Winkelwagen
is leeg
Abboneer op RSS Feed of ATOM Feed

Hyperion-oculairs van Baader in de aanbieding!

November 23 2020, Stefan Taube

Elk jaar opnieuw zijn lekkernijen van speculaas in de supermarkt de eerste voorbode van de kersttijd. Bij ons in de Astroshop nemen de Hyperion-oculairs die rol op zich. Vanaf nu verkrijgt u deze hoogwaardige oculairs van het huis Baader-Planetarium bijzonder voordelig – ook nog na Kerstmis!

Hyperion

Alle oculairs van de Hyperion-serie

Met hun schijnbaar gezichtsveld van 68° behoren de Hyperion-oculairs tot de groothoekoculairs. Met deze oculairs kunt u ontspannen en zonder kokervisie observeren. De Baader Phantom Group Coating™-coating garandeert een hoge transmissie, vooral in het spectraal bereik, waarvoor het menselijke oog bijzonder gevoelig is. De Hyperion-oculairs bieden een duale toepassing: ze passen zowel op een 1,25 inch- als een 2 inch-focuser.

Vooral binnen de astrofotografie zijn de Hyperion-oculairs populair. De oogschelp kan worden verwijderd en geeft zo toegang tot een schroefdraad die veel aansluitmogelijkheden biedt. Bij de accessoires van elk oculair vindt u een assortiment aan adapters.

Wij bieden u alle Hyperion-oculairs aan voor een uitzonderlijke prijs: elk oculair voor 116,- euro. U bespaart 25,- euro per oculair!

Maak uw keuze uit één van de zeven mogelijke brandpuntsafstanden:

Of profiteer van de volledige oculairset voor 765,- euro. U bespaart 87,- euro!

De aanbieding loopt tot en met 31.01.2021. Voeg de oculairs nu alvast toe aan uw wenslijstje!

Nu in de aanbieding: de computer voor astrofotografie EAGLE 3

November 9 2020, Stefan Taube

Met de compacte computers van de EAGLE-serie biedt PrimaLuceLab zeer elegante oplossingen voor astrofotografen. De EAGLE-computer stuurt de montering, focusmotor, dauwlinten en camera gecentraliseerd aan. De beeldgegevens worden snel en veilig opgeslagen. Dankzij EAGLE hoeft u geen laptop of pc meer aan de telescoop te koppelen. Zo blijft de astrofotografie-opstelling compact.

PrimaLuceLab Steuerung für die Astrofotografie EAGLE3

PrimaLuceLab EAGLE 3 besturing voor astrofotografie

Maar het wordt nog beter: EAGLE produceert zijn eigen WiFi, zodat u met EAGLE draadloos toegang hebt tot alle systemen via een smartphoneapp. EAGLE stuurt de opstelling echter niet alleen aan, maar verdeelt bovendien de spanning vanuit één stroombron over de individuele verbruikende componenten.

Wij bieden u de EAGLE 3 besturing aan tegen een uitzonderlijke prijs. U verkrijgt de computer momenteel voor slechts 845,- euro. U bespaart 150,- euro ten opzichte van de normale prijs! Profiteer van deze tijdelijke aanbieding!

PrimaLuceLab Steuerung für die Astrofotografie EAGLE3 Anwendung

Astrofotografie met en zonder EAGLE

Meer informatie over de EAGLE 3 vindt u hier in de astroshop.

Nieuw in het assortiment: CO2-meetapparaten

November 6 2020, Patric Leibig

Deze luchtmeetapparaten tonen het koolstofdioxidegehalte in de lucht aan.

Hoe hoog mag het maximale CO2-gehalte binnenshuis zijn?
Over het algemeen wordt het CO2-gehalte binnenshuis als volgt gecategoriseerd:

  • Hoge binnenluchtkwaliteit: < 800ppm
  • Matige binnenluchtkwaliteit: 800 tot 1.000ppm
  • Onvoldoende binnenluchtkwaliteit: 1.000 tot 1.400ppm
  • Slechte binnenluchtkwaliteit: > 1.400ppm
Omegon CO2 Monitor 1200P

Omegon CO2 Monitor 1200P

Omegon CO2 Monitor 1200P

Regelmatig en goed ventileren …

Het wordt aangeraden om alle binnenruimtes in kantoren, scholen en woningen regelmatig te ventileren. Aerosolen zijn een mogelijke manier om het coronavirus SARS-CoV-2 en andere virusinfecties over te dragen. In gesloten ruimten nemen hun aantallen snel toe en kunnen ze zich snel verspreiden. Goed ventileren is belangrijk om een infectierisico te voorkomen en het binnenklimaat te verbeteren.

Omegon CO2 Messgerät HT-2008

Omegon CO2-monitor HT-2008

CO2-meetapparaten helpen u uw binnenluchtkwaliteit te monitoren en regelmatig te ventileren. De meeste apparaten waarschuwen u via een stoplichtsysteem of alarmtoon zodra de geprogrammeerde waarde wordt overschreden. Dit is belangrijk aangezien de luchtkwaliteit meestal heel goed kan worden ingeschat wanneer u een ruimte betreedt, maar omdat u snel aan de geur gewend raakt, neemt u een verslechtering niet meer waar. Daarnaast hebben we snel de neiging om de ramen te sluiten als de temperatuur daalt.

De CO2-monitoren meten door middel van sensoren het CO2-gehalte in de lucht. Met behulp van een stoplichtsysteem kunt u zien hoe hoog het gehalte aan koolstofdioxide is.

Deze apparaten meten naast het CO2-gehalte in de ruimte ook de temperatuur en meestal de luchtvochtigheid. Ze helpen u een goed ventilatiesysteem te ontwikkelen om virusinfecties te beperken.

Een grote selectie aan CO2-meetapparaten vindt u hier op Astromarket.

Maak met de Radian Raptor een belevenis van astrofotografie

November 3 2020, Jan Ströher

Onder de eigen merknaam “Radian” brengt de Amerikaanse telescoophandelaar OPT nu een lichtgevoelige, hoogwaardig geproduceerde en zeer praktisch te vervoeren apochromaat met triplet-lensontwerp op de markt. Dit model heeft onder astrofotografen vooraf al voor veel enthousiasme gezorgd. De “Radian Raptor” is een lichte en compacte fotomachine die met een diafragmaverhouding van f/4,5 voornamelijk prachtige Deep Sky-opnames maakt. De telescoop kan daarnaast met een gewicht van slechts 1,8kg en een kort ontwerp probleemloos op fotostatieven en reismonteringen, zoals de SkyWatcher Star Adventurer of iOptron SkyGuider, worden bevestigd. Dit maakt hem ideaal voor op reis omdat hij in iedere handbagage past in en de meegeleverde, gewatteerde rugzak eenvoudig kan worden meegenomen.

OPT heeft bij deze Triplet-apochromaat alles wat astrofotografie tot een succes maakt inbegrepen:

Een snelle diafragmaverhouding van f/4,5 voor korte belichtingstijden. Hierdoor is de Radian Raptor een lichtgevoelig breedveldapparaat: ideaal voor foto’s van emissienevels, sterrenstelsels en sterrenhopen.

Het gebruik van Premium glas met multicoating op de oppervlakken leidt tot kleurzuivere, contrastrijke en zeer scherpe afbeeldingseigenschappen van deze Triplet-Apos. Er is reeds een corrector ingebouwd die het gehele beeldveld egaliseert en haarscherpe sterren tot aan de rand toont. Daardoor wordt het gebruik van een full-frame sensor tot een waar genot. Bovendien hoeft u geen extra veldafvlakkers of reducers te kopen.

Met een brandpuntsafstand van slechts 275mm beschikt u over een ultra-compacte telescoop voor grote breedveldopnamen: objecten zoals de Sluiernevel of de regio van Orion- en Paardenkopnevel passen volledig in het beeld van een full-frame sensor. Hier een opname van de Californianevel met de 61mm Radian Raptor:

Een robuuste, draaibare 2,5“ tandheugelfocuser met hoge draagkracht en de 1:10 fijne scherpstelling maken een stabiele aansluiting van uw camera mogelijk zodat u nauwkeurig scherp kunt stellen. De zeshoekige buisklemmen zijn voorzien van verschillende schroefgaten om externe accessoires aan te sluiten. Geïntegreerde kabelkanalen in de klemmen verminderen de wirwar aan kabels. Met name in de astrofotografie komt er behalve de optiek nog meer uitrusting bij kijken, zoals guidescopes, dauwlinten, besturingsmodulen of afstandsbedieningen. De Radian Raptor kan voor verschillende doeleinden worden ingezet en is ontworpen door astrofotografen. De aanbevolen backfocus van 55mm kan door de bijgevoegde adapter nauwkeurig worden ingesteld en bereikt.

Nog een extraatje zijn de twee meegeleverde rails om op uw montering te monteren: een 4” Vixen-niveau zwaluwstaart en een 6,5” universele Losmandy-rails met overeenkomstige brede oppervlakken. Beide rails beschikken ook over een schroefdraad om de Raptor op een fotomontering te bevestigen. Zo is adaptie op vele monteringen/zwaluwstaarten kinderspel.

Tot slot ontvangt u een waterdichte en gewatteerde rugzak als veilige opbergplek van de Radian Raptor. De rugzak biedt bovendien genoeg plek voor een CMOS-camera en overige kleine onderdelen.

Beleef een nieuwe vorm van astrofotografie en optimaliseer uw uitrusting met de Radian Raptor**!

(**vanaf medio november 2020 bij ons hier op Astromarket verkrijgbaar!)

Nieuw: Skywatcher Star Adventurer met WiFi

October 16 2020, Stefan Taube

De producent Skywatcher heeft zijn Star Adventurer uitgerust met WiFi. Zo kunt u de populaire cameramontering vanaf nu met behulp van een gratis app comfortabel en vooral ook zonder aanraking besturen.

Bij de set zijn bijkomend een poolhoogtewig, een contragewicht en een L-vormige houder inbegrepen.

 

Het beproefde concept werd echter niet veranderd: de Star Adventurer maakt tracking aan de nachtelijke hemel met een camera mogelijk. Zo verkrijgt u beelden van de hemel met lange belichtingstijden helemaal zonder telescoop, gewoon door het objectief van de camera. Zulke cameramonteringen nemen voortdurend toe in populariteit. De Star Adventurer behoort met zijn draagvermogen van vijf kilogram tot de grotere modellen.

Wij bieden de Star Adventurer aan als cameraset inclusief praktische accessoires of als basisuitrusting. U hebt enkel nog een camerastatief en uiteraard een camera nodig. Skywatcher zelf verkoopt echter ook een statief voor de Star Adventurer.

Voor de camera kunt u bij ons terecht voor een breed assortiment aan DSLR-camera’s die speciaal ontworpen zijn voor astrofotografie.

NBX – het nieuwe duale nevelfilter van IDAS

October 13 2020, Jan Ströher

Met het NBX-nevelfilter van het Japanse merk IDAS komt nu een nieuw, zeer hoogwaardig duaalbandfilter op de markt. Het filter is op snelle optieken zoals de Celestron RASA uitermate geschiktvoor nevelfotografie. Net zoals de andere nevelfilters van IDAS (Astro Hutech) is ook het nieuwe NBX van optimale kwaliteit en manufactuur.

De IGAD-coatingtechnologie (Ion-Gun Assist Depostition) is door de Japanse fabrikant Astro Hutech speciaal voor astronomische filters ontwikkeld. Oorspronkelijk was de technologie voor de optische communicatie bedoeld, omdat hier een langdurige stabiliteit (> 25 jaar) onder ruwe veldomstandigheden vereist is.

IDAS NBX nevelfilter, 48mm

Zo ontstaat een filter met een robuustere coating en langdurige spectrale stabiliteit, ook bij extreme temperaturen en vochtigheid. Deze stabiliteit is met name belangrijk voor bandpasscurven met steile flanken, zoals H-alfa, LPS-filters en andere smalbandfilters. Filters met IGAD-coating elimineren vrijwel alle bandpassverschuivingen van +/- 3 of 4mm die typerend zijn voor standaardfilters.

Het NBX is een duaal filter dat speciaal is ontwikkeld voor de OIII– en H-alfa-lijnen. De transmissiecurven van het NBX in het H-alfa- en OIII-bereik zijn in deze afbeeldingen goed te zien:

Transmissiecurven in H-alfa

Transmissiecurven in OIII

 

Het is duidelijk dat het IDAS NBX in combinatie met zeer snelle optische systemen en astrografen bijzonder goed tot zijn recht komt. Denk hierbij aan een Celestron RASA, bijzonder krachtige Newton-reflectoren met diafragmaverhoudingen tussen f/2 en f/4 alsmede speciale instrumenten zoals de Officina Stellare Riccardi-Honders 200/600.

De “Pac-Man-nevel” NGC 281 in het sterrenbeeld Cassiopeia.

 

Daarnaast wordt het contrast van emissienevels, die overwegend uit zuurstof- (OIII) of waterstofverbindingen (H-alfa) bestaan, extreem verhoogd. Bovendien zijn langere belichtingstijden niet meer nodig, wat in de eerste plaats te danken is aan het gebruik van bovengenoemde, extreem lichtgevoelige astrofotografische optieken, maar ook aan de speciale contrastverhoging van het NBX-filter. Het filter is ideaal voor gebruik op ‘One-Shot’ kleurencamera’s en monochromatische CMOS-camera’s Een IR-sperfilter is hierbij niet meer nodig. Het NBX is bovendien parafocaal met andere IDAS LPS-nevelfilters.

Marsoppositie 2020

October 1 2020, Marcus Schenk

CEM70 met iGuider – de nieuwste innovatie van iOptron

September 28 2020, Jan Ströher

Het Amerikaanse bedrijf iOptron, dat in de afgelopen jaren al een goede reputatie heeft verworven met zijn innovatieve, krachtige en stabiele monteringen, heeft in april van dit jaar een waardige opvolger van de populaire CEM60 op de markt gebracht: de CEM70.

De nieuwe CEM70 heeft het karakteristieke uiterlijk van de beproefde CEM-monteringen. CEM staat voor “center-balanced equatorial mount”. Dit design biedt een bijzonder voordelige verhouding van het draagvermogen ten opzichte van het gewicht van de montering. Bij de CEM70 bedraagt die verhouding 2,3x. De montering kan dus meer dan het dubbele van haar eigen gewicht aan! Dat betekent dat de CEM70 voor mobiele doeleinden kan worden ingezet, maar eveneens een zeer goede montering is voor sterrenwachten.

Dankzij de stappenmotoren en de tandriemaandrijving is een zeer nauwkeurige besturing mogelijk in GoTo-modus, maar vooral ook een zeer precieze volgnauwkeurigheid met een periodieke fout van minder dan +/- 3,5 boogseconden – en dat alles met de gebruikelijke soepele werking van alle iOptron-monteringen.

Net zoals de CEM25P of de CEM60 is ook het nieuwe model ideaal voor astrofotografie. Het pronkstuk is de variant met de ingebouwde autoguider (“iGuider”)! Daarenboven beschikken beide versies van de CEM70 over een ST4-aansluiting, ingebouwde gps, stevige transportkoffer, stappenmotoren met een stille werking, de beproefde Go2Nova-handbediening en een duale zwaluwstaartklem om zowel Vixen- als Losmandy-zwaluwstaarten te kunnen monteren.

Met een maximaal draagvermogen van 31 kg biedt de CEM70 een grote speelruimte voor verscheidene telescopen, inclusief de bijhorende fotografie-uitrusting. Globaal gezien is de nieuwe CEM70 dus een montering met een doordacht design die nog goed transporteerbaar is, over handige functies en bijkomende eigenschappen beschikt, ook een grotere belasting aan instrumenten nog veilig kan dragen en stil, maar nauwkeurig hemellichamen volgt. Ook voor astrofotografie kunt u dus op deze montering rekenen! Beide versies van het model vindt u hier in onze Astroshop.

Astronomische hoogtepunten in het najaar van 2020

August 28 2020, Marcus Schenk

Mars in oppositie, de Leoniden in afwezigheid van de Maan en een interessant schouwspel van sterren aan de avondhemel. Er zijn weer genoeg redenen om naar de sterren te kijken.

Laat in de komende drie maanden niets aan uw oog ontsnappen: in de infografiek “Astronomische hoogtepunten in het najaar van 2020” vindt u veel belangrijke gebeurtenissen aan de hemel in één oogopslag. In de bijhorende tekst vindt u meer wetenswaardige details.

Wij wensen u spannende uren observatieplezier.

September:

06/09 Maan bij Mars

Op de 5e ’s avonds staan de Maan en Mars dicht bij elkaar: vanaf 21.30 uur MEZT verschijnen ze beide boven de oostelijke Horizon. In de loop van de nacht komen ze echter steeds dichter bij elkaar te staan, tot ze in de vroege uurtjes van 06/09 op minder dan een graad afstand van elkaar staan.

11/09 Neptunus in oppositie

Neptunus is de uiterste planeet van het zonnestelsel: veel astronomieliefhebbers hebben hem tot nu toe slechts zelden gezien. Op dit moment echter bereikt hij zijn oppositie en staat de hele nacht op een gunstige positie aan de hemel. In de avonduren vinden we hem boven de oostelijke horizon tussen Waterman en Vissen. Met zijn 7,8 mag kunt u hem met elke verrekijker opsporen, maar enkel met een telescoop herkennen we de planeetschijf van de 4,3 miljard kilometer verwijderde Neptunus.

14/09 Maan bij Venus en M44

Bent u een vroege vogel? Top, want dan kunt u genieten van een ontmoeting tussen de Maan, Venus en de open sterrenhoop M44. Bij donkere hemel kunt u dit schouwspel zelfs met het blote oog herkennen. De drie hemellichamen staan bijna op één lijn, met M44 in het midden. Bijzonder fijn is dat de helderheid van de Maan afneemt en ze slechts voor 14% belicht is.

25/09 Maan bij Jupiter en Saturnus

De hele zomer lang konden we Saturnus en Jupiter aan de avondhemel in Boogschutter waarnemen. Het was een absoluut hoogtepunt bij elke astronomische waarneming. Kort na het begin van de herfst, op 25/09, kunt u hen mooi samen met de Maan bewonderen.

Oktober:

03/10 Maan bij Mars

Deze maand merkt ook de Maan dat Mars wel de ster van de maand moet zijn, want ze komt hem in oktober meteen twee maal tegen. Deze nacht staan ze op een afstand van 4 graden van elkaar.

03/10 Venus bij Regulus

Nog vóór de ochtendschemering zien we in het oosten het lentesterrenbeeld Leeuw verschijnen. Opvallend is dat Venus en de helderste ster Regulus bij elkaar staan – hij staat trouwens op plaats 22 van de helderste sterren aan de nachtelijke hemel. Het is leuk om de grote verschillen in helderheid van beide hemellichamen eens bewust waar te nemen.

08/10 Draconiden

De Draconiden (of Giacobiniden) zijn een meteorenzwerm die uit het sterrenbeeld Draak afkomstig lijkt te zijn. Op 8 oktober wordt het hoogtepunt van de vallende sterren verwacht. Een voorspelling over het aantal vallende sterren waarop u zich kunt verheugen, is helaas echter onmogelijk, aangezien dit sterk kan variëren.

De radiant ligt in de buurt van de ster Draconis. Draak is een circumpolair sterrenbeeld, waardoor de radiant zich ’s avonds op een optimaal zichtbare hoogte bevindt.

14/10 Mars in oppositie

Mars vervolledigt zijn tocht rond de Zon in 686 dagen. Ongeveer om de twee jaar staat hij in oppositie. De laatste keer, in 2018, stond hij heuglijk dicht bij de Aarde en verscheen reuzegroot, maar slechts laag boven de horizon. Dit jaar is de diameter van de planeetschijf slechts twee boogseconden kleiner, maar staat hij duidelijk hoger aan de hemel. Dat betekent: een van de beste kansen om hem waar te nemen in de komende jaren.

21/10 Orioniden

De Orioniden zijn een kleine meteorenzwerm met ongeveer 20 vallende sterren per uur. De radiant ligt in het sterrenbeeld Orion in de buurt van de ster Betelgeuze. Hoewel u de vallende sterren de hele maand lang kunt observeren, ligt het hoogtepunt tussen 20 en 21 oktober. De beste tijd om te observeren is tussen 22 uur en 5 uur.

21/10 Maan verduistert Gamma Sgr

Elke astronomieliefhebber vindt het fascinerend wanneer de Maan een ster verduistert, vooral wanneer het proces aan de nog onbelichte kant van de Maan aanvangt. 21 oktober ’s avonds is een ideale gelegenheid daarvoor. Om 20.35 uur wordt de 2,8 mag heldere ster Gamma Sgr in het sterrenbeeld Boogschutter verduisterd. Bij dergelijk heldere sterren is het effect daarvan verbluffend: ze verdwijnt achter de Maan alsof iemand haar licht heeft gedoofd en verschijnt pas om 21.42 uur weer aan de andere kant. Op dat moment kan de Maan op vele plaatsen echter al zijn ondergegaan.

22/10 Maan bij Jupiter en Saturnus

Nauwelijks een maand na de vorige ontmoeting zoekt de Maan opnieuw het gezelschap van de planeten Jupiter en Saturnus op. Beste tijd om te observeren: tijdens de avondschemering.

29/10 Maan bij Mars

Vanavond ontmoeten de Maan en Mars elkaar en staan op een afstand van 3 graden van elkaar.

31/10 Uranus in oppositie

Uranus is een van de meest verafgelegen gasreuzen. Door de telescoop ziet u hem slechts als klein, groen schijfje waarop geen details te herkennen zijn. Maar toch kunt u de planeet identificeren. Zoek Uranus aan de hand van een kaart of beter nog: met het GoTo-systeem van uw telescoop. Dan kunt u de planeet bij een vergroting van 150-200x herkennen.

November:

10/11 Mercurius in grootste westelijke elongatie

Mercurius bevindt zich in zijn grootste hoek ten opzichte van de Zon, van 19 graden. Op deze ochtend van het jaar is hij ’s ochtends het best zichtbaar. Op 10 november kunnen we Mercurius rond 5.30 uur boven de oostelijke horizon zien verschijnen. Zodra hij aan de mistlagen ontsnapt, schittert hij helder onder Venus.

11/11 Maan verduistert v-Virgo

Op 11 november komt u best vroeg uit bed, want ’s ochtends vanaf 6.40 uur vindt een zeldzame en zeer goed zichtbare sterverduistering plaats. De Maan verduistert de 4 mag heldere ster v-Virgo.

12/11 Jupiter bij Pluto

Jupiter en Pluto komen elkaar tegen en benaderen elkaar op 12 november tot op 40 boogseconden. Normaal gezien is het moeilijk om de vroegere planeet, nu een dwergplaneet, zomaar op te sporen. Hij is namelijk lichtzwak en niet te onderscheiden van een ster. Dit keer echter dient Jupiter als goed oriëntatiepunt om Pluto ook zonder GoTo-montering op te sporen.

13/11 Maan bij Mercurius en Venus

In de ochtendschemering ziet u een constellatie die bij elke astronomieliefhebber een fonkeling in de ogen teweegbrengt: in oostelijke richting, in het sterrenbeeld Maagd, schitteren Venus, Mercurius en de zeer broze Maansikkel. De perfecte gelegenheid voor een mooi sfeerbeeld van de nachtelijke hemel.

16/11 Leoniden

Van de 16e op de 17e bereiken de Leoniden hun hoogtepunt. Samen met de Perseïden behoren ze tot de beroemdste meteorenzwermen. In het verleden waren er jaren waarin deze meteoren als regendruppels uit de hemel vielen. Dat gebeurt doorgaans om de 33 jaar, wanneer de Aarde en de zwerm van de Leoniden elkaar kruisen. In normale jaren haalt de zwerm maximaal 20 vallende sterren per uur. Dit jaar gaat de smalle Maansikkel al vroeg onder en kunnen we de hele nacht ongehinderd van de vallende sterren genieten.

19/11 Maan bij Jupiter en Saturnus

Het sterrenbeeld Boogschutter verdwijnt nu definitief aan de vroege avondhemel. Niettemin kunnen we vandaag de vijf dagen oude Maan en de planeten Jupiter en Saturnus samen vlak boven de horizon bewonderen.

25/11 Maan bij Mars

De Maan en Mars ontmoeten elkaar vandaag vanop een afstand van ongeveer 6 graden.

Vanaf nu: stoffen maskers met mooie astromotieven

August 25 2020, Marcus Schenk

U gaat naar de supermarkt, de boekhandel of naar de openbare sterrenwacht. U wilt of moet dan misschien wel een masker dragen. Waarom dan niet meteen een dat u ook echt mooi vindt. Gelukkig zijn er nu nieuwe maskers met astromotieven verkrijgbaar. Prachtige afbeeldingen van de Plejaden en de zonnecorona tijdens een zonsverduistering. Zo draagt u een masker dat echt bij u als hobbyastronoom en ruimtefan past.

Een goede toevoeging aan de stofmaskers van Masketo die tot nu toe alleen in zwart of wit in verschillende grootten – ook voor kinderen – of met een motief van de Corona Borealis verkrijgbaar waren.

De zonnecorona: Dankzij de Zon is er leven op Aarde. Ze is slechts een middelgrote ster aan de rand van het sterrenstelsel, maar voor ons is ze, naast de Aarde, het belangrijkste hemellichaam. Dit masker toont een totale zonsverduistering die ontstaat wanneer de Maan tussen de Aarde en de Zon staat. Door een absurd toeval lijken de Maan en Zon aan de hemel even groot waardoor we bij een totale zonsverduistering de zonnecorona zoals die op het masker staat kunnen bewonderen.

Maske mit Sonnencorona

Zonnecorona

De Plejaden: Al in de Oertijd was het Zevengesternte een bekend sterrenbeeld. Zo is er een 17.000 jaar oude rotstekening in een grot gevonden of denk aan de afbeelding op de historische Hemelschijf van Nebra. Veel mensen denken dat het sterrenbeeld de Kleine Beer voorstelt. Het draait hier echter om de bekendste open sterrenhoop aan de hemel. Op een afstand van slechts 400 lichtjaren bevinden zich blauwe sterren met veel massa van maar 100 miljoen jaar oud.

Plejaden auf der Maske

Plejaden

Zomermotief: Als u een zomerse print op uw masker wilt, dan is dit masker met palmbomen en een opvallend turquoise kleuraccent perfect.

Maske mit Sommermotiv

Zomermotief

Alle maskers van Masketo zijn community-maskers die tijdens de coronacrisis kunnen helpen de verspreiding van druppels te verminderen.

De voordelen:

  • Mondmasker met motief
  • Met elastieken
  • tweelagig met beugel voor neusvleugels
  • Binnenzijde 100% katoen + buitenzijde 100% polyester
  • Wasbaar tot 60°C
  • Geproduceerd in Europa

Let wel: deze maskers dienen om het risico van overdracht via druppelinfectie naar de omgeving te verminderen. Dit is geen wettelijk medisch product en geen persoonlijk beschermingsmiddel (PBM).

Echt stijlvol in de sterrenwacht of astro-vereniging: bestel vandaag nog uw astronomisch masker.

25.11.2020
Verzending in Nederland en België vanaf 4,90 €
Valuta
Contact