Meer dan 7500 artikelen uit voorraad leverbaar
Laagsteprijsgarantie
Uw partner voor astronomie
Telescopen > Celestron > NexStar Evo > Celestron Schmidt-Cassegrain telescoop SC 203/2032 EdgeHD NexStar Evolution 8 StarSense GoTo
Artikelnummer: 52380

Schmidt-Cassegrain telescoop SC 203/2032 EdgeHD NexStar Evolution 8 StarSense GoTo

in voorraad
Klaar voor verzending in 24 u + verzendtijd

Productomschrijving

Meer over de serie NexStar Evo...

Evolution: de volgende stap voor draagbare telescopen!

  • Geïntegreerde WiFi-module: in plaats van de handbediening kunt u de NexStar Evolution ook draadloos bedienen met uw iOS of Android smartphone of tablet. Gebruik de gratis Celestron SkyPortal-app, inclusief planetariumweergave en SkyAlign! Natuurlijk kunt u de telescopen ook met behulp van de NexStar handbediening op de klassieke manier bedienen.
  • Lithium-ion-accu: vergeet de warboel van kabels of voortdurend een dure "powertank" met u meeslepen! De ingebouwde (maar vervangbare) accu voorziet de telescoop gedurende één nacht (tien uur) van stroom en stelt u zelfs in staat uw smartphone via een USB-poort op te laden. Met de meegeleverde netadapter kunt u de ingebouwde accu opladen.
  • Nog meer ergonomie: het innovatieve productontwerp van Celestron met de CPC-telescopen is nu ook te vinden in de NexStar-telescopen. Naast de versterkte aandrijving bevat de Evolution veel "details" die het observeren aangenamer maken: een zeer stabiel statief waarvan het accessoireplateau niet verwijderd hoeft te worden om het volledig op te vouwen. De statiefpoten zijn voorzien van inkepingen, zodat u alle benen op dezelfde afstand kunt verlengen. De vleugels van de klemschroeven zijn naar binnen gericht zodat u niet in het donker vast komt te zitten. De montagetafel dient als oculairplateau en is hiervoor voorzien van een rubber stootkussen. Zeer discreet rood licht helpt u om uw accessoires veilig te vinden. Dankzij de draagbeugel in de vorkarm en de handgrepen rond de vorkvoet verloopt de bediening zeer eenvoudig en aangenaam.

De optiek Celestron EdgeHD: gecorrigeerd beeld, scherp tot aan de rand!

EdgeHD is de naam van een optisch ontwerp van Celestron, de "aplanatische Schmidt Cassegrain telescocop". Na meer dan 50 jaar succes revolutioneert Celestron de klassieke Schmidt Cassegrain-telescoop.

EdgeHD telescopen (Engels: “Edge High Definition”) zijn echte astrografen. Dit optische systeem levert onvervormde, scherpe beelden tot aan de rand (= "Edge") van het gezichtsveld. Niet alleen zal de coma van de optische as worden gecorrigeerd - zoals door andere zogenaamde "coma-vrije" opticaontwerpen die op de markt verkrijgbaar zijn, maar ook de beeldveldwelving.

Veel optische systemen worden gepropageerd als "astrografen". Ze beelden naar wens sterren haarfijn af, maar langs een gekromd beeldvlak. Op opnamen met camera's is het resultaat een opvallende beeldveldwerving die toeneemt naar de rand van het beeldveld en sterker wordt naarmate de chip groter is. De sterren blijven rond, maar worden langs de rand vervormd tot kleine ringen ("donuts"). Bij de Celestron Edge HD telescopen wordt, naast de coma, ook deze beeldveldverving tot aan de rand gecorrigeerd. Dit verbetert ook de resolutie aanzienlijk alsmede de grensmagnitude in vergelijking met concurrerende optische systemen met een vergelijkbaar diafragma.

Bovendien ondersteunt Celestron's XLT multi-coating EdgeHD optica aanzienlijk in hun ten opzichte van vergelijkbare systemen op de markt.

Het mechanisme en de tubus van de Edge HD-telescopen zijn volledig opnieuw ontworpen:

  • Spiegelhouders houden de hoofdspiegel in elke focuspositie vast zonder druk uit te oefenen op de optische elementen. Het beeld op de chip blijft altijd stabiel, zelfs bij lange belichtingstijden.
  • Ventilatieopeningen achter de hoofdspiegel zorgen voor een snelle luchtstroom, zodat de optiek ongeëvenaard snel afkoelt. Dankzij een luchtfiltersysteem komt er geen stof in de tubus.

StarSense AutoAlign: deze techniek brengt een radicale verandering teweeg in amateurastronomie!

Bij azimutaal gemonteerde telescopen is dankzij Starsense uitlijning zonder GPS, coördinateninvoer, richten op het noorden en nivelleren noch het richten op sterren. Binnen drie minuten is de telescoop klaar voor gebruik zonder enige input van de gebruiker of voorkennis van sterren en astronomie. Eenvoudigweg aanzetten, drie minuten wachten en met een druk op de knop vindt u ieder hemellichaam!

Verbonden aan parallactische monteringen, biedt de StarSense module ook grote voordelen. Collimatie met de Pool is dan nog wel nodig, maar met de nieuwe "AllStar"-methode van Celestron is het bij elke ster binnen enkele minuten gelukt! Voer enkel de locatie en tijd in, selecteer de ster uit de database, richten en dan met de azimut en hoogteverstelling in het midden van het dradenkruis plaatsen. Klaar! Daarna kan de Starsense met de geheel automatische "3 minuten Plate Solving-methode" ook de exacte oriëntatie zonder verdere invoer van de gebruiker herstellen, wat ook bij azimutale monteringen het geval is. De omslachtige, vervelende aanpak en centrering van volgsterren is niet langer nodig.

Een ander voordeel van de StarSense is de drastische verbetering van de positioneringsnauwkeurigheid door middel van de T-Point-methode.

Zoals bij veel hoogwaardige monteringen kunt u veel sterren “mappen”, oftewel vinden en precies in het midden van het dradenkruis plaatsen en via “Enter” de exacte positie bevestigen. Vanaf 10 gemappte sterren (die indien mogelijk over het gehele zichtbare deel van de hemel worden verspreid), wordt de nauwkeurigheid van de positionering echt betrouwbaar.

Het geheim van StarSense-technologie is een kleine cameramodule die als een zoeker op de telescoop wordt geplaatst. Die neemt drie groothoekfoto's van verschillende gebieden van de sterrenhemel ,de Starsense-handbediening analyseert die en berekent de positie van de andere hemellichamen. Deze zogenaamde, professionele "plate solving"-techniek heeft Celestron voor het eerst voor een voor amateurastronomen betaalbare prijs op de markt gebracht.

De StarSense-module wordt geleverd met de StarSense-handbediening.

De StarSense-module kan worden gebruikt op bijna alle azimutale en parallactische monteringen met GoTo-technologie van de afgelopen 10 jaar, bijvoorbeeld op telescopen van de Nex-Star GPS-serie.

De levering omvat bovendien: twee zoeker basissen, geschikt voor zowel kleine zwaluwstaarten van de Celestron / Vixen / Skywatcher telescopen of geschikt voor grote Schmidt-Cassegrain-telescopen.

De StarSense-handbediening vervangt de vorig handbediening. De bediening biedt dezelfde functies plus de StarSense-uitlijning en multi-sterkalibratie voor een monteringsmodel. Net als de NexStar-bediening kan de StarSense-handbediening ook verschillende objecten van de databank weergeven of gebruikt worden om verbinding te maken met de pc.

Het is niet alleen belangrijk welke telescoop je koopt, maar ook waar je hem koopt.

We bieden extra hulp:

  • Wij zijn een toonaangevende verdeler voor telescopen en kennen deze instrumenten als onze broekzak. We staan altijd paraat om hulp te bieden na uw aankoop, mocht u problemen ondervinden met de installatie of bediening van uw telescoop.

Specificaties

Optiek


Type
Reflector
Ontwerp
EdgeHD-Cassegrain
Opening (mm)
203
Brandpuntsafstand (mm)
2032
Resolutie
0,57
Lichtopbrengst
840
Max. nuttige vergroting
406
Buis gewicht (kg)
6,3
Openingsverhouding (f/)
10
Buislengte (mm)
432
Buismateriaal
Aluminium
Coating
Starbright XLT
Buis constructie
Full tube

Reflector


Hoofdspiegel ventilatie
ja
Obstructie vangspiegel
33,8
Hoofdspiegelontwerp
spherisch

Focuser


Ontwerp
Hoofdspiegel scherpstelling
Oculair aansluiting
1,25"
Aansluiting (telescoop zijde)
SC
Reductie
zonder

Montering


Type montering
Azimutaal
GoTo sturing
ja
Batterijcompartiment
ja (Oplaadbare batterij)
Motoren
Servo motoren
Draagkracht (kg)
11
Gewicht (kg)
7

GoTo sturing


Uitlijningsmethode
StarSense AutoAlign
Database
120.000
GPS
ja
Software
NexStar
GoTo taal
Duits, Engels, Frans, Spaans, Italiaans

Statief


Materiaal
Staal
Type
Statief
Diameter statiefpoten (mm)
38,1
Accessoire houder
ja

Inbegrepen accessoires


Stroomvoorziening
ja
1.25" oculairs
13mm, 40mm
Afwijkende optiek
1.25", 90° star diagonal
Transportkoffers
nee
Zoeker
Red dot finder
Corrector
geïntegreerd
Handvat
ja
Dauwkap
nee

Algemeen


Serie
NexStar Evo
Totaal gewicht (kg)
18,4

Toepassing


Astrofotografie
ja
Maan & Planeten
ja (erg goed)
Natuurobservatie
nee
Zon
nee

Aanbevolen voor


Beginners
nee
Gevorderd
ja
Observatoria
nee

Aanbevolen accessoires

Telescoop accessoires > Diagonaal & Prisma (3)
Diagonaal spiegel

Omegon Zenitspiegel 90°, 2", diëlektrische, reflectiewerende laag

$ 219,00*
Telescoop accessoires > Transport & opbergen (10)
Transporttas

Artesky Transporttas Celestron Nexstar Evolution 8

$ 96,00*
Telescoop accessoires > Dauwkappen & Ventilatie (6)
Flexibele dauwkap

Astrozap Flexibele dauwkap, voor Celestron EdgeHD SC 203/2032, met uitsparing

$ 117,00*
Telescoop accessoires > Stroomvoorziening & kabels (8)

Celestron Aux Port Splitter

$ 41,90*
Telescoop accessoires > Andere (5)
Binoviewer

Baader Binoviewer MaxBright II 1,25"

$ 520,00*
Oculairs (3)
Oculair

Omegon Ultra Wide Angle oculair 9mm 1,25"

$ 69,00*
Oculairs > Andere (2)
Kruisdraad oculairs

Omegon Kruisdraad oculairs Dradenkruisoculair, 12,5mm, verlicht

$ 89,00*
Filters > Maan- en polarisatiefilters (4)
Filters

Baader Filters Neodymium maan- en Skyglowfilter, 2"

$ 156,00*
Filters > Nevelfilters (5)
Filters

Omegon Filters Nevelfilter/Pollutiefilter, 1,25 "

$ 39,90*
Filters > Andere (2)
Filters

Explore Scientific Filters Filter Set Maan & Planeten vanaf 200mm telescopen, 1,25"

$ 48,90*
Astrofotografie > Camera adapter (4)
Adapters

Celestron Adapters T adapter, voor EdgeHD 8"

$ 64,00*
Astrofotografie > Camera mounts (4)

Omegon Easypic Universal Smartphone Adapter

$ 129,00*
Astrofotografie > Andere (6)

Celestron Reducer 0.7x EdgeHD 800

$ 510,00*
Monteringen & toebehoren > Sturingen (4)

Celestron WLAN-Modul SkyPortal Wi-Fi

$ 170,00*
Monteringen & toebehoren > Andere (3)
Tegengewicht

Baader Tegengewicht Tarreergewicht, met V-klem, 1kg

$ 97,00*
Observatoria (1)

Omegon Tent observatorium

$ 189,00*
Media (2)
Sterrenkaart

Omegon Sterrenkaart Planisfeer (Engels)

$ 14,90*
Outdoor > Lampen (3)
Hoofdlamp

Omegon LED-hoofdlamp

$ 13,90*
Globes & Kaarten (1)
continentkaart

Oculum Verlag continentkaart Sky Quality Map Europe

$ 18,90*
Zonnewaarneming (1)
Zonnefilters

Baader Zonnefilters AstroSolar telescoop ASTF-zonnefilter, 200mm

$ 156,00*
Onderhoud > Lens cleaners (4)

Celestron Professionele lenzenreinigingsset

$ 25,90*
Onderhoud > Andere (2)

Omegon microvezel reinigingsdoekje 20cm x 20cm

$ 4,90*

*Alle prijzen zijn inclusief BTW + verzendkosten.

Celestron Schmidt-Cassegrain telescoop SC 203/2032 EdgeHD NexStar Evolution 8 StarSense GoTo
Accessories bij levering inbegrepen
Celestron Schmidt-Cassegrain telescoop SC 203/2032 EdgeHD NexStar Evolution 8 StarSense GoTo
De gratis SkyPortal-app van Celestron bevat zowel planetarium- als telescoopbediening.
Celestron Schmidt-Cassegrain telescoop SC 203/2032 EdgeHD NexStar Evolution 8 StarSense GoTo
Zoals afgebeeld: levering zonder poolhoogtewig

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit product.

Stel uw eigen beoordeling samen:

Heeft u specifieke vragen over uw bestelling of producten? Neem dan contact op met onze klantenservice!

Klanten die dit product kochten, kochten ook...