Meer dan 7500 artikelen uit voorraad leverbaar
Laagsteprijsgarantie
Uw partner voor astronomie
Telescopen > Celestron > CGX > Celestron Telescoop Astrograph S 279/620 RASA 1100 V2 CGX GoTo
Artikelnummer: 52301

Telescoop Astrograph S 279/620 RASA 1100 V2 CGX GoTo

korte termijn
Klaar voor verzending in 1-2 weken + verzendtijd

Productomschrijving

Meer over de serie CGX...

Digitale Schmidt-camera voor groothoek-astrofotografie!

Deze astrograaf maakt het heel eenvoudig om met moderne DSLR- of astronomische CCD-camera's indrukwekkende foto's te maken. De nieuw ontworpen optiek is voorzien van een vier-lenzige corrector met zeldzame aardlenzen die kleur- en beeldvormingsfouten zoals coma en veldkromming tegengaan. Nooit eerder heeft een astrograaf in deze prijsklasse een dergelijke optische kwaliteit en puntgrootte over het gehele beeldveld geleverd. De constructie zorgt ook voor zeer weinig vignettering.

  • Supersnelle optiek: voor extreem korte belichtingstijden! De RASA-astrograaf maakt foto's twintig keer sneller dan een Schmidt-Casssegrain-optiek met f/10! Dertig seconden bij f/2.2 komt overeen met tien minuten bij f/10: een volgcontrole is dus overbodig!
  • Uitstekend scherpstelmechanisme!
  • En stille 12V MagLev ventilator verkort de koelfase, blokkeert stof en zorgt voor een optimale luchtcirculatie in de tubus.

RASA staat voor Rowe-Ackermann-Schmidt Astrograph: Dave Rowe en Mark Ackermann zijn gerenommeerde ontwikkelaars van optische instrumenten. Samen bezitten zij talrijke patenten op hun uitvindingen. In de RASA-astrografen combineren de twee hun competentie en ervaring.

De Rowe-Ackermann-Schmidt-astrograaf is ontwikkeld als een compleet systeem voor astrofotografie en levert de beste resultaten met DSLR- en astronomische CCD-camera's. Ieder element, van de dikte van het glas in het volledig multi-coated optisch venster tot de optionele filters, is goed uitgedacht en op elkaar afgestemd.

De nieuwe versie V2 is van het Ultra-Stable Focus System (USFS) voorzien. Scherpstellen geschiedt door de hoofdspiegel te verplaatsen. Om te voorkomen dat het beeld verschuift of omklapt, is de geleiding van de scherpstelinrichting van een nauwkeurig lineair kogellager voorzien.

De scherpstelinrichting is compatibel met de scherpstelmotor van Celestron.

Voor welke camera's is de RASA 1100 geschikt?

Deze Schmidt-astrograaf levert een beeldcirkel van 43mm, zodat u zelfs op grote sensoren haarscherpe sterren krijgt - tot 52mm is bruikbaar. Dankzij deze grote verlichte beeldcirkel en een brandpuntafstand van slechts 620mm maken is het het perfecte instrument voor het fotograferen van grote delen van de hemel en grote objecten. U kunt onder andere mozaïekbeelden van de hele hemel maken of op veranderlijke sterren, supernovae of kometen jagen.

De CGX-montering: de nieuwe standaard voor mobiele astronomie en astrofotografie!

De CGX is een volledig nieuw ontwikkelde montering die dankzij zijn hoge draagvermogen aan hoge eisen voldoet, maar toch zeer geschikt is voor mobiel gebruik.

Nieuw productontwerp:

  • De zadelplaat zit dichter bij de rechter klimmings-as. De verminderde hefboomwerking zorgt voor meer stijfheid en trillingsbestendigheid. De declinatiemotor dient ook als tegengewicht.
  • De CGX is zeer comfortabel om te dragen dankzij de geïntegreerde handgrepen. Het statief kan ook gemakkelijk worden opgevouwen zonder dat u het accessoireplateau los hoeft te schroeven. De klemmen op de statiefbenen bevinden zich aan de binnenzijde, zodat u broekspijpen niet aan de handgrepen van de schroef kunnen blijven hangen. Dankzij de inkepingen in de statiefpoten stelt u keer op keer en vliegensvlug de juiste lengte voor de benen in. Het nieuwe, verbeterde statief heeft ook een langere standaard, waardoor het nog stabieler is.
  • De kabels van de motoren zijn in de montering verwerkt. Alleen de handgeschakelde besturingskast en het netsnoer zijn zichtbaar. De aansluitingen van deze twee kabels zijn zo gerangschikt dat de contactdozen niet mee bewegen met de montering. Al met al zorgt dit ontwerp ervoor dat u niet kunt struikelen en zullen kabels ook niet kunnen scheueren. Een automatische stop voorkomt dat de interne kabels kunnen scheuren.
  • Grote handgrepen voor beide asklemmen, de azimutale verstelling en poolas. De helling van de poolas kan zelfs onder belasting worden gewijzigd. U hoeft hiervoor ook geen klemmen te openen, die bij het vastdraaien de instelling opnieuw zouden veranderen. Dankzij een teflon lager is ook azimutale verstelling onder belasting geen probleem.
  • Het montagezadel is ook voorzien van grote handgrepen die ook met handschoenen kunnen worden bediend. Het zadel is voorzien van zwaluwstaarten in zowel Losmandy- als Vixen-stijl.
  • De CGX kan objecten tot 20° voorbij de meridiaan volgen. Een automatische stop voorkomt dat de montering volledig draait: dit voorkomt botsing met het statief en interne kabelbreuk.

Uitstekende mechanica:

  • De verbeterde motoren met een hoog koppel zorgen voor een zuivere localisatie en tracking, zelfs bij zware belastingen.
  • De tandriemaandrijving zorgt voor korte reactietijden en minimaliseert de speling die vrijkomt wanneer u de draairichting verandert. De montage begint geruisloos zonder het pijnlijke gekrijs van pure tandwielaandrijvingen.
  • Een veerdrukmechanisme creëert een gelijkmatige contactdruk tussen het wormwiel en de wormwielas. Zo wordt de wrijving verminderd en de werking van de versnellingsbak geoptimaliseerd.

Verbeterde elektronica:

  • Optische encoders registreren de positie van de montering. Hierdoor kan de montering op ieder moment naar zijn oorspronkelijke positie worden teruggebracht. Bovendien worden de motoren gestopt voordat de montering zijn mechanische zwenklimiet heeft bereikt.
  • De nieuwe besturingssoftware is een gezamenlijke ontwikkeling van Celestron en Planewave Instruments. Dit zorgt voor een zeer nauwkeurige GoTo en andere voordelen, vooral bij bediening op afstand.
  • De CGX is uitgerust met de nieuwste NexStar+ handbediening. De bediening heeft een USB-poort voor eenvoudige aansluiting op de PC. Een interne klok slaat de laatste instelling van de observatieplaats en -tijd op.
  • Extra accessoires, zoals de SkyPortal-module, kunnen op twee AUX-poorten worden aangesloten. Uiteraard is er ook een autoguiderpoort beschikbaar.

Met de in de besturing geïntegreerde All-Star Polar Alignment heeft u geen poolzoeker nodig. U kunt de montering eenvoudigweg grof uitlijnen en met behulp van een ster nauwkeuriger instellen. Dit is mogelijk dankzij uitstekende mechanische ontwerp, zelfs bij volledige belasting. De initialisatie van de Goto, de "Star Alignment", is ook met alle nieuwe Celestron monteringen kinderspel.

Met de CGX-montering heeft Celestron een zeer volwassen product op de markt gebracht dat het superieure productontwerp van deze fabrikant weerspiegelt.

Besturingssoftware van PlaneWave Instruments voor Celestron's CGX en CGX-L monteringen:

PWI Telescope Control opent de deur naar volledige precisie van monteringen. Met een USB-aansluiting van de montering naar uw PC maakt het Sky Viewer-display het u gemakkelijk om doelen te vinden. Of u kunt uw doelwitten in de uitgebreide objectdatabase uitzoeken. Daarnaast beschikt PWI over een verbinding met de astronomische online database SIMBAD voor nog meer objecten.

PWI maakt gebruik van PointXP Mount Modelling, waardoor talrijke referentiesterren voor de hoogst mogelijke nauwkeurigheid kunnen worden gebruikt. PointXP (ook gebruikt in de StarSense AutoAlign-module) biedt een hogere nauwkeurigheid dan een klassieke handmatige besturingseenheid. Door het gebruik van talrijke referentiesterren kan PWI rekening houden met verschillende uitlijnfouten, waaronder doorbuiging van het apparaat. Hierdoor wordt de nauwkeurigheid van de GoTo verder vergroot.

Eigenschappen van de PWI-software:

  • PointXP Montering Modelling, accepteert zoveel referentiesterren als u maar wilt.
  • Ontwikkeld door Celestron samen met PlaneWave Instruments.
  • Toekomstige updates zullen extra functies en verbeteringen bevatten.
  • Sky Viewer sterrenkaart om objecten gemakkelijk te vinden.
  • Uitgebreide objectendatabase, inclusief online database.

De software werkt op Windows 7, 8 en 10 en kan onder het tabblad Downloads worden gedownload. Daar vindt u ook een Engelstalige handleiding in PDF-formaat.

Het is niet alleen belangrijk welke telescoop je koopt, maar ook waar je hem koopt.

We bieden extra hulp:

  • Wij zijn een toonaangevende verdeler voor telescopen en kennen deze instrumenten als onze broekzak. We staan altijd paraat om hulp te bieden na uw aankoop, mocht u problemen ondervinden met de installatie of bediening van uw telescoop.

Specificaties

Optiek


Type
Reflector
Ontwerp
Astrograph
Opening (mm)
279
Brandpuntsafstand (mm)
620
Resolutie
0,41
Lichtopbrengst
1588
Openingsverhouding (f/)
2,22
Buislengte (mm)
840
Buismateriaal
Aluminium
Coating
Starbright XLT
Buis gewicht (kg)
16
Buis constructie
Full tube

Reflector


Hoofdspiegel ventilatie
ja
Hoofdspiegelontwerp
spherisch
Correctie plaat coating
Starbright XLT

Focuser


Ontwerp
Hoofdspiegel scherpstelling
Backfocus (mm)
72,8 & 55
Aansluiting (camera zijde)
M48
Oculair aansluiting
zonder
Reductie
zonder

Montering


GoTo sturing
ja
Ontwerp
CGX
Draagkracht (kg)
25
Type montering
Equatoriaal
Gewicht (kg)
28,7
Encoder
ja
Stroomvoorziening
12
Poolafstelling (°)
3 - 65
Cable-guide
intern
Motoren
Servo motoren
Montage zadel
Losmandy & Vixen

GoTo sturing


GPS
optioneel
Software
Nexstar+
GoTo taal
Duits, Engels, Frans, Spaans, Italiaans
Interfaces
2x Aux, USB 2.0, Autoguider
Tracking snelheden
sideral, zon en maan
WLAN
optioneel
PEC correctie
ja
Pool uitlijning
All-Star Polar Alignment
Database
40.000
Remote
Celestron PWI

Statief


Accessoire houder
ja
Type
Statief
Materiaal
Staal
Diameter statiefpoten (mm)
51

Inbegrepen accessoires


Poolzoeker
nee
Zwaluwstaart
Losmandy-Style
Dauwkap
nee
Gewichten (kg)
4x 5
Stroomvoorziening
nee
cigarette lighter socket
ja
Transportkoffers
nee
Oculair adapter
1,25" - 2"
Zoeker
zonder

Algemeen


Serie
CGX

Toepassing


Astrofotografie
ja (erg goed)
Maan & Planeten
ja
Natuurobservatie
nee
Nevels & sterrenstelsels
ja
Zon
nee

Aanbevolen voor


Beginners
nee
Gevorderd
ja
Observatoria
ja

Aanbevolen accessoires

Telescoop accessoires > Transport & opbergen (5)
Transporttas

Oklop Transporttas Gevoerde tas voor contragewichten 2x5 kg

$ 26,90*
Telescoop accessoires > Stroomvoorziening & kabels (9)
Stroomvoorziening

Baader Stroomvoorziening Outdoor 60W / 12,8V / 5A power mains adapter

$ 74,00*
Telescoop accessoires > Andere (9)
Dauwkap

Astrozap Vaste dauwkap voor Celestron RASA, met uitsparing

$ 760,00*
Oculairs (1)
Kruisdraad oculairs

Omegon Kruisdraad oculairs Dradenkruisoculair, 12,5mm, verlicht

$ 89,00*
Filters > Nevelfilters (63)
Filters

Astronomik Filters SII 6nm CCD MaxFR Clip Sony alpha 7

$ 760,00*
Filters > Andere (2)
Filters

Omegon Filters Variabele polarisatiefilter, 1,25"

$ 34,90*
Astrofotografie > Camera's (10)
Camera

Omegon Camera veTEC 16000 C Color

$ 1.190,00*
Astrofotografie > Camera adapter (3)
Projectie adapter

Omegon Camera-adapter, 1,25"

$ 24,90*
Astrofotografie > Andere (3)

Omegon Easypic Universal Smartphone Adapter

$ 129,00*
Monteringen & toebehoren > Sturingen (4)

Celestron WLAN-Modul SkyPortal Wi-Fi

$ 172,00*
Monteringen & toebehoren > Andere (5)
Tegengewicht

Celestron Tegengewicht Contragewicht, voor CGEM, 5kg

$ 118,00*
Observatoria (1)

Omegon Tent observatorium

$ 189,00*
Media (2)
Sterrenkaart

Omegon Sterrenkaart Planisfeer (Engels)

$ 14,90*
Outdoor (2)
Hoofdlamp

Omegon LED-hoofdlamp

$ 13,90*
Globes & Kaarten (1)
continentkaart

Oculum Verlag continentkaart Sky Quality Map Europe

$ 18,90*
Onderhoud > Lens cleaners (4)

Celestron Professionele lenzenreinigingsset

$ 25,90*
Onderhoud > Andere (2)

Omegon microvezel reinigingsdoekje 20cm x 20cm

$ 4,90*

*Alle prijzen zijn inclusief BTW + verzendkosten.

Celestron Telescoop Astrograph S 279/620 RASA 1100 V2 CGX GoTo
Achteraanzicht: de voor astrofotografie geoptimaliseerde telescoop heeft geen focuser.
Celestron Telescoop Astrograph S 279/620 RASA 1100 V2 CGX GoTo
Dwarsdoorsnede met lichtbundel
Celestron Telescoop Astrograph S 279/620 RASA 1100 V2 CGX GoTo
Tandriemaandrijving
Celestron Telescoop Astrograph S 279/620 RASA 1100 V2 CGX GoTo
Comfortabel handvat
Celestron Telescoop Astrograph S 279/620 RASA 1100 V2 CGX GoTo
Voorbeeldafbeelding 1
Celestron Telescoop Astrograph S 279/620 RASA 1100 V2 CGX GoTo
Voorbeeldafbeelding 2

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit product.

Stel uw eigen beoordeling samen:

Heeft u specifieke vragen over uw bestelling of producten? Neem dan contact op met onze klantenservice!

Klanten die dit product kochten, kochten ook...