Meer dan 7500 artikelen uit voorraad leverbaar
Laagsteprijsgarantie
Uw partner voor astronomie
Astrofotografie > Camera adapter > T2 ringen > Celestron > Celestron Camera adapter T2 ring, voor Canon EOS en ZenithStar 71/61beeldveldegalisator
Artikelnummer: 44777

Camera adapter T2 ring, voor Canon EOS en ZenithStar 71/61beeldveldegalisator

$ 30,90 incl.btw, + verzendkosten
in voorraad
Klaar voor verzending in 24 u + verzendtijd
Express verzending is mogelijk voor levering overmorgen, 18.04.2024!

Productomschrijving

Brandpuntfotografie: een T2-ring maakt van uw telescoop of spotting scope een telelens.

In plaats van het cameraobjectief sluit u gewoonweg de T-adapter aan op de camerabehuizing en de camera kan stevig op de optiek worden vastgeschroefd. Veel telescopen beschikken standaard al over een geïntegreerde T2-schroefdraad (M42x0,75) in de focuser, voor alle andere telescopen zijn er geschikte adapters met een 2" aansluiting. De telescoop functioneert dan als een telelens met een vast diafragma en handmatige scherpstelling, de brandpuntafstand komt overeen met die van de telescopen. De focuser moet zo robuust mogelijk zijn voor succesvolle beelden. Het scherpstellen vindt het beste plaats via de Live View-modus van de camera op een heldere ster. Dit betekent dat zelfs lange brandpuntafstanden nauwkeurig kunnen worden scherp gesteld.

Alle Celestron T2-ringen zijn gestandaardiseerd zodat de afstand van het contactoppervlak tot de camerasensor 55,0mm bedraagt. Dit betekent dat de afstand tot andere optische accessoires zoals beeldveldvervlakkers of Barlow-lenzen precies kan worden aangehouden, zodat er geen vermijdbare beeldfouten optreden.

Met een T-ring kan een DSLR-camera niet alleen worden aangesloten op een telescoop, maar ook op veel spotting scopes of geschikte oculairs. Bij spotting scopes wordt de camera niet direct aangesloten op de spotting scope, maar op het oculair. Bij zogenaamde oculairprojectie is de vergroting hoger en afhankelijk van de vergroting van het oculair. Directe aansluiting op een spotting scope is meestal niet mogelijk, tenminste niet met refractor-spotting scopes, omdat de camera niet kan worden scherp gesteld. Oculairprojectie voorkomt dit probleem.

40mm T2-verlenghulzen hebben zich bewezen voor een betere beeldscherpte; deze verhogen bovendien de vergroting nog meer.

Dankzij de stabiele schroefverbinding zitten zelfs zware spiegelreflexcamera's stevig vast; voor kleine compactcamera's biedt een universele camerahouder (bijv. [cms://shop/p_id=12182 "Microstage") voldoende houvast.

Specificaties

Capaciteit


Telescoop aansluiting
T2
Aansluiting aan camera zijde
Canon EOS
Optische lengte (mm)
11

Algemeen


Type
Adapters
Ontwerp
Camera adapter
Binnendiameter (mm)
41
Buitendiameter (mm)
64
Gewicht (g)
50

Aanbevolen accessoires

Astrofotografie (1)
Adapters

Celestron Adapters T adapter, voor EdgeHD 8"

$ 63,00*

*Alle prijzen zijn inclusief BTW + verzendkosten.

Celestron Camera adapter T2 ring, voor Canon EOS en ZenithStar 71/61beeldveldegalisator
Toepassingsvoorbeeld 1
Celestron Camera adapter T2 ring, voor Canon EOS en ZenithStar 71/61beeldveldegalisator
Toepassingsvoorbeeld 2

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit product.

Stel uw eigen beoordeling samen:

Heeft u specifieke vragen over uw bestelling of producten? Neem dan contact op met onze klantenservice!

Klanten die dit product kochten, kochten ook...