Meer dan 7500 artikelen uit voorraad leverbaar
Laagsteprijsgarantie
Uw partner voor astronomie
Telescoop accessoires > Dauwkappen & Ventilatie > Diversen > Vaonis > Vaonis Hygrometer voor VESPERA
Artikelnummer: 78233

Hygrometer voor VESPERA

korte termijn
Klaar voor verzending in 3-5 weken + verzendtijd

Productomschrijving

Dauw is een van de vele vijanden van amateurastronomen. In een koude of vochtige omgeving kunnen druppeltjes of dauw op de lenzen van telescopen en camera's ontstaan, waardoor zowel de kwaliteit van de observatie als van de foto's beïnvloed worden.
De Vespera-hygrometer is een slimme accessoire, waarmee de temperatuur en het dauwpunt van uw omgeving worden gemeten, vanaf waar het objectief van uw station kan beslaan.
Dit is ideaal voor iedereen die in een vochtige omgeving (zee, oceaan, rivier, meer, vijvers enz.) of in een omgeving met lage temperaturen woont. De sensor is ook geschikt voor 's winters, wanneer de temperaturen in de buurt van het vriespunt liggen.

Anti-dauw-systeem
Als u uw telescoop met deze sensor uitrust, dan wordt de geïntegreerde verwarming van Vespera geactiveerd als een bepaalde temperatuur- en vochtigheidslimiet bereikt is. De voortdurend rond het objectief gegenereerde warmte voorkomt beslaan en zorgt voor betere zichtomstandigheden en scherpere beelden.

Betere scherpte
Dauw beïnvloedt de focus van de Vespera-opnamen:
de tijden voor initialiseren en opnemen kunnen langer zijn omdat een groter deel van de foto's wordt afgewezen door het beeldverwerkingsalgoritme, waarmee de kwaliteit van de beelden worden gecontroleerd en die beelden afwijzen, waarvan de kwaliteit onvoldoende is.
De scherpte van de beelden, die in de astrofotografie vooral aan de scherpte van de sterren en het ontbreken van halo's worden afgemeten, is dan niet optimaal.
De hygrometer en het erbij behorende ontvochtigingssysteem verbeteren zowel uw observaties als ook uw astrofoto's.

Onopvallend design
De hygrometer is nog geen 13 mm groot en beschikt over een elektronische printplaat. De sensor past op de optische arm van de Vespera, valt niet op en kan in combinatie met filters worden gebruikt. Hij schakelt het anti-dauw-systeem automatisch aan en uit, zodat u zich daar niet mee hoeft te bemoeien.

In de levering zijn inbegrepen:

  • Hygrometer met een bevestigingsschroef
  • Mini-schroevendraaier

Gebruikstips:
Controleer of de Vespera uit staat, voordat u de hygrometer monteert of demonteert.
Verwijder de standaard Vespera-lensring en plaats de hygrometer voorzichtig in de uitsparing boven de lens. Schroef de sensor met de meegeleverde schroevendraaier vast. De sensor mag niet in zijn behuizing kunnen bewegen.
Om te testen of de sensor in de juiste positie zit, moet u de Vespera met uw mobiele apparaat verbinden en de Singularity-app starten. In de app worden de omgevingstemperatuur en de luchtvochtigheid getoond.
U hoeft de sensor niet na elk gebruik te demonteren. We raden aan hem in de Vespera te laten zitten om verlies of beschadiging te voorkomen.
Het activeren van het anti-dauw-systeem leidt tot een hoger energieverbruik uit de batterij. We raden aan uw telescoop vóór gebruik op te laden.
Beslaan treedt ook bij grote temperatuurschommelingen op, bijvoorbeeld 's winters, als u van een warme naar een koude omgeving gaat en de lucht in de Vespera warm is gebleven. We raden daarom aan de Vespera vóór het begin van de observaties tenminste 30 minuten lang naar buiten te brengen, zodat deze zich aan de omgevingstemperatuur kan aanpassen.

Specificaties

Capaciteit


passend voor
AP 50/200 VESPERA
Vaonis Hygrometer voor VESPERA
Vaonis Hygrometer voor VESPERA
Vaonis Hygrometer voor VESPERA
Vaonis Hygrometer voor VESPERA
Vaonis Hygrometer voor VESPERA

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit product.

Stel uw eigen beoordeling samen:

Heeft u specifieke vragen over uw bestelling of producten? Neem dan contact op met onze klantenservice!

Klanten die dit product kochten, kochten ook...