Meer dan 7500 artikelen uit voorraad leverbaar
Laagsteprijsgarantie
Uw partner voor astronomie
Telescopen > Omegon > Pro RC > Omegon Telescoop Pro Ritchey-Chretien RC Truss Tube 304/2432 GM 2000
Artikelnummer: 55120

Telescoop Pro Ritchey-Chretien RC Truss Tube 304/2432 GM 2000

Aanbevolen prijs: $ 15.792,00 Onze prijs:
$ 15.590,00 incl.btw, + verzendkosten
Heeft u elders goedkoper gezien?
lange termijn
Niet meer beschikbaar + verzendtijd

Productomschrijving

Meer over de serie Pro RC...

Volledige uitrusting met toebehoren, met een waarde van meer dan 800 euro: twee contragewichten van 12kg, een speciale voeding voor 10Micron en een MAXI klemplaat.

Met de Omegon 304/2432 gittertubus en de 10Micron GM 2000 montering betreedt u het pad der absolute precisie. Investeer in een telescoop die alle wensen van een astrofotograaf in vervulling brengt! De 12" optiek biedt u een belichting van 60mm en puntvormige, perfecte sterren tot aan de rand van het gezichtsveld. Deze perfectie wordt waarheid met deze RC optiek en de GM 2000 montering uit Italië. Onverslaanbaar: dankzij de professionele machinale verwerking behoort dit instrument tot de beste en meest nauwkeurige monteringen voor hobby-astronomen.

Omegon carbon gittertubus RC telescoop: professionele astrofotografie voor uw sterrenwacht
Is astrofotografie uw passie en zoekt u de geschikte telescoop voor uw sterrenwacht? Richey-Chretien telescopen combineren een grote spiegeloptiek met een bijna perfecte beeldweergave. Twee hyperboolvormige spiegels zorgen voor een groot, belicht en comavrij beeldveld in een compact design. Het resultaat: perfect zichtbare sterren tot aan de rand van uw gezichtsveld. Dat is precies de reden waarom ontelbare, professionele observatoria en instituten bij dit systeem zweren.

Maar ook voor uw persoonlijke sterrenwacht kunt u professionele technologie gebruiken! De Omegon RC telescopen zijn zodanig goed gebalanceerd dat ze zelfs in kleinere sterrenwachten prima passen.

De voordelen op een rij:

  • Hyperboolvormige spiegel voor een extreem scherp beeld en een groot gezichtsveld zonder dat u een corrector nodig heeft
  • Spiegel van kwarts voor een stabiele focus - u hoeft de focus niet bij te stellen, want het beeld blijft scherp
  • Geschikt voor grote CCD-camera's: ca. 60mm belichting
  • Stijve gittertubus uit carbon
  • Diëlektrische, reflectiewerende coating: hoge reflectiegraad van 92-94% voor heldere en contrastrijke beelden en astrofoto's
  • Korte afkoeltijd dankzij het open design
  • Krachtige, elektrische ventilators die tubusseeing (turbulenties in de tubus) reduceren tot een minimum en het afkoelen van de optiek bevorderen

Hyperbolische spiegel voor een beter beeld
De RC telescopen beschikken over hyperbolische hoofd- en vangspiegels, en geen sferische spiegels zoals Schmidt-Cassegrain systemen. Dat maakt het RC design opvallend hoogwaardiger: de optiek biedt duidelijk een groter beeldveld en wezenlijk minder afbeeldingsfouten.

Een uiterst hoge beeldkwaliteit met een groot gezichtsveld: dat is het doel van deze telescopen. Daarom vormen ze steeds de eerste keuze wanneer het om astrofotografie gaat. En vooral daarom zijn RC optieken de juiste keuze voor grote CCD-camera's. Dat betekent dat uw foto's scherp zijn tot aan de rand van het gezichtsveld, ook zonder corrector. Zo maakt u wondermooie foto's van de sterrenhemel.

Beter bruikbaar in een breder sprectraal bereik
RC telescopen hebben geen lenzen in de stralengang. Dat is een groot voordeel! Daardoor treden geen refractie-effecten op, zoals chromatische abberatie of dispersie. Het bruikbare bereik van het spectrum - naast het zichtbare licht - is groter. Zo dringt u met uw camera ook binnen in het vaak interessante UV- en infraroodbereik.

Hoofdspiegel van kwarts
Als ervaren astrofotograaf kent u het scenario ongetwijfeld: een focus die al eens graag afwijkt bij beeldopnames met een lange belichting. Dat is frustrerend! Het voordeel dat u met dit model heeft zijn de twee spiegels van kwarts. Ze zijn zo goed als ongevoelig voor thermische uitzetting, bieden een fantastisch beeld en houden de focus stabiel gedurende de hele nacht.

Sneller observeren dankzij de hoofdspiegelventilator
Een zacht en onopvallend gebrom met een groot effect: dankzij de ingebouwde 12V ventilator koelt uw hoofdspiegel tot wel 50% sneller af. Zo bereikt uw telescoop sneller de optimale afbeeldingskwaliteit. U hoeft niet langer te wachten.

Carbon tubus met een open gitterdesign
De meeste professionele telescopen hebben een gittertubusdesign. De voordelen die daarmee verbonden zijn, biedt ook dit instrument. De carbon buizen zijn stijf, licht en bijzonder thermisch stabiel - nog een reden waarom de focus stabiel blijft. De ventilatie verloopt beter in het open gitterdesign, waardoor het systeem geen eigen microklimaat gaat ontwikkelen.

Grote, vrije opening: 3" focuser
Het achterste uiteinde is bijzonder belangrijk: een 3" Linear Crayford focuser met kogellagers biedt voldoende ruimte om zelfs beeldvelden van groot formaat te belichten zonder vignettering. Dit hybride model van Crayford met een geleiderail laat u ten volste genieten van de lichtheid van een Crayford focuser enerzijds, en de stabiliteit van een tandheugelfocuser anderzijds.

  • Steeds de juiste positie voor het object: de focuser is volledig roteerbaar
  • Reductie naar 2" en 1,25" met een ingebouwde compressiering
  • Fijngevoelig de exacte focus vinden dankzij de 1:10 reductie voor minimale aanpassingen in de focus
  • Gestreepte schaal zodat u de focus snel terugvindt
  • Hoge stabiliteit: geen kantelen meer - de camera zit exact op de optische as en het beeld blijft scherp

Focuser kan apart worden gepositioneerd
Met behulp van zes collimatieschroeven kunt u uw 3" focuser nauwgezet positioneren ten opzichte van de spiegeloptiek. Op die manier wordt kantelen resoluut uitgesloten, omdat uw oculair of camera zich op de optische as bevindt. Deze focuser beschikt zelfs over een effectieve diameter van 3". Dat is niet vanzelfsprekend, aangezien vele focusers aan de oculairzijde smaller worden.

Beter beeld dan met een SC telescoop
Om te beginnen heeft een RC telescoop een volledig andere vormgeving dan een klassieke SC of Maksutov telescoop. Er is geen correctorplaat aanwezig, waardoor de telescoop een open systeem is dat zich sneller aan de omgevingstemperatuur aanpast dan een SC telescoop. Aangezien er aan de voorkant geen correctorplaat aanwezig is, levert de telescoop bovendien helderdere beelden op - zonder risico op interne reflecties. Ritchey-Chretien systemen zijn de best gecorrigeerde tweespiegeltelescopen op de markt. Hun scherpte, zowel in het centrum als aan de rand van het gezichtsveld, is indrukwekkend. Het is dus geen wonder dat voor praktisch alle grote onderzoekstelescopen in professionele sterrenwachten deze optieken worden gebruikt.

Vanaf nu zijn ze betaalbaar
Hyperboolvormige spiegels vervaardigen is een wetenschap en een kunst. Tot voor enkele jaren behoorden RC telescopen daarom tot de duurste telescopen ter wereld. Enkel internationale instituten gebruikten ze om aan onderzoek te doen. Maar nu is deze technologie ook beschikbaar voor ervaren hobby-astronomen.

Inbegrepen bij de levering:

  • Omegon RC gittertubus
  • 3" zwaluwstaart
  • Ventilator met batterijdoos
  • 3" focuser
  • 3x verlengstuk

Geen twijfel mogelijk! Deze "Italian beauty" heeft het! Het uiterst stabiele en precieze mechaniek in combinatie met de hoogontwikkelde elektronica en software laten niets te wensen over voor de ambitieuze astrofotograaf! De gebruikte aandrijftechniek is uit de professionele machinebouw afkomstig en garandeert een zeer hoge volgprecisie zonder speling - met een gemiddelde foutwaarde die lager ligt dan +/- 3 boogseconden. Dankzij een iteratief proces kunt u de montering in slechts enkele minuten zeer precies positioneren. Zo bent u in staat om met astrografen met een korte brandpuntsafstand zelfs zonder guiding aan deepsky-astrofotografie te doen. Statieven en Baader contragewichten voor de GM 2000 QCI / GM 4000 QCI vindt u onder "toebehoren".

Elektronische bediening QCI

10Micron is de enige producent die zijn monteringen met "stand alone" elektronica uitrust, wat betekent dat u geen laptop of pc nodig heeft: via de AMD microprocessor-bediening zorgt de LINUX firmware voor een uitgebreide functionaliteit van de handbediening - bijvoorbeeld een functie die gelijkaardig is aan de "T-Point" functie voor een extreem nauwkeurige positionering in een bereik van enkele boogseconden. Komeet- en satellietbanen berekenen en volgen zonder pc? Geen probleem! De omvangrijke interne database wordt voortdurend uitgebreid en kan geactualiseerd worden via internet. De bediening kan geüpgraded worden naar de nieuwe QCI V2.7 firmware.

MONOLITH OF ULTRAPORT

De GM 2000 QCI wordt in twee versies geproduceerd: als stationaire montering ("monolith") of als transporteerbare versie ("ultraport") met een snelkoppeling tussen de declinatie- en rechteklimmingsas. Daardoor weegt geen enkel onderdeel van de montering meer dan 15kg - een reuzevoordeel als je nog mobiel moet zijn. Verder zijn ook alle nodige toebehoren verkrijgbaar, bijvoorbeeld een transportkoffer voor op het vliegtuig, een statieftas, montageplaten en prismaklemmen voor (bijna) alle zwaluwstaartsystemen.

3 KLEUREN

Maak uw keuze tussen het extraverte vuurrood, het intense deepsky-blauw of het eerder bescheiden roestvrijstalen grijs. De kwaliteit blijft hetzelfde, ongeacht de kleur.

De levertijd voor de GM 2000 QCI bedraagt ongeveer 2 maanden. De standaardkleur is het roestvrijstalen grijs. Vuurrood en deepsky-blauw zijn verkrijgbaar op aanvraag met een langere levertijd. Indien de GM 2000 QCI bestemd is voor permanent gebruik in een sterrenwacht, kunt u tegen een meerprijs ook 100kg zware stalen zuilen in de gewenste hoogte en passende flenskoppen laten leveren. Vraag gerust om advies - we helpen u graag verder!

Specificaties

Optiek


Type
Reflector
Ontwerp
Ritchey-Chretien
Opening (mm)
304
Brandpuntsafstand (mm)
2432
Openingsverhouding (f/)
8
Resolutie
0,38
Grenswaarde (mag)
14,9
Lichtopbrengst
1886
Max. nuttige vergroting
608
Buis gewicht (kg)
24
Buis constructie
Open buis

Focuser


Ontwerp
Crayford

Montering


Type montering
Equatoriaal
Ontwerp
GM 2000 QCI
GoTo sturing
ja
Gewicht (kg)
28,6

Statief


Type
zonder

Algemeen


Totaal gewicht (kg)
52,6
Serie
Pro RC
Speciale aanbeveling
ja

Toepassing


Maan & Planeten
ja
Nevels & sterrenstelsels
ja
Natuurobservatie
niet aanbevolen
Astrofotografie
ja
Zon
niet aanbevolen

Aanbevolen voor


Beginners
nee
Gevorderd
ja
Observatoria
ja

Aanbevolen accessoires

Telescoop accessoires > Transport & opbergen (4)

Omegon aluminium koffer, groot

$ 89,00*
Telescoop accessoires > Stroomvoorziening & kabels (5)

Omegon Pro Powerbank 96k LiFePO4 307Wh 12V

$ 299,00*
Telescoop accessoires > Andere (5)
Zoeker

Omegon Radiant-zoeker met basis

$ 49,90*
Oculairs (1)
Kruisdraad oculairs

Omegon Kruisdraad oculairs Dradenkruisoculair, 12,5mm, verlicht

$ 89,00*
Filters > Nevelfilters (5)
Filters

Omegon Filters Deep Sky filter, 1,25''

$ 89,00*
Filters > Andere (2)
Filters

Omegon Filters Variabele polarisatiefilter, 1,25"

$ 34,90*
Astrofotografie > Camera adapter (3)
Projectie adapter

Omegon Camera-adapter, 1,25"

$ 24,90*
Astrofotografie > Andere (4)

Omegon Easypic Universal Smartphone Adapter

$ 129,00*
Monteringen & toebehoren (1)

10 Micron GPS ontvanger, voor GM 1000/GM 2000/GM 4000

$ 187,00*
Observatoria (1)

Omegon Tent observatorium

$ 189,00*
Media (2)
Sterrenkaart

Omegon Sterrenkaart Planisfeer (Engels)

$ 14,90*
Outdoor > Lampen (3)
Hoofdlamp

Omegon LED-hoofdlamp

$ 13,90*
Globes & Kaarten (1)
continentkaart

Oculum Verlag continentkaart Sky Quality Map Europe

$ 18,90*
Onderhoud > Lens cleaners (3)

Omegon Reinigingsset 7-in-1 voor optieken

$ 19,90*
Onderhoud > Andere (2)

Omegon microvezel reinigingsdoekje 20cm x 20cm

$ 4,90*

*Alle prijzen zijn inclusief BTW + verzendkosten.

Omegon Telescoop Pro Ritchey-Chretien RC Truss Tube 304/2432 GM 2000
Achteraanzicht: de 3" focuser en drie krachtige ventilators.
Omegon Telescoop Pro Ritchey-Chretien RC Truss Tube 304/2432 GM 2000
3" Losmandy-style montageplaat.
Omegon Telescoop Pro Ritchey-Chretien RC Truss Tube 304/2432 GM 2000
Drie verlengstukken: 2x 25mm, 1x 50mm, batterijhouder voor de ventilator.
Omegon Telescoop Pro Ritchey-Chretien RC Truss Tube 304/2432 GM 2000
10 zijdelingse spiegelstutten voorkomen dat de hoofdspiegel vervormt of omkiept.
Omegon Telescoop Pro Ritchey-Chretien RC Truss Tube 304/2432 GM 2000
GM 2000 QCI "Ultraport" GoTo
Omegon Telescoop Pro Ritchey-Chretien RC Truss Tube 304/2432 GM 2000
Krabnevel M1 in het sterrenbeeld Stier - vastgelegd met de Omegon RC telescoop.
Omegon Telescoop Pro Ritchey-Chretien RC Truss Tube 304/2432 GM 2000
MGC 3077 - vastgelegd met een Omegon RC telescoop.
Omegon Telescoop Pro Ritchey-Chretien RC Truss Tube 304/2432 GM 2000
De planetaire nevel NGC 1501 - vastgelegd met een Omegon RC telescoop.
Omegon Telescoop Pro Ritchey-Chretien RC Truss Tube 304/2432 GM 2000
NGC891 - Carlos Malagon

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit product.

Stel uw eigen beoordeling samen:

Heeft u specifieke vragen over uw bestelling of producten? Neem dan contact op met onze klantenservice!