Winkelwagen
is leeg
Abboneer op RSS Feed of ATOM Feed

Mercuriustransitie 2019: met deze producten maakt u van de transitie een ware belevenis.

October 11 2019, Marcus Schenk

Slechts iedere 3,5 tot 13 jaar maken we deze gebeurtenis mee: een Mercuriustransitie. Op 11 november 2019 vindt deze zeldzame overgang opnieuw plaats. Tijdens zijn conjunctie zweeft Mercurius langs de Zon en kunnen wij hem op klaarlichte dag waarnemen. Het astronomische hoogtepunt van het jaar mag u niet aan u voorbij laten gaan! Maar hoe gaat u het waarnemen? Met de juiste voorbereiding en de volgende producten geniet u van een geslaagde observatie.

Let op: kijk nooit zonder een geschikt zonnefilter in de Zon. Voor de observatie is een zonnefilter altijd noodzakelijk.

Zonnefilter als folie

Zeer gunstig geprijsd, maar effectief. Dat is de Baader AstroSolar zonnefilterfolie, verkrijgbaar in verschillende formaten. Met de folie maakt u zelf een passend objectieffilter dat u vervolgens voor het objectief plaatst.

AstroSolar-Sonnenfolie

De AstroSolar zonnefolie in het formaat 210x297mm

Zonnefilter met houder

Ziet u het niet zitten zelf een filter te maken? Dan is een filter met een vaste houder de perfecte oplossing voor u. Twee voordelige opties zijn het Omegon filter voor kleinere telescopen en het ASTF-filter van Baader, dat beschikbaar is voor veel verschillende formaten telescopen.  Zo kiest u gemakkelijk de juiste diameter voor uw telescoop en bevestigt u het filter voor het objectief van uw telescoop. Nu kunt u veilig naar onze Zon kijken, zonnevlekken ontdekken en natuurlijk ook Mercurius.

Tip: meet voordat u uw keuze maakt de buitendiameter van de buis op zodat u weet welk filter op uw telescoop past.

Omegon-Sonnenfilter

Omegon zonnefilter gemonteerd op de Photoscope

Zonnefilter voor verrekijkers en camera’s

Ook met een verrekijker kunt u de Mercuriustransitie volgen. U vraagt zich misschien af of u dan gewoon twee normale zonnefilters kunt bevestigen? Deze methode werkt bijzonder goed met de verrekijker-AstroSolar filters. Ze zijn aan de zijkant namelijk op zo’n manier gesneden dat zelfs nauwsluitende objectieven elkaar niet aanraken. Ook een voordeel voor DSLR-camera’s: het afgevlakte filter maakt het mogelijk de camera vlot op een telescoop of plaat zetten.

ASBF-Filter

ASBF-filter voor verrekijkers en camera’s

Herschelprisma

Met dit speciale onderdeel ziet u nog meer tijdens de zonnewaarneming: een Herschelprisma. Gecombineerd met een ND3.0-filter kan het op een refractor (lenstelescoop) worden aangesloten. Uw voordeel: u ziet de Zon op een zwarte achtergrond en de granulatie en zonnevlekken bevatten ongekend veel details.

 Herschelkeil

Een Herschelprisma levert op een refractor een mooi beeld van de Zon op

H-alpha-telescoop

Houdt u wel van een goede dosis actie tijdens de waarneming van de Zon in H-alpha-licht? In een minimaal smal en dieprood bereik bij 656nm ziet u een zeer actieve Zon. Protuberansen worden miljoenen kilometers de ruimte in geslingerd en veranderen razendsnel. Zelfs wanneer u op het oppervlak van de Zon nauwelijks zonnevlekken waarneemt, is hier bijna altijd wel iets te zien.

 

H-alpha-Sonnentelekop

H-alpha-zonnetelescoop van Coronado

T-Shirt Mercuriustransitie

Alleen voor de grote astronomiefans: met dit nieuwe T-shirt voor de Mercuriustransitie zet u uw liefde voor astronomie in het zonnetje. Het toont het verloop van de transitie met alle belangrijke data en tijden. Zo kunt u steeds opnieuw zien wanneer Mercurius de Zon passeert of hoe lang we nog op de volgende transitie moeten wachten.

Omegon-T-Shirt-Merkurtransit

Omegon T-shirt Mercuriustransitie

Smartphone-adapter

De Zon fotograferen, maar dan snel en eenvoudig: met een smartphone-adapter neemt u in een handomdraai een aantal mooie foto’s van de Mercuriustransitie. Zelfs met kleine telescopen gaat dat prima. Zet de Omegon Smartphone-adapter gewoonweg op uw oculair. Nu kunt u dit astronomische moment voor eeuwig vastleggen.

Omegon-Easypic-Universal-Smartphone-Adapter

Omegon Easypic universele smartphone-adapter

Omegon Backpack 70/400 met zonnefilter

Als u nog op zoek bent naar een kleine zonnetelescoop voor de reis dan is de Omegon Backpack 70/400 AZ uitermate geschikt. De telescoop-set bevat een zoeker, zenitspiegel, oculairs en natuurlijk een geschikt zonnefilter. Ook handig: u ontvangt alles in een rugzak.

Omegon-Teleskop-AC-70-400-Solar-BackPack

Omegon telescoop AC-70-400 Solar BackPack

In de volle zon

Wanneer u de Zon urenlang waarneemt moet u voorkomen dat uw huid verbrandt. Een normale hoed beschermt enkel de hoofdhuid, maar als u zich vooroverbuigt en door een oculair waarneemt, wordt uw nek blootgesteld aan de Zon. Lunt biedt daarvoor de juiste bescherming: een zonnehoed met nekbescherming.

Sonnenhut-mit-Nackenschutz

Zonnehoed met nekbescherming

De Zon vinden wordt kinderspel

Soms is het niet te geloven hoe moeilijk het kan zijn de Zon zonder al te lang zoeken in de telescoop te vinden. Met de Geoptik 1,25“ zonnezoeker is het vinden kinderspel. Steek de zonnezoeker simpelweg  in de focuser en u kunt met behulp van de assen van uw montering de Zon meteen centreren.
Een andere mogelijkheid de Zon te vinden heeft u met de Euro EMC zonnezoeker. Hij bestaat uit een paneel met een opening en een schermpje waarop een klein zonnebeeld op geprojecteerd wordt. Bevestig de zoeker gewoon met de meegeleverde plakband aan uw buis.

Geoptik Sonnensucher

Geoptik zonnezoeker

Met deze uitrusting bent u goed voorbereid op de Mercuriustransitie.

Celestron RASA-astrografen: telescopen voor astrofotografie

September 19 2019, Stefan Taube

De telescopen van de RASA-serie werden speciaal en exclusief voor astrofotografie ontwikkeld. Ze beschikken over een zeer snelle openingsverhouding van f/2 en nemen beelden op die manier twintig keer sneller op dan een Schmidt-Cassegrain-optiek met f/10! Zo is er geen nood meer aan een trackingcontrole en worden over het algemeen minder eisen gesteld aan de montering!

Het RASA 1100-model met een opening van 279 millimeter is al geruime tijd op de markt, en Celestron biedt nu ook de RASA 800 aan, een kleinere variant met een spiegeldiameter van 203 millimeter.

Celestron Astrograph S 203/400 RASA 800

Celestron S 203/400 RASA 800-astrograaf

Dankzij de RASA 800 is dit optische systeem ook betaalbaar voor wie minder budget heeft, vooral omdat de montering kleiner kan uitvallen. De bovenstaande foto toont de RASA 800 met de AVX-montering. Deze astrograaf is geoptimaliseerd voor astrocamera’s met een diagonaal van 22 mm. Wie met een DSLR wil fotograferen, moet de grotere RASA 1100 gebruiken.

De afkorting RASA staat voor de namen van de ontwikkelaars: Rowe-Ackermann-Schmidt-Astrograaf. In principe gaat het hier om de frequent geproduceerde Schmidt-Cassegrain-optiek van Celestron, met andere woorden hebben we het over een sferische hoofdspiegel met een daarvoor geplaatste correctieplaat volgens het ontwerp van Bernhard Schmidt. In de plaats van de lichtbundel met een vangspiegel naar de Cassegrain-focus te kaatsen aan het uiteinde van de telescoop, wordt een camerasensor ingezet in het brandvlak. Een corrigerende optiek met vier lenzen zorgt hierbij voor een optimale belichting. Deze optiek is vervaardigd van bijzonder hoogwaardige glaselementen.

Die RASA-Optik von Celestron

De RASA-optiek van Celestron

Zoals de naam astrograaf al verraadt, zijn de RASA-telescopen exclusief ontwikkeld voor fotografie. U heeft dus niet de mogelijkheid om een oculair te gebruiken. Maar wie astronomie vooral als hobby waardeert vanwege de astrofotografie zal dit niet als een nadeel ervaren, maar zal net snel de voordelen van de RASA-optieken op prijs weten te stellen!

125 jaar Kowa: spotting scope TSN-883 Prominar Black Edition

September 18 2019, Betty Lux

Ter gelegenheid van het 125-jarig bedrijfsjubileum presenteert Kowa een nieuwe spotting scope in een zeer beperkte oplage: de TSN-883 Prominar Black Edition. Vier met ons mee en haal dit hoogtepunt in de sportoptiek in huis!

Kowa TSN-883 Prominar Black Edition

De TSN-spotting scopes zijn de klassiekers van de sportoptiekfabrikant met Japanse wortels. Al in 1894 begon Kowa kennis in verschillende expertisen te verzamelen, zoals farmacie, machinebouw, textielverwerking en natuurlijk in de opto-elektronische industrie. Alle Prominar-producten combineren de volledige, collectieve expertkennis met een optimaal bedieningscomfort en de hoogste optische kwaliteit.

Kowa 1894 – 2019

Het bijzondere aan de Kowa TSN-883 Prominar Black Edition is – zoals de naam al doet vermoeden – de elegante, zwarte kleur in plaats van de typische groene afwerking. De scope verschilt verder niet van de Kowa TSN-883. Tevens ontvangt u de spotting scope-set met een groothoekzoomoculair en praktische neopreen tas. Dat alles samen als een mooi pakket: een kans die u absoluut niet mag laten liggen.

Let op: de speciale editie is wereldwijd tot 500 stuk en in Europa tot 250 stuk beperkt!

Hoogwaardige telescopen en accessoires in de aanbieding!

September 17 2019, Stefan Taube

Ons aanbod voor ervaren astronomen, sterrenwachtverenigingen en onderwijsinstellingen: meer dan tien telescopen, camera’s en andere artikelen uit ons assortiment van hoogwaardige producten tegen bijzonder aantrekkelijke prijzen!

Schmidt-Cassegrain-telescopen van Celestron

Celestron CGX-L 1100

Celestron CGX-L 1100

  • Celestron Schmidt-Cassegrain SC 279/2800 CGX-L 1100 GoTo-telescoop voor slechts 5.690,- euro. U bespaart 1.205,- euro! Eerst de beste aanbieding: Met deze telescoop krijgt u een grote, maar toch compacte optiek van 27,9 cm (11 inch) samen met de modernste en grootste montering van Celestron vandaag de dag. Deze combinatie zorgt ervoor dat het systeem nog steeds gemakkelijk transporteerbaar is voor vrijwel elke toepassing.
  • Celestron Schmidt-Cassegrain SC 203/2032 CGX 800 GoTo-telescoop voor slechts 3.045,- euro. U bespaart 650,- euro! Deze telescoop hoeft op geen enkel gebied onder te doen voor zijn grote broer die hierboven vermeld wordt. Hij is net zo modern en veelzijdig, maar beschikt over een kleinere opening. Dat betekent echter ook dat hij voordeliger en nog gemakkelijker te vervoeren is!

Ritchey-Chretien-telescopen van Omegon

Omegon Ritchey-Chretien Pro RC 355/2845 Truss OTA

Omegon Ritchey-Chretien Pro RC 355/2845

Deze RC-telescopen met een gittertubusconstructie en vervaardigd van licht, temperatuurstabiel carbon zijn ideaal voor astrofotografie, vooral voor sterrenwachten. Ritchey-Chretien-telescopen combineren een grote spiegeloptiek met een bijna perfecte beeldweergave. Twee hyperbolische spiegels zorgen voor en groot, volledig belicht en comavrij beeldveld in een compact design. Het resultaat: perfecte sterren tot aan de rand van het gezichtsveld.

Wij bieden deze modellen met verschillende spiegeldiameters tegen bijzonder aantrekkelijke prijzen aan:

Riccardi-Honders-optiek van Officina Stellare

Officina Stellare RH

Officina Stellare RH 200/600 AT f/3

  • Officina Stellare Riccardi-Honders RH 200/600 AT f/3 OTA voor slechts 6.600,- euro. U bespaart 1.430,- euro! De RH-telescoop omvat een gecorrigeerde optiek met een zeer snelle openingsverhouding van f/3 – en dat in een zeer compact design. Door middel van de lichte tubus van carbon zorgt dit compacte ontwerp voor een relatief lage belasting van de montering: een droomtelescoop voor alle astrofotografen die op verplaatsing actief zijn – maar het hoeft niet meer bij dromen te blijven!

Andere optieken en accessoires tegen uitzonderlijke prijzen!

Bekijk ook zeker onze andere aanbiedingen. Met één klik op de link komt u op de juiste pagina in onze shop terecht voor meer informatie over het product:

Alle aanbiedingen zijn enkel geldig zolang de voorraad strekt! Bestel nu!

Infografiek: Astrohoogtepunten herfst 2019

September 2 2019, Marcus Schenk

 

In de komende drie maanden van september tot november zijn er weer een aantal prachtige objecten waar te nemen die ons niet mogen ontgaan. Een bijzondere gebeurtenis waar velen naar uitkijken is de zeldzame Mercuriustransitie voor de Zon. Maar ook andere, kleinere gebeurtenissen zijn zeker de moeite waard.

De nieuwe astronomische infografiek „Astrohoogtepunten herfst 2019“ biedt u een snel en grafisch overzicht. Zo bent u op de hoogte en weet u wat u aan de hemel kunt waarnemen.

In dit artikel leest u een aantal details over de verschillende gebeurtenissen.

September:

1-9: Alfa-Aurigiden

De Alfa-Aurigiden zijn een snelle meteorenzwerm met een snelheid van 65km/s die door de komeet C/1911 Kiess wordt veroorzaakt. Tijdens het hoogtepunt op 1 september zijn ongeveer zes meteoren per uur zichtbaar. De radiant, dus de plek waar de meteoren vandaan lijken te komen, bevindt zich in het sterrenbeeld Voerman onder de ster Capella.

6-9: de Maan bij Jupiter

De Maan staat gedurende deze nacht nog geen 5° van Jupiter vandaan. Reeds in de schemering zien we ze als heldere, dicht bij elkaar staande objecten.

8-9: de Maan bij Saturnus

Bevond de Maan zich twee dagen geleden nog in de buurt van Jupiter, bezoekt hij vandaag de ringplaneet Saturnus. De twee hemellichamen bevinden zich op een afstand van 1,5° van elkaar.

9-9: Golden Handle op de Maan

Op deze avond is het Golden Handle op de Maan te zien. Dit komt zeer zelden voor; slechts bij een maanfase van 83%. Onder dergelijke omstandigheden ontdekken we aan de licht-/schaduwgrens op de Maan een gesloten halve cirkel uit „goud“ licht. Maar waar kijken we dan precies naar? We zien de Mare Imbrium en de krater Sinus Iridum, die door het Montes Jura wordt omringd. Terwijl de krater nog in schaduwen wordt gehuld, wordt de bergtop reeds door de Zon verlicht en zien we het beroemde „handvat“.

10-9: Neptunus in oppositie

Neptunus is een van de buitenste gasreuzen in ons zonnestelsel. Met een afstand van 4,5 miljard kilometer cirkelt de planeet in 165 jaar om de Zon heen. Het duurt 4 uur en 10 minuten voordat zijn licht de Aarde bereikt. Tijdens zijn oppositie is hij in Waterman bijzonder goed te zien. Om 1 uur bereikt hij zijn hoogste punt op ongeveer 36° boven de horizon.

20-9: Maan bij Aldebaran

De afnemende en tot 72% verlichte Maan is in de nacht van 20 september te zien. Aldebaran, de hoofdster van Stier. Aldebaran is een rode reus, een ster die in de laatste fase van haar leven is aangekomen. Ze schijnt 150 keer helderder dan de Zon en is zo groot dat ze tot Mercurius zou komen als ze op de plek van de Zon zou staan.

Oktober

3-10: Maan bij Jupiter

Op deze avond krijgen we iets prachtigs te zien: de Maan staat in de buurt van de heldere Jupiter. De sfeervolle constellatie is vooral tijdens de avondschemering het observeren waard.

5-10: de Maan bij Saturnus

In de vroege avond in Boogschutter, direct boven de horizon, ziet u een samenspel van Saturnus en de Maan.

9-10: Oktober-Draconiden

Uit het sterrenbeeld Draaklijken op 9 oktober vallende sterren te komen. Wat we dan zien is de meteorenzwerm de Draconiden. Wanneer ze aan de hemel voorbij suizen vormen ze zelfs voor astronomieleken een fascinerend schouwspel. De radiant ligt in de buurt van de ster Draconis. De Draak is een circumpolair sterrenbeeld, vandaar dat de radiant zich ‚s avonds op optimaal zichtbare hoogte bevindt.

12-10: Amphitrite in oppositie

In de Griekse mythologie is Amphitrite een zeegodin en de vrouw van Poseidon. Aan de hemel is Amphitrite echter een planetoïde uit de hoofdplanetoïdengordel en staat nu in oppositie. Tussen de Aarde en de planetoïde ligt momenteel 211 miljoen kilometer. Amphitrite houdt zich nu op in Vissen onder het sterrenbeeld Andromeda.

17 oktober de Maan bij de Hyaden

De open sterrenhoop de Hyaden is met zijn 600 miljoen jaar zeer oud en vormt met zijn helderste sterren een V-formatie. Vannacht brengt de Maan een bezoek aan deze sterrenhoop. Overigens behoort de ster Aldebaran niet tot de Hyaden.

20-10: Mercurius in grootste oostelijke elongatie

Mercurius staat in een maximale elongatiehoek van 24°. Aan de avondhemel kunnen wij hem echter niet zien.

21-10:

De Orioniden zijn een kleine meteorenzwerm met ongeveer 25 meteoren per uur. De radiant ligt in het sterrenbeeld Orion in de buurt van de ster Betelgeuze. U kunt de hele maand vallende sterren waarnemen. Het hoogtepunt vindt plaats tussen 20 en 21 oktober.

23-10: de Maan bij Regulus

De smalle maansikkel is op 23 oktober op ongeveer 10 graden afstand van Regulus, de hoofdster van Leeuw, te vinden.

28-10: Uranus in oppositie

Nu krijgt u nogmaals de mogelijkheid een blik te werken op de verafgelegen planeet Uranus. Hij is tijdens zijn oppositie de hele nacht te zien. Met een helderheid van 5,6 mag kunt u hem al door uw verrekijker zien, maar pas met een telescoop herkent u hem als planeet. Hij is te vinden in het sterrenbeeld Ram. Om hem op te sporen trekt u een lijn vanaf de heldere ster Sheratan tot de slechts 4,3 mag zwakke ster Xi1 Ceti in Walvis. Aan het begin van het laatste derde van de lijn naar Xi1 Ceti bevindt zich de planeet.

31-10: de Maan bij Jupiter

Vanavond zien we direct naast Jupiter een smalle en slechts 15% verlichte maansikkel.

November

2-11: de Maan bij Saturnus en Jupiter

Op deze avond zien we een mooie constellatie van de Maan, Saturnus en Jupiter aan de zuidwestelijke horizon.

6-11: Tauriden

De Tauriden zijn een tweedelige meteorenzwerm waarbij slechts 10 meteoren per uur mogen worden verwacht. Wat interessanter is zijn enkele heldere vuurballen die eventueel kunnen voorkomen.

11-11: Mercuriustransitie

Slechts eens in de 13 jaar vindt de volgende gebeurtenis plaats: Mercurius trekt over de zonneschijf. Met een telescoop kunnen wij deze transitie live volgen. Deze begint om 13:35 u, eerste contact om 13:37u, midden om 16:19u, derde contact om 19:02u, en eindigt om 19:04u. Helaas kunnen we alleen de helft van de transitie waarnemen aangezien de Zon al vroeg ondergaat. Let op! Gebruikt u hoe dan ook een geschikt zonnefilter voor uw objectief om waar te nemen. Neem nooit zonder een filter waar! Een waarneming zonder speciaal zonnefilter is gevaarlijk en zal tot zware schade van het netvlies leiden. Wij adviseren u graag.

14-11: Planetoïde Vesta in oppositie

De planetoïde Vesta behoort tot de hoofdplanetoïdengordel en was een van de eerste ontdekte hemellichamen van dit type. Na Pallas is ze met een diameter van 516 kilometer een van de grootste. Op 14 november bereikt Vesta een helderheid van 6,5 mag: daardoor kunt u haar met iedere telescoop vinden en waarnemen. Ze bevindt zich momenteel in het sterrenbeeld Walvis. U kunt haar relatief makkelijk vinden door een lijn vanaf Omicron Tauri (in Stier) ongeveer 2 graden in westelijke richting te verlengen. Een kaart zal het opzoeken vergemakkelijken.

17-11: Leoniden

Op 17 november bereiken de Leoniden hun hoogtepunt. Ze behoren naast de Perseïden tot de beroemdste meteorenzwermen. In bepaalde jaren vielen deze meteoren als waren het regendruppels naar beneden. Dat gebeurt in principe iedere 33 jaar wanneer de aarde in de baan van de wolk van de Leoniden ligt.

In doorsnee jaren bereikt de zwerm op zijn hoogtepunt niet meer dan 20 meteoren per uur. Dit jaar ligt het aantal iets lager met 15 meteoren per uur.

24-11: Jupiter bij Venus en de Maan bij Mars

Gedurende de laatste dagen van november zijn er tegelijkertijd twee constellaties te bewonderen: de Maan en Mars alsmede Jupiter en Venus.

Op de vroege ochtend van 24 november zien we een ragfijne maansikkel, Mars en iets verder naar beneden Mercurius. In de avond bieden Jupiter en Venus in de vroege schemering een mooi gezicht.

28-11: Mercurius in grootste westelijke elongatie

Op 28 november bereikt Mercurius de beste zichtbaarheid in de ochtend van het hele jaar. Hij bevindt zich dan in zijn grootste westelijke elongatie met een hoekafstand van 20 graden tot de Zon. Door de telescoop ziet u dat Mercurius slechts half wordt verlicht.

Zonnige actie: speciale aanbiedingen op telescopen en filters!

August 2 2019, Stefan Taube

Wij bieden u – enkel zolang de voorraad strekt – de volgende telescopen en filters voor zonnewaarnemingen aan tegen een zeer voordelige prijs:

DayStar ST 80/1400 SolarScout Carbon H-Alpha protuberanties OTA zonnetelescoop

DayStar Sonnenteleskop ST 80/1400 SolarScout Carbon H-Alpha Protuberanzen OTA

DayStar ST 80/1400 SolarScout Carbon H-Alpha

Nu voor slechts 1.695,- euro. U bespaart 735,- euro!

De zonnetelescoop is uitgerust met de QUARK H-Alpha-filter. Het bijzondere daaraan is dat u de QUARK-filter zelfs kunt uitbreiden, zodat u deze ook eens in combinatie met een andere optiek kunt gebruiken! Met een lichte carbontubus voor een laag gewicht. U heeft geen dure astronomische montering nodig!

 

Solarscope UK ST 50/400 SolarView 50 OTA zonnetelescoop

Solarscope UK Sonnenteleskop ST 50/400 SolarView 50 OTA

Solarscope UK ST 50/400 SolarView 50

Nu voor slechts 3.630,- euro. U bespaart 2110,- euro!

In tegenstelling tot andere H-Alpha-telescopen heeft de SolarView geen last van een centrale schaduwvorming, wat voor een hoger contrast zorgt. Met als resultaat dat grotere zonnetelescopen van andere fabrikanten, die net zoveel kosten of zelfs duurder zijn, nog lang niet op kunnen tegen de scherpte en het contrast van de SolarView.

 

Verscheidene H-Alpha-filters van Coronado van de SolarMax II-serie

Coronado SolarMax II Etalon 90mm mit Blockfilter BF15

Coronado SolarMax II Etalon 90 mm met BF15-sperfilter

 

Bijkomende accessoires voor zonnewaarnemingen

Alle producten zijn nieuw! De aanbiedingen zijn enkel geldig zolang de voorraad strekt!

Swarovski Optik actie op spottingscopes: bij aankoop van een 4-delig spottingscope-pakket krijgt u gratis een statiefkop!

August 1 2019, Betty Lux

U zult merken dat het aanschaffen van een nieuw ATX/STX/BTX-systeem voor spottingscopes nu bijzonder de moeite waard is. Want bij aankoop van een 4-delig spottingscope-pakket krijgt u gratis een statiefkop. U kunt kiezen tussen de CTH compacte statiefkop of de PTH professionele statiefkop.

Swarovski Optik – actie op spottingscopes

En zo werkt het:

Selecteer eerst uw spottingscope-set bestaande uit een objectief en oculairmodule. U kunt uw keuze maken binnen de ATX-serie, de STX-serie of de BTX-serie. Bovendien maakt het niet uit aan welk model u de voorkeur geeft; het 65-, 85- of 95-model.

De ATX/STX/BTX-series voor spottingscopes vormen een zeer goede keuze voor waarnemers die een spottingscope zoeken die niet alleen een uitstekende beeldkwaliteit en uitermate hoog gebruiksgemak biedt, maar ook een maximale flexibiliteit. Dankzij het modulaire design kunnen de objectiefmodule en oculairmodule naar wens gecombineerd worden en dus aan zeer uiteenlopende eisen aangepast worden. Wij geven u graag advies!

Swarovski Optik-actiepakket STX 30-70×95 spottingscope met PCT-statief en BR balansrail + statiefkop

Selecteer bij de volgende stap uw favoriete Swarovski-statief; ofwel het CCT compacte carbonstatief of het PCT professionele carbonstatief.

De pootsegmenten van de Swarovski-statieven zijn vervaardigd van hoogwaardig zeslaags carbon. Dankzij de uitermate hoge kwaliteitsstandaarden en het goed doordachte design blijft het statief stevig in positie tijdens het observeren of terwijl u de spottingscope beweegt of draait.

Als accessoire kunt u kiezen tussen de BR balansrail of de nieuwe VPA variabele smartphone-adapter.

De BR balansrail past perfect bij de spottingscopes van de series ATX/STX/BTX en kan aan uw behoeften worden aangepast. De twee steunpunten garanderen een perfect evenwicht en een perfecte stabiliteit.

Ideal voor digiscopers: met de VPA variabele smartphone-adapter kunt u uw smartphone in een handomdraai met uw Swarovski Optik-scope verbinden, zodat u uw unieke observaties kunt vastleggen op beeld.

Zodra u vier onderdelen heeft geselecteerd, krijgt u van Swarovski de bijpassende statiefkop gratis! Op die manier beschikt u niet enkel over een totaalpakket met perfect op elkaar afgestemde componenten, maar spaart u ook nog eens geld uit! Gelieve bij uw bestelling in het daarvoor voorziene veld aan te geven welke statiefkop u wenst.

De Swarovski-statiefkoppen werden speciaal ontwikkeld voor uitvoerige observaties. Daarbij zorgt het ingebouwde vloeistoflager voor soepele bewegingen – zonder naar voren of naar achteren te kantelen dankzij het Counter Balance System.

Onze aanbeveling: een mogelijke combinatie is de STX 30-70×95 spottingscope met PCT-statief en BR balansrail. Als aanvulling zouden wij u de PTH-statiefkop aanraden, die uw pakket compleet maakt.

Grijp uw kans: enkel geldig voor nieuwe bestellingen tot en met 31.12.2019!

Bushnell verrekijker Spectator Sport in nieuwe uitgave van Trekking-Magazin

July 19 2019, Betty Lux

In de juli-uitgave van het Duitstalige tijdschrift Trekking-Magazin krijgen outdoorliefhebbers waar voor hun geld. In de productvergelijking worden verrekijkers van verschillende merken en prijzen behandeld, waaronder de Bushnell Spectator Sport 8×25.

Geniet van alle aspecten van de natuur

Wat is er nou belangrijk voor een verrekijker voor wandelingen, reizen en outdoor-activiteiten? Het antwoord op die vraag is zeer eenvoudig: een laag gewicht. Niemand wil tijdens een tocht een zware verrekijker urenlang om zijn nek hebben hangen. De Bushnell Spectator Sport Permafocus 8×25 is met zijn gewicht van slechts 304 gram een echt lichtgewicht. Iedereen die denkt dat de kwaliteit daaronder lijdt heeft het mis: zoals het Bushnell betaamt, is ook dit model voorzien van de nieuwste innovaties. Daaronder vallen multi-coated lensoppervlakken en een stikstofvulling tegen condensatie bij temperatuurverschillen. Die kunnen tijdens een trektocht in de bergen weleens voorkomen, zoals ervaren wandelaars weten. Het grootste voordeel vormt de ingebouwde PermaFocus. Dankzij deze functie is continu scherpstellen overbodig, zodat u tijdens uw tocht meteen van ieder kostbaar moment kunt genieten.

Bushnell verrekijker Spectator Sport 8×25 PermaFocus

De Bushnell Spectator Sport met PermaFocus is ook verkrijgbaar met andere vergrotingen en objectiefdiameters. Hier vindt u alle verrekijkers die wij voor reizen of wandelingen aanbevelen. Benut ons groot assortiment met veel producten op voorraad om uw nieuwe trekking-verrekijker te vinden.

50 jaar maanlanding: T-shirt in gelimiteerde oplage

July 18 2019, Marcus Schenk

Wij bij Astromarket.org zijn zeer verheugd, want een bijzonder jubileum staat voor de deur en dat wil geen enkele hobbyastronoom onopgemerkt voorbij laten gaan!

50 jaar geleden schreef de NASA namelijk wereldgeschiedenis! Op 20 juli 1969 landden de eerste mensen op de maan met Apollo 11.
Weliswaar onder gewaagde en gevaarlijke omstandigheden, maar het is wel gelukt: Neil Armstrong en Buzz Aldrin maakten toen de eerste maanwandeling en meer dan 600 miljoen mensen volgden dit live op tv.

T-shirt: alle landingsplaatsen in een oogopslag

Vier 50 jaar maanlanding samen met ons. En toon op die manier dat ook u een fan bent. Daarom kunt u nu het nieuwe Apollo-T-shirt verkrijgen in verschillende maten en met een uiterst hoogwaardige digitale print, maar wel in gelimiteerde oplage.

moon tshirt

Wat staat er op het T-shirt?

Aan de voorkant toont het T-shirt de maan die grafisch op realistische wijze afgebeeld is. Daarbij komen de precieze landingsplaatsen van de Apollo-missies, met datum. Aan de achterkant ziet u de aardopkomst boven het maanoppervlak. Toen de astronauten van de Apollo 8-missie toevallig de aardopgang meemaakten, legden ze dit magische moment voor de gehele mensheid vast op beeld. Het beeld dat de naam “Earthrise“ draagt, behoort tot de beroemdste beeldopnamen die ooit werden gemaakt.

Het Apollo-maanshirt is slechts in beperkte oplage verkrijgbaar. Bestel best nu uw maan-T-shirt.

Nieuw: Diamond Steeltrack focuser met Steeldrive van Baader

July 15 2019, Stefan Taube

De beste vrienden van astronomen zijn diamanten, dat is tenminste sinds de Diamond Steeltrack focusers van Baader het geval. In de tandwielen zijn echte diamanten verwerkt.

In tegenstelling tot gebruikelijke Crayford- of tandstangfocusers zorgt het gemicroniseerde drijfwerk van de Diamond Steeltrack voor een volledig spelingsvrije beweging, geheel slipvast en torsievrij, en dat voor een verticaal draagvermogen tot 6 kilogram!

Okularauszug Diamond Steeltrack an einem Celestron EdgeHD

Diamond Steeltrack focuser op een Celestron EdgeHD telescoop

Behalve de hierboven afgebeelde versie voor Schmidt-Cassegrain-telescopen is de Diamond Steeltrack ook verkrijgbaar voor Newton-telescopen of refractors.

De bijpassende focusmotor Steeldrive II  met bediening is volledig nieuw:

Baader Fokussiermotor Steeldrive II mit Steuerung

Baader Steeldrive II focusmotor met bediening

de Steeldrive II focusmotor maakt automatische focus van een telescoop via een computer mogelijk. Daarnaast kunt u met de knoppen op de handbediening nauwkeurig en trillingsvrij scherpstellen.

Een goede focuser verhoogt het waarnemingsplezier en is essentieel voor nauwkeurige astrofoto’s. De Steeltrack vormt momenteel de beste oplossing!

14.10.2019
Verzending in Nederland en België vanaf 4,90 €
Valuta
Contact