Meer dan 7500 artikelen uit voorraad leverbaar
Laagsteprijsgarantie
Uw partner voor astronomie
Telescopen > Hubble Optics > Ultra Light > Hubble Optics Dobson telescoop N 406/2032 UL16 f/5 Premium Ultra Light DOB
Artikelnummer: 53567

Dobson telescoop N 406/2032 UL16 f/5 Premium Ultra Light DOB

lange termijn
Klaar voor verzending in 6-10 weken + verzendtijd

Productomschrijving

Een telescoop van hoge kwaliteit, met een grote opening en een geoptimaliseerde draagbaarheid dankzij het uiterst lichte en compacte opvouwbare design!

De instrumenten uit de Hubble Optics Ultra Light-serie werden zo licht en compact mogelijk ontworpen om zo gemakkelijk mogelijk te kunnen worden vervoerd naar uw favoriete plek om de donkere sterrenhemel te observeren. Het zwaarste onderdeel van de UL16 is de hoofdspiegel die ongeveer 11 kg (25 lbs) weegt, en de volledige telescoop weegt slechts rond de 27 kg (60 lbs), wat opvallend licht is voor een telescoop met een opening van 40 cm (16 inch). Dankzij de spiegel met een snelle openingsverhouding bevindt het oculair van de Hubble UL16-telescoop zich bovendien in een positie die u bijna altijd kunt bereiken wanneer u rechtop staat: slechts 1,7 m (67 inch) van de grond wanneer de UL16 naar het zenit gericht is.

De Hubble UL16 is een telescoop voor het leven die u heel wat mooie observatiesessies zal opleveren, en dat in een pakket van 27 kg!

Er bestaan twee versies van de UL16: f/5 en f/4,5

Voordelen van de f/5:

  • Scherpere beelden. Deze versie heeft ongeveer 30% minder last van coma dan de UL16 f/4,5, waardoor u geen comacorrector nodig heeft
  • Kleinere centrale obstructie
  • Gemakkelijker om de perfecte collimatie te verkrijgen


Voordelen van de f/4,5:

  • De meeste mensen zullen geen opstapje nodig hebben; bij de f/5 zult u misschien wel een opstapje nodig hebben wanneer hij naar het zenit of de regio daarrond gericht is
  • Breder gezichtsveld


Zowel de f/5 als de f/4,5 bieden u uitstekende beelden. De f/5 biedt de perfecte kwaliteit voor de veeleisende waarnemer, zonder nood aan een comacorrector. De f/4,5 biedt eveneens een wonderbaarlijk en breder gezichtsveld zonder nood aan een comacorrector (sommigen zullen misschien een minieme hoeveelheid coma opmerken aan de randen bij groothoekoculairs, maar de meesten zullen dit niet als storend ervaren of zelfs niet merken).

Let op: voor de f/5-versie is een contragewicht vereist, dit wordt NIET meegeleverd.

Enkele kenmerken:

  • Exclusieve Sandwich Mirror-technologie: de Hubble Optics Sandwich Mirror-technologie werd reeds gebruikt voor het produceren van optische elementen die bruikbaar zijn voor onderzoeksdoeleinden en heeft haar nut al bewezen in meer dan een half dozijn jaren vol succesvolle toepassingen in onderzoeksinstellingen zoals NASA en California State Polytechnic University San Luis Obispo, of voor het leger van de VS en in commercieel verkrijgbare telescopen over de hele wereld. Het ontwerp van de Hubble Sandwich Mirror met de open kern en de gesloten achterzijde zorgt niet alleen voor luchtcirculatie doorheen de spiegel, maar ook voor een maximale sterkte van de structuur zodat een eenvoudiger spiegelceldesign mogelijk is. Waarom is het thermisch evenwicht zo belangrijk? Het grootste probleem is het zogenaamde "mirror seeing", de turbulentie die u ziet door het oculair van uw telescoop wanneer de lucht boven de spiegel anders is dan de lucht vlak rond de spiegel. Een sandwich-spiegel koelt veel sneller af dan een solide spiegel met dezelfde dikte, waardoor die belangrijke bron van beeldvervorming snel wordt geëlimineerd. Zo verkrijgt u scherpe en stabiele beelden.
  • Semi-Enhanced optische coatings: de hoofdspiegel is gecoat met de (door experts) meest aanbevolen 92% Semi-Enhanced optische coatings om te garanderen dat hij zoveel mogelijk fotonen verzamelt (en zo weinig mogelijk verstrooit) zodat het scherpstellen in een helder en contrastrijk beeld resulteert. De optimale 92% Semi-Enhanced coating beschikt over een overcoating; een precisiegecontroleerde diëlektrische laag om de reflectiviteit te maximaliseren en voor een uitstekende chemische en mechanische bescherming van de spiegelcoating te zorgen. Een 96% Enhanced optische coating is op de vangspiegel aangebracht.
  • Spiegelondersteuning op maat: de Dobson beschikt over een zorgvuldig ontworpen en geoptimaliseerd flotatiesysteem dat een meer dan geschikte ondersteuning biedt voor de sandwich-spiegel. Het driepuntscollimatiesysteem opereert volledig onafhankelijk van de laterale slingondersteuning. Hierdoor zal het vaak voorkomende "chips"-astigmatisme, veroorzaakt door de sling bij gebruik van het eenvoudige collimatiesysteem met drie ankerbouten, volledig worden geëlimineerd. Bij een eenvoudig collimatiesysteem met ankerbouten kan de collimatie van de hoofdspiegel ertoe leiden dat de sling axiaal aan de spiegelrand trekt, waardoor de spiegel de vorm van chips aanneemt en er zo een vervelend astigmatisme ontstaat.
  • Volledig metalen constructie: de mechanische structuren werden nauwgezet ontworpen met behulp van 3D CAD en geavanceerde FEA om de optimale kracht en stabiliteit van de constructie te kunnen garanderen. Vervaardigd door middel van computer numerical control-technologie (CNC) en met de hand gemonteerd voor een goede pasvorm en afwerking. Supersterke T6063-T3 gittertubussen, optiek en montering van aluminium legering, en stalen spiegelcel. Dankzij de afwerking met een waardevolle en milieuvriendelijke zwarte poedercoating is dit instrument een waar genoegen om te bewonderen, maar nog meer om mee aan de slag te gaan.
  • Linear Drive Crayford-focuser: het is een prachtig staaltje precisiewerk dat niet alleen uw observatie-ervaring verbetert, maar ook de algemene indruk die u heeft van een instrument van topkwaliteit zoals bij deze telescoop. Deze focuser is robuust! Hij heeft een spelingvrij "Crayfordstyle"-design dat verder verbeterd werd met moderne "lineaire lagers", wat betekent dat u kunt profiteren van een ijzersterke en uiterst soepele focuser die het gewicht van zelfs de zwaarste moderne oculairs aankan. De spanning en de druk op de trekbuis is op een zeer redelijk niveau ingesteld, maar kan desgewenst worden aangepast om zware apparatuur te vergrendelen. Met de kleinere roestvrijstalen focusbediening kunt u de focus acht keer nauwkeuriger afstellen dan met grotere focuswielen. Dankzij deze fijnafstelling kunt u het beeld op belangrijke momenten scherpstellen, bijvoorbeeld tijdens "high-power" visuele observatie of voor beeldvormingstoepassingen.

Specificaties

Optiek


Type
Reflector
Ontwerp
Newton
Opening (mm)
406
Brandpuntsafstand (mm)
2032
Openingsverhouding (f/)
5
Resolutie
0,28
Grenswaarde (mag)
14,8
Lichtopbrengst
3360
Max. nuttige vergroting
812
Buis constructie
Open buis
Buismateriaal
Aluminium
Buis gewicht (kg)
24

Reflector


Hoofdspiegelontwerp
parabolisch
Kwaliteit afwerking
1/10
Diameter vangspiegel (mm)
70
Obstructie vangspiegel
17,3
Reflectiviteit
96
Verstelbaar
ja
Hoofdspiegel ventilatie
nee
Hoofdspiegel materiaal
Pyrex glas

Focuser


Ontwerp
Crayford
Reductie
1:10 fijnbeweging
Oculair aansluiting
2
Verstelbereik (mm)
50

Montering


Type montering
Dobson
GoTo sturing
nee

Inbegrepen accessoires


1.25" oculairs
zonder
2'' oculairs
zonder
Zoeker
Red dot finder

Algemeen


Totaal gewicht (kg)
27
Hoogte (mm)
1982
Hoogte van het oculair in zenit (mm)
1890
Serie
Ultra Light

Toepassing


Astrofotografie
niet aanbevolen
Maan & Planeten
ja
Natuurobservatie
nee
Nevels & sterrenstelsels
ja
Zon
nee

Aanbevolen voor


Beginners
nee
Gevorderd
ja
Observatoria
nee

Aanbevolen accessoires

Telescoop accessoires > Transport & opbergen (6)

Hubble Optics Wielonderstel, voor UL Dobsons tot 20"

$ 486,22*
Telescoop accessoires > Collimatie tools (3)
Kunstmatige ster

Hubble Optics Kunstmatige ster, 5-voudig

$ 75,03*
Telescoop accessoires > Anti strooilichtt kappen (3)

Hubble Optics Strooilichtbescherming, voor UL 16 f/5,0 Dobson

$ 281,13*
Telescoop accessoires > Andere (8)
Zoeker

Hubble Optics Zoeker 8x50, verlicht

$ 281,13*
Oculairs (5)
Oculair

Omegon LE Planetary oculair, 12,5mm, 1,25"

$ 149,07*
Oculairs (6)
Oculair

Explore Scientific Oculair 92°, LER, 17mm, 2"

$ 600,28*
Oculairs > Andere (6)
Kruisdraad oculairs

Omegon Kruisdraad oculairs Dradenkruisoculair, 12,5mm, verlicht

$ 89,04*
Filters > Maan- en polarisatiefilters (4)
Filters

Baader Filters Neodymium maan- en Skyglowfilter, 2"

$ 158,07*
Filters > Nevelfilters (5)
Filters

Omegon Filters Deep Sky filter, 1,25''

$ 89,04*
Filters > Andere (1)

Omegon Filterwiel, 5x2''

$ 189,09*
Astrofotografie (2)

Omegon Easypic Universal Smartphone Adapter

$ 129,06*
Monteringen & toebehoren (2)
Polar wedge

Geoptik Polar wedge Eartha Dobson Platform with variable Latitude

$ 1.400,65*
Observatoria (1)

Omegon Tent observatorium

$ 189,09*
Media (1)
Sterrenkaart

Omegon Sterrenkaart Planisfeer (Engels)

$ 14,91*
Outdoor (2)
Hoofdlamp

Omegon LED-hoofdlamp

$ 13,91*
Globes & Kaarten (1)
continentkaart

Oculum Verlag continentkaart Sky Quality Map Europe

$ 18,91*
Onderhoud > Lens cleaners (3)

Omegon Reinigingsset 7-in-1 voor optieken

$ 19,91*
Onderhoud > Andere (2)

Omegon microvezel reinigingsdoekje 20cm x 20cm

$ 4,90*

*Alle prijzen zijn inclusief BTW + verzendkosten.

Hubble Optics Dobson telescoop N 406/2032 UL16 f/5 Premium Ultra Light DOB
Dobson met optionele strooilichtbescherming

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit product.

Stel uw eigen beoordeling samen:

Heeft u specifieke vragen over uw bestelling of producten? Neem dan contact op met onze klantenservice!

Klanten die dit product kochten, kochten ook...