwd.

De hemel van noord tot zuid
De poster toont ongeveer ¾ van de hele Melkweg: niet alleen de noordelijke hemel, maar ook de zuidelijke. Voor deze afbeelding bezocht fotograaf Jan Hattenbach regio's op de wereld met een extreem donkere hemel, zoals: de Roque de los Muchachos op La Palma, en het Nationaal Park El Leoncito in Argentinië op het zuidelijk halfrond.

Speciale opnametechnologie voor heldere sterren

De fotograaf heeft een speciale techniek gebruikt, en daardoor zien de sterren op de poster er kleurrijk en helder uit. Elk onderdeel van de afbeelding is samengesteld uit meerdere opnamen met en zonder softfocus.

De fotograaf Jan Hattenbach
Jan Hattenbach is sinds ongeveer 30 jaar actief als amateurastronoom. Sinds zijn jeugd was hij gefascineerd door astronomie en de komeet Halley vormde uiteindelijk de start voor een levenslange interesse in astronomie. Naast ervaring op het gebied van visuele observatie heeft Jan Hattenbach jarenlang ervaring in astrofotografie vergaard. Astronomie bepaalde ook zijn carrière. Want nadat hij afstudeerde, begon hij zijn studie natuurkunde, die hij beëindigde met een afstudeerproject over de meting van de kosmische straling.

Taal van de poster: Duitse en Latijnse constellatienamen, Titel: Melkweg in Duits en Engels

De voordelen op een rij:

  • Panoramaposter van de Melkweg
  • Dubbelzijdig: één zijde met namen en één zonder
  • Afmetingen: 150x42cm op 160g kleurenkopieerpapier

Specificaties

Algemeen


Breedte (cm)
150
Hoogte (cm)
42
Materiaal
Papier
Onderwerp
Melkweg (Engels)
Motief op de achterkant
ja
Taal
Duits en Engels
Omegon Panoramaposter van de Melkweg
Detail van de poster: de sterrenbeelden worden op een kant van de poster als lijntekening met de beschrijving enweergegeven. De andere kant toont alleen de constellatie.

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit product.

Stel uw eigen beoordeling samen:

Heeft u specifieke vragen over uw bestelling of producten? Neem dan contact op met onze klantenservice!