Meer dan 7500 artikelen uit voorraad leverbaar
Laagsteprijsgarantie
Uw partner voor astronomie
Telescopen > Unistellar > Unistellar Smart Telescope N 114/450 eVscope eQuinox
Artikelnummer: 70622

Smart Telescope N 114/450 eVscope eQuinox

Aanbevolen prijs: $ 3.050,00 Onze prijs:
$ 2.180,00 incl.btw, + verzendkosten
Heeft u elders goedkoper gezien?
lange termijn
Niet meer beschikbaar + verzendtijd

Productomschrijving

Observeer sterrenstelsels, nevels, sterrenvelden en meer dan 5000 deep-sky objecten. Al na één minuut herkent u kleuren en details, zelfs vanuit plaatsen met veel lichtvervuiling.

De eVscope eQuinox is een slimme alles-in-een telescoop! Geïntegreerde beeldversterking, automatische veldherkenning en astrofotografie kunnen via de bijbehorende iOS-/Android-app worden bediend.

Bediening: smart en kinderspel
Gewoon inschakelen, observatiedoel uitkiezen in de app en van start gaan. Een tijdrovende uitlijning met de Pool of voorkennis over de sterrenhemel zijn niet aan de orde. De uitlijning van eVscope gebeurt automatisch dankzij het interne kompas, de versnellingssensor en de "plate solving"-techniek (sterrenveldherkenning). De eVscope wordt draadloos en intuïtief bediend via de Unistellar-app op een smartphone of tablet (Android/iOS). De ingebouwde accu gaat een hele nacht mee, tot wel 10 uur. U hoeft dus geen wirwar aan kabels of een externe accu mee te slepen.

Automatische veldherkenning (autonomous field detection)
De conventionele GoTo-systemen verdwijnen in de achtergrond! Dankzij het uitgekiende plate solving-proces van de eVscope kan hij in enkele seconden tijd de sterren in uw beeldveld analyseren en zo de huidige richting van uw telescoop berekenen. Zo kunt u elk object met één druk op de knop extreem nauwkeurig opsporen en volgen aan de nachtelijke hemel.

Beeldversterking (enhanced vision technology)
Vooral lichtzwakke objecten zoals nevels en sterrenstelsels kunnen met conventionele telescopen slechts hoogstens als zwakke lichtvlekken worden herkend. De beeldversterking (live stacking) van eVscope is eenvoudig te activeren. De telescoop toont zo niet enkel de opnamen van één enkel ogenblik, maar verzamelt licht over een langere tijdspanne. Al na enkele seconden ziet u het observatiedoel zoals door geen enkele andere telescoop van deze grootte. U kunt live observeren hoe het beeld minuut na minuut intenser en duidelijker wordt. De kleuren en structuren van het observatiedoel worden duidelijk herkenbaar.

Solide optiek
Deze Newton-telescoop met een opening van 114 mm en een brandpuntsafstand van 450 mm heeft een lichtsterke openingsverhouding van f/4. Zo valt een bijzonder helder beeld op de sensor. De parabolische hoofdspiegel produceert een weergave zonder sferische en chromatische abberaties.
Het Bahtinov-masker dat in de stofkap is ingebouwd, zorgt ervoor dat scherpstellen kinderspel wordt. Ook zonder ervaring en voorkennis krijgt u zo in enkele stappen een scherp beeld.
Op de plaats van de vangspiegel is bij de eVscope een Sony IMX224-sensor geïnstalleerd. Vanwege de zeer geringe ruis bij het uitlezen, wordt deze CMOS-chip ook in veel zeer gevoelige astrocamera's ingebouwd.

SETI-partnerschap
In samenwerking met SETI kunt u bijdragen tot wetenschappelijke ontdekkingen en deel uitmaken van een wereldwijd netwerk van eVscope-telescopen. De opnamedata van uw eVscope helpen wetenschappers bij het onderzoeken van supernovae, kometen en asteroïden.

Zijn lage gewicht en eenvoudige opstelling maken van de eVscope het ideale mobiele observatieplatform. Neem uw eVscope in een rugak mee naar een heldere observatieplek zonder lichtvervuiling en installeer hem in slechts enkele minuten:

Het is niet alleen belangrijk welke telescoop je koopt, maar ook waar je hem koopt.

We bieden extra hulp:

  • Wij zijn een toonaangevende verdeler voor telescopen en kennen deze instrumenten als onze broekzak. We staan altijd paraat om hulp te bieden na uw aankoop, mocht u problemen ondervinden met de installatie of bediening van uw telescoop.

Specificaties

Optiek


Type
Reflector
Ontwerp
Smart Telescopes
Opening (mm)
114
Brandpuntsafstand (mm)
450
Resolutie
1,7
Openingsverhouding (f/)
4
Buis constructie
Full tube

Focuser


Ontwerp
zonder

Montering


Type montering
Azimutaal
GoTo sturing
ja
Batterijcompartiment
nee (Oplaadbare batterij)
Levensduur batterij (h)
10
Motoren
Servo motoren

GoTo sturing


Uitlijningsmethode
automatisch
WLAN
ja

Statief


Materiaal
Aluminium
Type
Statief
Canibelle
ja

Inbegrepen accessoires


Transporttas
nee

Algemeen


Totaal gewicht (kg)
9
Kleur
zilver

Aanbevolen voor


Beginners
ja
Gevorderd
nee
Observatoria
nee

Aanbevolen accessoires

Telescoop accessoires (2)
Transporttas

Unistellar Transporttas Rugzak voor eVscope en eQuinox

$ 421,00*

*Alle prijzen zijn inclusief BTW + verzendkosten.

Unistellar Smart Telescope N 114/450 eVscope eQuinox
M27 Dumbbell Nebula
Unistellar Smart Telescope N 114/450 eVscope eQuinox
M33 Triangulum Galaxy
Unistellar Smart Telescope N 114/450 eVscope eQuinox
NGC 891
Unistellar Smart Telescope N 114/450 eVscope eQuinox
NGC 6946 Fireworks Galaxy
Unistellar Smart Telescope N 114/450 eVscope eQuinox
M42 Orion Nebula

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit product.

Stel uw eigen beoordeling samen:

Heeft u specifieke vragen over uw bestelling of producten? Neem dan contact op met onze klantenservice!