Meer dan 7500 artikelen uit voorraad leverbaar
Laagsteprijsgarantie
Uw partner voor astronomie
Telescopen > Celestron > CGX-L > Celestron Telescoop Astrograph S 356/790 RASA 3600 CGX-L GoTo
Artikelnummer: 72204

Telescoop Astrograph S 356/790 RASA 3600 CGX-L GoTo

lange termijn
Klaar voor verzending in 3-6 maanden + verzendtijd

Productomschrijving

Meer over de serie CGX-L...

Digitale Schmidt-camera voor groothoek-astrofotografie!

Deze astrograaf maakt het heel eenvoudig om met moderne DSLR- of astronomische CCD-camera's indrukwekkende foto's te maken. De nieuw ontworpen optiek is voorzien van een vier-lenzige corrector met zeldzame aardlenzen die kleur- en beeldvormingsfouten zoals coma en veldkromming tegengaan. Nooit eerder heeft een astrograaf in deze prijsklasse een dergelijke optische kwaliteit en puntgrootte over het gehele beeldveld geleverd. De constructie zorgt ook voor zeer weinig vignettering.

  • Supersnelle optiek: voor extreem korte belichtingstijden! De RASA-astrograaf maakt foto's twintig keer sneller dan een Schmidt-Casssegrain-optiek met f/10! Dertig seconden bij f/2.2 komt overeen met tien minuten bij f/10: een volgcontrole is dus overbodig!
  • Uitstekend scherpstelmechanisme!
  • En stille 12V MagLev ventilator verkort de koelfase, blokkeert stof en zorgt voor een optimale luchtcirculatie in de tubus.

RASA staat voor Rowe-Ackermann-Schmidt Astrograph: Dave Rowe en Mark Ackermann zijn gerenommeerde ontwikkelaars van optische instrumenten. Samen bezitten zij talrijke patenten op hun uitvindingen. In de RASA-astrografen combineren de twee hun competentie en ervaring.

De Rowe-Ackermann-Schmidt-astrograaf is ontwikkeld als een compleet systeem voor astrofotografie en levert de beste resultaten met DSLR- en astronomische CCD-camera's. Ieder element, van de dikte van het glas in het volledig multi-coated optisch venster tot de optionele filters, is goed uitgedacht en op elkaar afgestemd.

De Astrograph RASA 36 biedt:

  • Een gecorrigeerde beeldcirkel van 60 millimeter voor haarscherpe sterren tot in de uiterste hoeken van de grootste verkrijgbare sensoren. De bruikbare beeldcirkel ligt zelfs bij 70 millimeter.
  • De lenzengroep met vier elementen maakt gebruik van extra-low dispersion (ED) glasvoor een afbeelding zonder kleurfouten, coma of veldkromming (Spot size: < 6,3 μm RMS over het hele beeldveld). Het bruikbare spectraalbereik ligt tussen 400 en 900 nanometer, zodat ook de gevoeligheid van de sensoren in het nabije infrarood tot 900 nanometer kan worden gebruikt.
  • Het nieuw vormgegeven focusseringssysteem (Ultra-Stable Focus System (USFS) minimaliseert het focusverloop of andere ongewenste bewegingen van de hoofdspiegel en zorgt voor een eenvoudige en stabiele focussering.
  • Met de bijbehorende adapter wordt een backfocus van 55 millimeter bereikt - ideaal voor DSLR-camera's, zoals in het toepassingsvoorbeeld te zien is.
  • De beide vooraf geïnstalleerde zwaluwstaarten (Losmandy-standaard) maken montage op grote monteringen mogelijk evenals gebruik van andere accessoires, bijvoorbeeld een zoeker voor visuele controle.

De montering CGX-L: de L staat voor Large, omdat de CGX-L de grote zus is van de Celestron Montering CGX GoTo.

In vergelijking met de CGX is het laadvermogen verhoogd van 25 kilogram naar 34 kilogram. Dit betekent dat de CGX-L ook de grootste Celestron optiek met fotoaccessoires kan dragen. De wormwielen, die ruim met 144 millimeter gedimensioneerd zijn en voor een gelijkmatiger verloop zorgen, spelen een belangrijke rol. Dit doen ze zelfs bij zware telescopen. Ook de zwaluwstaartklem is van belang: hij is tot 270 millimeter verlengd en houdt zelfs grote telescopen stevig vast.

Ondanks zijn hogere draagvermogen is de CGX-L een eenvoudig te vervoeren montering voor mobiel gebruik. hij wordt geleverd met een uitstekend statief dat perfect is voor dit doel.

De CGX-L is echter ook zeer geschikt voor kleinere observatoria en bediening op afstand. Met de CGX-L krijgt u een zeer veelzijdige montering!

De voordelen van de CGX-L op een rij:

  • Verhoogd laadvermogen met behoud van een uitstekende verhouding tussen laadvermogen en eigen gewicht.
  • Extra AUX-aansluitingen en autoguideraansluiting op de DEC-as voor een beter kabelbeheer.
  • 144 millimeter grote wormwielen.
  • 270mm lange zwaluwstaartklem.
  • Stalen driepootstateif met 70mm pootdiameter
  • Contragewichtstang met een diameter van 31,5mm voor zware belastingen

Lees ook de productbeschrijving van het zusje CGX door. Naast de bovengenoemde verbeteringen heeft de CGX-L dezelfde technische eigenschappen.

De CGX-montering: de nieuwe standaard voor mobiele astronomie en astrofotografie!

De CGX is een volledig nieuw ontwikkelde montering die dankzij zijn hoge draagvermogen aan hoge eisen voldoet, maar toch zeer geschikt is voor mobiel gebruik.

Nieuw productontwerp:

  • De zadelplaat zit dichter bij de rechter klimmings-as. De verminderde hefboomwerking zorgt voor meer stijfheid en trillingsbestendigheid. De declinatiemotor dient ook als tegengewicht.
  • De CGX is zeer comfortabel om te dragen dankzij de geïntegreerde handgrepen. Het statief kan ook gemakkelijk worden opgevouwen zonder dat u het accessoireplateau los hoeft te schroeven. De klemmen op de statiefbenen bevinden zich aan de binnenzijde, zodat u broekspijpen niet aan de handgrepen van de schroef kunnen blijven hangen. Dankzij de inkepingen in de statiefpoten stelt u keer op keer en vliegensvlug de juiste lengte voor de benen in. Het nieuwe, verbeterde statief heeft ook een langere standaard, waardoor het nog stabieler is.
  • De kabels van de motoren zijn in de montering verwerkt. Alleen de handgeschakelde besturingskast en het netsnoer zijn zichtbaar. De aansluitingen van deze twee kabels zijn zo gerangschikt dat de contactdozen niet mee bewegen met de montering. Al met al zorgt dit ontwerp ervoor dat u niet kunt struikelen en zullen kabels ook niet kunnen scheueren. Een automatische stop voorkomt dat de interne kabels kunnen scheuren.
  • Grote handgrepen voor beide asklemmen, de azimutale verstelling en poolas. De helling van de poolas kan zelfs onder belasting worden gewijzigd. U hoeft hiervoor ook geen klemmen te openen, die bij het vastdraaien de instelling opnieuw zouden veranderen. Dankzij een teflon lager is ook azimutale verstelling onder belasting geen probleem.
  • Het montagezadel is ook voorzien van grote handgrepen die ook met handschoenen kunnen worden bediend. Het zadel is voorzien van zwaluwstaarten in zowel Losmandy- als Vixen-stijl.
  • De CGX kan objecten tot 20° voorbij de meridiaan volgen. Een automatische stop voorkomt dat de montering volledig draait: dit voorkomt botsing met het statief en interne kabelbreuk.

Uitstekende mechanica:

  • De verbeterde motoren met een hoog koppel zorgen voor een zuivere localisatie en tracking, zelfs bij zware belastingen.
  • De tandriemaandrijving zorgt voor korte reactietijden en minimaliseert de speling die vrijkomt wanneer u de draairichting verandert. De montage begint geruisloos zonder het pijnlijke gekrijs van pure tandwielaandrijvingen.
  • Een veerdrukmechanisme creëert een gelijkmatige contactdruk tussen het wormwiel en de wormwielas. Zo wordt de wrijving verminderd en de werking van de versnellingsbak geoptimaliseerd.

Verbeterde elektronica:

  • Optische encoders registreren de positie van de montering. Hierdoor kan de montering op ieder moment naar zijn oorspronkelijke positie worden teruggebracht. Bovendien worden de motoren gestopt voordat de montering zijn mechanische zwenklimiet heeft bereikt.
  • De nieuwe besturingssoftware is een gezamenlijke ontwikkeling van Celestron en Planewave Instruments. Dit zorgt voor een zeer nauwkeurige GoTo en andere voordelen, vooral bij bediening op afstand.
  • De CGX is uitgerust met de nieuwste NexStar+ handbediening. De bediening heeft een USB-poort voor eenvoudige aansluiting op de PC. Een interne klok slaat de laatste instelling van de observatieplaats en -tijd op.
  • Extra accessoires, zoals de SkyPortal-module, kunnen op twee AUX-poorten worden aangesloten. Uiteraard is er ook een autoguiderpoort beschikbaar.

Met de in de besturing geïntegreerde All-Star Polar Alignment heeft u geen poolzoeker nodig. U kunt de montering eenvoudigweg grof uitlijnen en met behulp van een ster nauwkeuriger instellen. Dit is mogelijk dankzij uitstekende mechanische ontwerp, zelfs bij volledige belasting. De initialisatie van de Goto, de "Star Alignment", is ook met alle nieuwe Celestron monteringen kinderspel.

Met de CGX-montering heeft Celestron een zeer volwassen product op de markt gebracht dat het superieure productontwerp van deze fabrikant weerspiegelt.

Besturingssoftware van PlaneWave Instruments voor Celestron's CGX en CGX-L monteringen:

PWI Telescope Control opent de deur naar volledige precisie van monteringen. Met een USB-aansluiting van de montering naar uw PC maakt het Sky Viewer-display het u gemakkelijk om doelen te vinden. Of u kunt uw doelwitten in de uitgebreide objectdatabase uitzoeken. Daarnaast beschikt PWI over een verbinding met de astronomische online database SIMBAD voor nog meer objecten.

PWI maakt gebruik van PointXP Mount Modelling, waardoor talrijke referentiesterren voor de hoogst mogelijke nauwkeurigheid kunnen worden gebruikt. PointXP (ook gebruikt in de StarSense AutoAlign-module) biedt een hogere nauwkeurigheid dan een klassieke handmatige besturingseenheid. Door het gebruik van talrijke referentiesterren kan PWI rekening houden met verschillende uitlijnfouten, waaronder doorbuiging van het apparaat. Hierdoor wordt de nauwkeurigheid van de GoTo verder vergroot.

Eigenschappen van de PWI-software:

  • PointXP Montering Modelling, accepteert zoveel referentiesterren als u maar wilt.
  • Ontwikkeld door Celestron samen met PlaneWave Instruments.
  • Toekomstige updates zullen extra functies en verbeteringen bevatten.
  • Sky Viewer sterrenkaart om objecten gemakkelijk te vinden.
  • Uitgebreide objectendatabase, inclusief online database.

De software werkt op Windows 7, 8 en 10 en kan onder het tabblad Downloads worden gedownload. Daar vindt u ook een Engelstalige handleiding in PDF-formaat.

Het is niet alleen belangrijk welke telescoop je koopt, maar ook waar je hem koopt.

We bieden extra hulp:

  • Wij zijn een toonaangevende verdeler voor telescopen en kennen deze instrumenten als onze broekzak. We staan altijd paraat om hulp te bieden na uw aankoop, mocht u problemen ondervinden met de installatie of bediening van uw telescoop.

Specificaties

Optiek


Type
Reflector
Ontwerp
Astrograph
Opening (mm)
356
Brandpuntsafstand (mm)
790
Openingsverhouding (f/)
2,22
Resolutie
0,39
Grenswaarde (mag)
14,6
Lichtopbrengst
2590
Coating
Starbright XLT
Buismateriaal
Aluminium
Buislengte (mm)
1080
Buisdiameter (mm)
405
Buis gewicht (kg)
34
Buis constructie
Full tube
Beeldveld (mm)
70
Gecorrigeerd beeldveld (mm)
60,1

Reflector


Hoofdspiegel ventilatie
ja

Focuser


Ontwerp
Hoofdspiegel scherpstelling
Backfocus (mm)
77,5 & 55
Aansluiting (camera zijde)
M48
Oculair aansluiting
zonder
Reductie
zonder

Montering


Gewicht (kg)
21,3
GoTo sturing
ja
Ontwerp
CGX-L
Encoder
ja
Type montering
Equatoriaal
Draagkracht (kg)
34
Poolafstelling (°)
3 - 65
Stroomvoorziening
12
Diameter contragewicht staaf (mm)
31,5
Montage zadel
Losmandy & Vixen
Type aandrijving
Wormwiel

GoTo sturing


GPS
optioneel
Software
NexStar
Interfaces
2x Aux, USB 2.0, Autoguider
Database
40.000
Tracking snelheden
sideral, zon en maan
GoTo taal
Duits, Engels, Frans, Spaans, Italiaans
Remote
Celestron PWI

Statief


Diameter statiefpoten (mm)
70
Type
Statief
Materiaal
Staal
Gewicht (kg)
21
Accessoire houder
ja
Max. statief hoogte (cm)
134
Min. statiefhoogte (cm)
91

Inbegrepen accessoires


Zwaluwstaart
Losmandy-Style
Gewichten (kg)
2x 10
Zoeker
zonder

Algemeen


Serie
CGX-L

Toepassing


Astrofotografie
ja (erg goed)
Maan & Planeten
ja
Natuurobservatie
nee
Nevels & sterrenstelsels
ja
Zon
nee

Aanbevolen voor


Beginners
nee
Gevorderd
ja
Observatoria
ja

Aanbevolen accessoires

Telescoop accessoires > Transport & opbergen (4)

Omegon aluminium koffer, groot

$ 89,00*
Telescoop accessoires > Stroomvoorziening & kabels (9)
Stroomvoorziening

Baader Stroomvoorziening Outdoor 60W / 12,8V / 5A power mains adapter

$ 73,00*
Telescoop accessoires > Andere (6)

Celestron Focusmotor voor SC- en EdgeHD optieken

$ 320,00*
Oculairs (1)
Kruisdraad oculairs

Omegon Kruisdraad oculairs Dradenkruisoculair, 12,5mm, verlicht

$ 89,00*
Filters > Nevelfilters (5)
Filters

Omegon Filters Deep Sky filter, 1,25''

$ 89,00*
Filters > Andere (2)
Filters

Omegon Filters Variabele polarisatiefilter, 1,25"

$ 34,90*
Astrofotografie > Camera's (4)
Camera

Omegon Camera veTEC 16000 M Mono

$ 1.390,00*
Astrofotografie > Camera adapter (3)
Projectie adapter

Omegon Camera-adapter, 1,25"

$ 24,90*
Astrofotografie > Andere (3)

Omegon Easypic Universal Smartphone Adapter

$ 129,00*
Monteringen & toebehoren > Sturingen (4)

Celestron WLAN-Modul SkyPortal Wi-Fi

$ 170,00*
Monteringen & toebehoren > Andere (4)

Celestron Profi trillingsdemper

$ 106,00*
Observatoria (1)

Omegon Tent observatorium

$ 189,00*
Media (2)
Sterrenkaart

Omegon Sterrenkaart Planisfeer (Engels)

$ 14,90*
Outdoor > Lampen (3)
Hoofdlamp

Omegon LED-hoofdlamp

$ 13,90*
Globes & Kaarten (1)
continentkaart

Oculum Verlag continentkaart Sky Quality Map Europe

$ 18,90*
Onderhoud > Lens cleaners (4)

Celestron Professionele lenzenreinigingsset

$ 25,90*
Onderhoud > Andere (2)

Omegon microvezel reinigingsdoekje 20cm x 20cm

$ 4,90*

*Alle prijzen zijn inclusief BTW + verzendkosten.

Celestron Telescoop Astrograph S 356/790 RASA 3600 CGX-L GoTo
Achteraanzicht: de voor astrofotografie geoptimaliseerde telescoop heeft geen focuser.
Celestron Telescoop Astrograph S 356/790 RASA 3600 CGX-L GoTo
Dwarsdoorsnede met lichtbundel
Celestron Telescoop Astrograph S 356/790 RASA 3600 CGX-L GoTo
Gecorrigeerd beeldveld
Celestron Telescoop Astrograph S 356/790 RASA 3600 CGX-L GoTo
Tandriemaandrijving
Celestron Telescoop Astrograph S 356/790 RASA 3600 CGX-L GoTo
Statiefkop
Celestron Telescoop Astrograph S 356/790 RASA 3600 CGX-L GoTo
Driepootstatief, opvouwbaar
Celestron Telescoop Astrograph S 356/790 RASA 3600 CGX-L GoTo
Comfortabel handvat
Celestron Telescoop Astrograph S 356/790 RASA 3600 CGX-L GoTo
Voorbeeld

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit product.

Stel uw eigen beoordeling samen:

Heeft u specifieke vragen over uw bestelling of producten? Neem dan contact op met onze klantenservice!