Meer dan 7500 artikelen uit voorraad leverbaar
Laagsteprijsgarantie
Uw partner voor astronomie
Artikelnummer: 69659

SkyGuider Pro Kit

korte termijn
Klaar voor verzending in 3-5 weken + verzendtijd

Productomschrijving

De SkyGuider Pro is een zeer lichte montering, waarmee u de draaiing van de hemel kunt volgen met een camera kunt bijhouden of een kleine telescoop. Dit maakt langere belichtingstijden mogelijk. Zo maakt u met succes fascinerende groothoekopnames van de nachtelijke hemel.

De SkyGuider Pro is de grote broer van de zeer populaire [cms: // shop / p_id = 51870 "]]. De SkyGuider Pro maakt het gebruik van camera's met zware lenzen tot vijf kilogram mogelijk. Om dit mogelijk te maken, is de SkyGuider Pro voorzien van een dikkere rotatie-as, grotere wormwielen en een clntragewicht, waarmee u de camera beweegt in balans kunt brengen.

In plaats van het contragewicht kunt u ook een tweede camera monteren, zodat u een luchtfoto kunt maken met twee verschillende brandpuntsafstanden. Deze tweede camera kan tot drie kilogram wegen.

Optioneel kunt u ook de Go2Nova handbesturing gebruiken en deze zelfs automatisch volgen via de ST-4-ingang.

De SkyGuider Pro heeft een ingebouwde lithium-polymeer-accu. Opladen is mogelijk via de USB-poort.

Om ervoor te zorgen dat de montering de rotatie van de camera op de juiste manier kan volgen, moet de rotatie-as van de SkyGuider Pro parallel lopen aan de rotatie-as van de aarde. Richt op de Poolster, die - als een gril van de natuur - de positie van de rotatie-as in de lucht vrijwel markeert. Met een kleine telescoop, ingebouwd in de as van de SkyGuider Pro, kunt u richten. Deze zogenaamde poolzoeker heeft een gravure waarmee u de Poolster kunt zien. De gravure zelf is verlicht. Dit maakt het eenvoudiger om de juiste oriëntatie te vinden.

Waarschijnlijk zult u meestal de standaardsnelheid gebruiken waarmee de camera de sterren goed in beeld houdt. Het is echter ook mogelijk om de snelheid van de zon of de maan te selecteren. Heel interessant is een andere optie voor de snelheid: als u beide sterren wilt fotograferen, evenals het landschap of gebouwen op de voorgrond, selecteer dan de helft van de sterrensnelheid. De sterren blijven dus puntvormig, zonder dat de voorgrondobjecten wazig zijn.

U kunt ook de draairichting omdraaien op alle vier mogelijke snelheidsniveaus, zodat de SkyGuider Pro ook werkt op het zuidelijk halfrond van de aarde. Dat is belangrijk, want de SkyGuider Pro is ook ideaal voor mee op reis!

Specificaties

Uitrusting


Andere continenten
Dual clamp (Losmandy- and Vixen-Style)

Algemeen


Type
Adapters
Ontwerp
Statief accessoires
Serie
SkyGuider
iOptron SkyGuider Pro Kit
iOptron SkyGuider Pro Kit

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit product.

Stel uw eigen beoordeling samen:

Heeft u specifieke vragen over uw bestelling of producten? Neem dan contact op met onze klantenservice!

Klanten die dit product kochten, kochten ook...