Winkelwagen
is leeg
Abboneer op RSS Feed of ATOM Feed

Nieuwe serie verrekijkers: BD II XD en SV II

April 1 2020, Betty Lux

Dit jaar komt Kowa mi met een nieuwe serie verrekijkers. Vanaf nu kunt u profiteren van de verdere ontwikkeling van twee beroemde productreeksen.

Krijg een breder blikveld: Kowa BD II XD verrekijker

Wat kan het kijken naar vogels en de volgende excursie in de natuur makkelijker maken? Dit was waarschijnlijk de vraag die de ontwikkelaars van Kowa zich stelden toen ze de BD II XD ontwierpen. Het antwoord ligt voor de hand: een uitzonderlijk groot gezichtsveld van 10° op het 6,5×32 model, waardoor het in de toekomst veel gemakkelijker zal zijn om vogels, dieren of andere observatieonderwerpen te lokaliseren en te observeren. Bovendien is de BD II XD-serie zeer comfortabel in het gebruik – de BD II XD-serie ligt mooi in de hand en is compact – evenals speciale Kowa XD-lenzen. Het voordeel: het lensmateriaal is verrijkt met fluoriet, een materiaal dat zowel het contrast als het oplossend vermogen enorm verhoogt.

Kowa BD II XD groothoek verrekijker

De BD II XD-serie is bijzonder interessant, maar niet alleen voor ornithologen en buitensporters, maar ook voor amateur-astronomen. Dankzij het brede gezichtsveld en de kristalheldere beeldprestaties kunt u comfortabel en indrukwekkend genieten van de maan, planeten en sterrenbeelden.

De verdere ontwikkeling van de beproefde SV-serie: Kowa verrekijker SV II

Kowa`s SV-serie is bekend en bewezen onder de vogelaars. Toch rust Kowa niet op zijn lauweren, maar verbetert het gebruiksgemak opnieuw aanzienlijk. Daarom wordt de  SV II-serie nu geleverd in een frisgroene outfit en is voorzien van geoptimaliseerde oculairbeschermkappen die minder snel verloren gaan. De oogschelpen hebben een stevige handgreep en het scherpstellen verloopt soepel en is eenvoudig in gebruik.

Kowa Verrekijker SV II

Al met al zijn dit echte outdoor verrekijkers met een geweldige prijs-prestatieverhouding. Deze serie is ook voorzien van Kowa’s eigen KR-coating, waardoor de verrekijker klaar is voor gebruik onder alle weersomstandigheden zonder dat er water of vuil op de lenzen komt.

Alle noviteiten en natuurlijk alle beproefde optieken van Kowa zijn hier te vinden. Klik door het assortiment om de perfecte verrekijker voor u te vinden.

C/2019 Y4 ATLAS: Een heldere komeet voor het blote oog?

March 27 2020, Marcus Schenk

Een gapende leegte. Geen bezoek.

Jarenlang was er in de uitgestrektheid van het zonnestelsel niet veel te beleven en alleen de planeten beschreven zoals altijd hun banen rond de zon.

Maar de tijd van wachten is nu voorbij.

We hebben weer bezoek van een heldere komeet, die in de maanden april en mei een echte highlight zou kunnen worden. Misschien zelfs voor het blote oog.

Deze draagt de mooie naam: C/2019 Y4 ATLAS. Nu al kun je hem met de telescoop goed zien. In tijden van corona, waarin we thuis moeten blijven en geen sociale contacten mogen onderhouden, is dit een welkome afwisseling. Houd uw telescoop bij de hand, want het zou weleens spannend kunnen worden.

Komet Y4 ATLAS

De komeet C/2019 Y4 ATLAS met zijn groene coma in de buurt van de galaxieën M81 en M82 op 19 en 20 maart 2020. Gemaakt met een Canon 600Da – Canon EF 200mm f2,8 L – @f3,5 (step-down ring als frontkap), 76 x 2 min -> 2 h 32 min – ISO 800, Vixen GP-DX – MGEN II. Be- en verwerking in DeepSkyStacker en Photoshop, fotoauteur: Johannes Hildebrandt

De Grote Komeet van 2020?

Op Hawaï staat het Asteroid Terrestrial impact Last Alert System, oftewel ATLAS. Het onderzoekt de hemel op objecten die zich dicht bij de aardbol bevinden en die gevaarlijk voor de aarde zouden kunnen worden, en het moet een mogelijke inslag voorspellen. Op 28 december 2019 ontdekte het door een robot ondersteunde systeem echter deze komeet op zijn weg door ons zonnestelsel. De astronomen stelden vast dat hij een soortgelijke baan volgde als de Grote Komeet van 1844, die toen een helderheid van -1 mag bereikte. Men vermoedde zelfs dat Y4 ATLAS ook nog een brokstuk van de toenmalige komeet zou kunnen zijn en net zo helder zou kunnen worden. Dat alleen al maakt het spannend de baan van deze komeet te volgen.

Maar kunnen we van C/2019 Y4 ATLAS iets soortgelijks verwachten?

Sterke toename van de helderheid tot mei

Zeker is dat de komeet snel helderder wordt. Toen deze in december werd ontdekt, was hij met 19 mag nog onbereikbaar. Maar intussen nam de helderheid toe tot ongeveer magnitude 8. In totaal is dat dus een 25.000-voudige toename. Maar het wordt pas echt interessant vanaf nu tot eind mei, want hij wordt voortdurend helderder. Nu al overtreft hij zelfs de oorspronkelijke verwachtingen.

Hij dringt net vanaf de buitenste planeten onze regionen binnen. Op 24 mei suist hij op een afstand van 117 miljoen kilometer langs de aarde en bereikt op 31 mei het punt in zijn baan dat het dichtst bij de zon ligt – en dat zelfs nog binnen de baan van Mercurius. In deze periode kan hij, volgens de voorspellingen, een helderheid van 2 mag bereiken. Daarmee zou hij met elke verrekijker en zelfs met het blote oog zichtbaar zijn.

Net zo goed: Voor ons, bewoners van het noordelijk halfrond, bevindt de komeet zich op een bijna geniale positie.

We hebben hem al waargenomen

De afgelopen dagen konden sommigen van ons team de komeet al waarnemen. Vorig weekend heb ik ook benut om een waarneming te doen. Met behulp van mijn 12″ Taurus Dobson-telescoop kon ik hem direct identificeren. Het diffuse vlekje tekende zich duidelijk tussen de omgevende sterren af. De coma was gelijkmatig rond zichtbaar met een helderder gedeelte in de kern. Aan de rand van een kleine stad gebruikte ik na het waarnemen aan de hemel met mijn SWA 32 mm oculair een Nagler 11 mm met een ongeveer 140-voudige vergroting. De komeet kreeg nog meer contrast en onderscheidde zich nog beter van de hemelachtergrond. Een fantastische belevenis. Maar ook met de grote verrekijker 20+40×100 Nightstar was de komeet al herkenbaar.

Zeichnung von Komet C/2019 Y4 ATLAS

Tekening van komeet C/2019 Y4 ATLAS op 22 maart 2020, die de visuele indruk met een 12″ Dobson-telescoop weergeeft, Marcus Schenk.

Waar vindt u komeet C/2019 Y4 ATLAS?

Niet onderaan de horizon, maar hoog hierboven en circumpolair. Dat is een ideale plek voor een waarnemer. Onze zwerver reist momenteel door de Grote Beer, die gelukkig nu in de lengte hoog aan de hemel staat. Daarom is het nu een gunstige gelegenheid hem met uw telescoop te bekijken. En wanneer u van plan bent eerst een telescoop aan te schaffen? Dan moet u nu handelen.

In de maanden april en mei beweegt hij zich door het sterrenbeeld giraf en stevent af op Perseus. Hij wordt duidelijk helderder, maar verliest mettertijd ook aan hoogte. Dan zijn een wat donkerder plek en weinig wolken aan de horizon nog belangrijker. In tijden van corona en een strenge uitgaansbeperking was ik blij dat ik de komeet vanuit mijn tuin kon waarnemen terwijl hij nog heel hoog is.

Maar hoe vindt u de komeet nu?

Een actuele zoekkaart vindt u bijvoorbeeld op de pagina skyhound.com.

Of momenteel een kaart voor de desbetreffende dag bij Theskylive.

Wilt u de komeet nog beter zien? Dan helpt het Lumicon-komeetfilter, dat het contrast van coma en een eventuele gasstaart versterkt.

Zullen we de komeet met het blote oog kunnen zien? Ondanks alle berekeningen en voorspellingen staat dat in de sterren. Laten we het beste ervan hopen. Geniet er zolang van met uw telescoop of verrekijker. Want wie weet hoeveel jaar we weer op een dergelijke heldere komeet moeten wachten?

Wanneer u nog een telescoop, toebehoren of een verrekijker zoekt: Ondanks de hevige coronacrisis in de Duitse deelstaat Beieren staan wij telefonisch en per e-mail tot uw beschikking. Bovendien: Onze dappere collega’s van de afdeling Verzending blijven op hun post en versturen uw bestellingen onmiddellijk.

 

Nu leverbaar: de nieuwe MGEN-autoguider van Lacerta!

March 19 2020, Stefan Taube

Een autoguider is een zeer belangrijk accessoire voor het maken van beeldopnamen van de sterrenhemel met lange belichtingstijden. De autoguider biedt een trackingcontrole die garandeert dat de montering de telescoop zo nauwkeurig mogelijk aanstuurt bij het volgen van het gewenste hemelobject. Daarvoor neemt de autoguider via een aparte camera het beeld van een heldere ster als uitgangspunt. Op basis van de beweging van de ster berekent de autoguider stuurimpulsen voor de montering.

Lacerta Stand Alone Autoguider MGEN Version 3

Lacerta Stand Alone MGEN-autoguider versie 3

Voor dit soort trackingcontrole kunt u een eenvoudige planetencamera, laptop en gratis internetsoftware gebruiken. Maar ook de MGEN-autoguider van Lacerta is zeer beproefd. Het grote voordeel van de MGEN is dat u geen laptop of pc nodig heeft; vandaar ook de naam “standalone-autoguider”. Zo’n standalone-oplossing vormt vooral voor astrofotografie met spiegelreflexcamera‘s een grote opluchting, aangezien u voor dit type camera ook geen laptop nodig heeft.

De MGEN wordt bovendien samen met een correct afgestemde camera geleverd en beschikt reeds over de nodige software – nog zorgelozer autoguiden is haast niet mogelijk! Een bijkomend groot voordeel is dat de MGEN niet slechts één ster als uitgangspunt neemt voor de trackingcontrole, maar zelfs meerdere. Daardoor wordt het proces aanzienlijk nauwkeuriger! De volgende grafiek is afkomstig van een test van de producent en verduidelijkt de hogere nauwkeurigheid van de “multistar guiding”:

Durch das Multistar Guiding ist die Nachführkontrolle unabhängig vom Seeing.

Dankzij deze meersterrenguiding is de trackingcontrole onafhankelijk van het visuele aspect.

De nieuwe versie MGEN-3 biedt echter nog veel meer verbeteringen:

 • De aanzienlijk verbeterde hardware maakt de nieuwe, zelflerende “AI-multistar-guiding” mogelijk
 • Het grote kleurenscherm garandeert een aangenamere bediening
 • Dankzij de nieuwe snelstartfunctie start de guiding met slechts één druk op de knop!
 • Pooluitlijning met de digitale Scheinermethode
 • Stroomvoorziening per USB (5 V), slechts 1,2 Watt.

Maar dit zijn slechts enkele mogelijkheden. Alle voordelen vindt u op de pagina Lacerta Stand Alone MGEN-autoguider versie 3.

Omegon verrekijker: 30 Euro korting voor het superoog

March 13 2020, Marcus Schenk

De nieuwe verrekijker is een klein instrument voor het observeren van het sterrenveld. Je kunt het gebruiken om sterren, sterrenbeelden of de Melkweg te observeren. Maar niet zoals bij de klassieke verrekijker, maar alsof je ogen beduidend gevoeliger en sterker zijn, of alsof je ineens een superoog hebt.

Sternfeldglas

Omegon verrekijker 2,1×42

Nu goedkoper
Haal de nieuwe Omegon verrekijker 2.1×42 voor sterrenveld observatie nu voor een bijzonder gunstige prijs, want we hebben hem teruggebracht van 179,- naar 149,-. U bespaart 30,- Euro ten opzichte van de normale prijs.

Stel je voor dat je vanuit de stad net zoveel sterren kunt zien als op het platteland. Stel je voor dat je op een warme nacht een sterrenhoop en grote nevels in de Melkweg ziet. En dit alles met een instrument dat eruit ziet als een sterrenbril en niet als een klassieke verrekijker. Je kunt eindelijk de sterrenhemel weer zien. Dit zijn Omegon’s nieuwe verrekijkers.

De voordelen op een rijtje:
– Als een bril waarmee je naar de sterrenhemel kijkt.

– Extreem helder: 42mm opening en 2.1x vergroting.

– Breed gezichtsveld: Bekijk volledige sterrenbeelden in één gezichtsveld.

– Zie aanzienlijk meer sterren dan met het blote oog – zelfs bij lichtvervuiling.

– Aangenaam zicht, zelfs met een bril.

Geniet van een fantastisch zicht op de sterrenhemel met de nieuwe verrekijker van Omegon.

Infografiek: astrohighlights in het voorjaar van 2020

March 4 2020, Marcus Schenk

In het voorjaar is er aan de hemel weer heel wat te zien. De gasreuzen schudden elkaar de hand, een planeet staat bij een sterrenhoop, er vinden occultaties plaats en u zou zelfs een komeet met uw verrekijker kunnen waarnemen.

Wij wensen u veel plezier met de actuele astronomische infografiek “Astrohighlights in het voorjaar van 2020”. In de volgende tekst vindt u verklarende beschrijvingen over de gebeurtenissen.

Maart

8 maart Venus bij Uranus
Heldere Venus, zwakke Uranus: Deze twee planeten ontmoeten elkaar in de avondschemering. Venus raast op een afstand van 2° aan de gasreus voorbij. Met een verrekijker kunt u beide planeten optimaal herkennen.

18 maart Maan bij Mars en Jupiter
Als u ‘s ochtends vroeg opstaat, wordt u met een prachtig gezicht beloond. Boven de zuidoostelijke horizon zijn de afnemende Maan met Jupiter en Mars in een mooie groepering te herkennen. Iets verder oostelijk ziet u zelfs Saturnus staan.

20 maart Jupiter bij Mars
Mars legt weer eens een bezoek aan de grote planeet af. Op deze ochtend bezoekt hij Jupiter en nadert hem tot een afstand van 40 boogseconden. Gedurende de komende dagen trekt hij aan Jupiter voorbij en zet koers richting Saturnus.

24 maart Venus in grootste oostelijke elongatie
De half verlichte planeet Venus vormt een interessant waarnemingsobject. Hij straalt met een helderheid van -4,3 mag en ziet er gedurende de hele eerste nachthelft als een mooie avondster uit, tot hij uiteindelijk kort voor 23 uur onder de horizon verdwijnt.

29 maart Maan bedekt ε Tau
Langzaam verdwijnt de winter uit de avondhemel. In het uiterste westen van de hemel zijn de sterrenbeelden Orion en Stier nog te zien. Vanavond kunt u getuige van een interessante occultatie door de Maan worden. Rond half tien nadert de Maan de 3,5 mag heldere ster ε Tau en bedekt hem om 21:35 uur MET met zijn donkere kant.

April

2 april Juni in oppositie
Met een diameter van 257 kilometer is Juno een grote planetoïde in de planetoïdengordel. Op 2 april bereikt hij zijn oppositie tot de zon en straalt met een helderheid van 9,5 mag.

3 april Venus bij Plejaden
Een ongewone ontmoeting: Op 3 april zijn we in de avond getuige van het bezoek van Venus aan de Plejaden. Dat is een zeer zeldzame gebeurtenis. Het is daarom nog specialer als we beide objecten door een telescoop kunnen waarnemen of het moment op foto vastleggen.

15 april Maan bij Jupiter, Saturnus en Mars
Het driespan Jupiter, Saturnus en Mars is momenteel iedere morgen voor zonsopgang aan de zuidoostelijke hemel te zien. Mocht u normaal gesproken niet zo vroeg op staan, is het nu echt de moeite waard om dat wel eens te doen. Bijvoorbeeld op deze ochtend. De Maan voegt zich namelijk bij het trio en levert zo een prachtig gezicht op.

26 april Maan bij Venus
De Maan is pas drie dagen oud en verlicht de avondhemel als een nog smalle en fijne sikkel Vandaag vergezelt hij de heldere “avondster” Venus.

28 april Venus meeste helderheid
Een vurige glans aan de hemel. Wanneer we naar de hemel kijken, zien we de helder stralende Venus. Veel mensen denken dat ze naar de lampen van een vliegtuig kijken, of zelfs naar een ufo! Maar zoals u wel weet, zien we Venus die meer dan 75% van het zonlicht reflecteert en daarom zo mooi aan de hemel fonkelt.

Mei

3 mei Maan bedekt v Virgo
De Maan beweegt met zijn donkere kant richting de ster v in het sterrenbeeld Maagd. Om 23:48 uur verdwijnt de ster achter de Maan. Ruim 40 minuten later duikt hij weer van achter de verlichte kant op. Informeer u voor de waarneming over het precieze verloop. Dit kan namelijk per geografische locatie van uw waarnemingspositie enigszins verschillen.

12 mei Maan bij Jupiter en Saturnus
In de laatste helft van de tweede nachthelft duikt een dreamteam van het zonnestelsel boven de horizon op: een heldere Jupiter, een nog helderdere Maan en een iets zwakkere Saturnus.

15 mei Maan bij Mars
Kort voor de ochtendschemering inzet kunt u de rode planeet en Maan ontdekken. Ze naderen elkaar tot 3° afstand tussen de sterrenbeelden Waterman en Steenbok. Op een afstand van ruim 30° rechtsboven ontdekt u de twee gasreuzen Jupiter en Saturnus.

15 mei Komeet C/2017 T2 (Panstarrs)
Deze komeet kan in mei een hoogtepunt worden. Als de voorspellingen kloppen, zou C/2017 T2 (Panstarrs) een helderheid van ca. 8 mag bereiken en met een verrekijker dus goed zichtbaar zijn. In mei bevindt hij zich in het circumpolaire gebied van de sterrenbeelden. In de loop van de maand beweegt hij van het sterrenbeeld Giraffe (direct naast de Kleine Beer) richting de Grote Beer. Op 23 mei bevindt hij zich in de buurt van de sterrenstelsels M81 en M82.

22 mei Venus bij Mercurius
Venus straalt als een helder baken aan de hemel. Wie niet weet dat het Venus is, verwisselt de planeet snel met de lampen van een vliegtuig. Vanavond ontmoet Venus haar directe buurplaneet Mercurius.

24 mei Maan bij Venus en Mercurius
Eind mei draait alles om Venus en Mercurius omdat beide planeten momenteel bijzonder goed zichtbaar zijn. Vandaag gaat er echter ook genoeg aandacht uit naar de fijne en slechts 4% verlichte sikkel van de twee dagen oude Maan.

26 mei Mercurius in avond zichtbaar
Mercurius staat dicht bij de zon. Hij beweegt zo snel, dat hij bijna verlegen lijkt. Zo voelt het tenminste wanneer u hem probeert te observeren. Hij houdt zich meestal vlak boven de horizon op. Momenteel bestaat echter de mogelijkheid een blik van hem op te vangen. Hij bereikt in de avondschemering namelijk een hoogte van ongeveer 10°. Gaat u, ver na zonsondergang, het liefst met een verrekijker naar hem op zoek.

Opening: Nieuwe showroom van Astroshop in Warschau

February 27 2020, Marcus Schenk

In Polen zijn niet alleen cultuur en landschappen tebewonderen, maar nu ook telescopen voor hemelwaarnemers. Onlangs zag een nieuwe dochterfirma in Warschau het levenslicht – nu volgde de opening van de showroom.

Astroshop zorgt er nu ook in het oosten van Midden-Europa voor, dat hobbyastronomen hun blik in de verte kunnen richten.

Unser neuer Showroom von außen.

De buitenkant van onze nieuwe showroom.

De opening was een groot succes en werd gevierd met veel astro-enthousiaste bezoekers, ambitieuze astrofotografen uit de Poolse astrowereld en vertegenwoordigers van het astronomie-magazine Astronomia Amatorska.

Foto: Damian Demendecki

Op een tentoonstellingsoppervlak van 50m² kunt u vanaf nu ca. 15 telescopen van verschillende fabrikanten, maar ook veel verrekijkers en spotting scopes kritisch bekijken en vergelijken. Ook als astrofotograaf bent u hier aan het juiste adres: Michał Bączek geeft u professioneel advies over het assortiment en laat zien wat er met uw apparatuur mogelijk is.

Foto: Damian Demendecki

Een Newtontelescoop of toch liever een compacte en lichte SC-telescoop met GoTo-besturing? Wanneer men de verschillende telescopen zelf kan bekijken is al snel duidelijk wat het dichtst in de buurt van je eigen wensen komt. Er konden onder andere spannende instrumenten worden bewonderd, zoals Dobson-telescopen van het merk Taurus van Poolse makelij, een iOptron CEM25P-montering, een verrekijker 2,1×42 voor sterrenveldobservatie en de populaire mechanische mini-reismontering Omegon Minitrack LX3.

Unser neuer Showroom von innen.

De binnenkant van onze nieuwe showroom.

De kans om telescopen eens van dichtbij te bekijken en van persoon tot persoon over uw wensen en waarnemingen te praten, ervaart u alleen in onze showrooms. Breng ons eens een bezoek, wij verheugen ons op uw komst.

Het precieze adres:
Astroshop.pl
Kruszewskiego 2, U1
04-086 Warszawa
Telefoon +48 22 120 23 43
E-mail: service@astroshop.pl

Radiant led-zoeker: Nu met exclusieve bonus om objecten gemakkelijker te vinden

February 25 2020, Marcus Schenk

Het zou eenvoudig kunnen zijn. Maar soms word je er wanhopig van. Hoe moet ik een sterrenstelsel of een nevel aan de hemel vinden, wanneer er nauwelijks referentiepunten zijn?

De oplossing: de Radiant-zoeker. Met drie cirkels in een onderverdeling van een halve graad, twee en vier graden, gebruikt u een plat zoekinstrument. In tegenstelling tot een eenvoudige led-zoeker met een geprojecteerd punt, is dat al een onschatbaar voordeel. Want: astronomen die met puntzoekers zijn begonnen, hadden vaak jaren nodig om de benodigde routine te ontwikkelen, zodat ze heel gemakkelijk iets konden vinden.

En toch verschilt de voorstelling om objecten eenvoudig te vinden fundamenteel van de praktijk.

Hoe kan dat?

Omdat u in het begin toch wat oefening nodig hebt om datgene wat u op de sterrenkaart ziet op de hemel over te brengen. Hoe vind ik bijvoorbeeld de beroemde Uilnevel M97? Hoe kan ik me die aan de hemel voorstellen?

Astro Lineal für Radiant Sucher

Daarvoor bestaat nu een nuttige oplossing: De speciale Radiant-liniaal
Daarmee kunnen objecten aan de hemel gemakkelijker worden gevonden. U legt het doorzichtige gereedschap gewoon op uw sterrenatlas en ontdekt zo hoe ver en in welke richtingen u aan de hemel met de cirkels moet bewegen. Voorbeeld: Leg het midden van de cirkel op de onderste rechter-ster Merak van de Grote Beer.  Ga grofweg naar de 3,6 mag heldere ster Stern x UMA toe, en beweeg Merak langs de rand van de buitenste cirkel. Dan bevindt M97 zich direct in het middelpunt. Doe ‘s avonds hetzelfde met uw telescoop.

Het is net als “schilderen op nummer”, maar dan aan de hemel.

BONUS: Exclusief voor Radiant-kopers
Vanaf nu ontvangt u de speciale liniaal met Radiant-cirkels bij aankoop van een Radiant. Deze nuttige tool is niet apart verkrijgbaar. U krijgt deze uitsluitend bij aankoop van een Radiant als gratis bonus.

Wilt u objecten gemakkelijker vinden? Hier komt u bij de Radiant-zoeker met de astro-liniaal.

Skywatcher EQ8-R: de nieuwe montering van observatoriumkwaliteit!

February 20 2020, Stefan Taube

De astronomische monteringen uit de EQ8 serie van Skywatcher zijn de best presterende modellen van deze fabrikant. Ze kunnen telescopen en accessoires tot een gewicht van 50 kilogram dragen! Daardoor zijn de EQ8 monteringen uitermate interessant voor ieder observatorium, ongeacht of dat nu bij u in de tuin staat, van de school is of bij de regionale astronomievereniging hoort.

Skywatcher EQ8-R Montierung mit Stativ

Skywatcher EQ8-R montering met statief

 

Skywatcher heeft de EQ8 montering geüpdatet en biedt hem nu in twee varianten aan: de monteringen EQ8-R en EQ8-RH. De variant EQ8-RH beschikt over een Renishaw-encoder met een hoge resolutie aan de uuras. Hierdoor is een trackingcontrole bij astrofotografie niet langer nodig.

Beide varianten van de EQ8-R montering worden met de vertrouwde SynScan-bediening van Skywatcher geleverd.

In vergelijking met de eerste versie zijn de nieuwe EQ8-modellen voorzien van de volgende verbeteringen:

 • interne kabels voorkomen een gevaarlijke warboel van kabels;
 • meer aansluitmogelijkheden voor accessoires: 4x USB, 3x 12 volt-uitgangen;
 • geoptimaliseerde positie van de aandrijfmotoren voor een betere balans;
 • verbeterde koppelingen aan de assen voor een hogere belastbaarheid;
 • verbeterde klemschroeven op de zwaluwstaart voor hoger comfort en meer klemkracht;
 • riemaandrijving in de DEC-as voor een soepeler verloop.

Bij de EQ8 montering biedt Skywatcher een speciaal statief. Met dit statief kunt u de montering ook mobiel gebruiken, daarvoor zijn echter twee personen nodig.
Mocht u de montering op een vaste zuil willen plaatsen, kunt u de EQ8 ook simpelweg zonder statief bestellen. Het statief kan op een later tijdstip nog worden bijbesteld. Alle varianten van de EQ8 vindt u hier in de webshop.

Met de EQ8-R biedt Skywatcher een moderne montering voor grote optieken. In zijn laatste ontwikkelingsstadium is de montering nagenoeg perfect!

Camouflage voor een spotprijs: Bushnell Powerview 10×42 Realtree Camo-verrekijker

February 17 2020, Betty Lux

Enkel zolang de voorraad strekt: momenteel bieden wij u de Bushnell Powerview 10×42 Realtree Camo-verrekijker voor een absolute spotprijs van slechts 129,- euro aan! Zo bespaart u meer dan 50,- euro vergeleken met de vrijblijvende adviesprijs van de producent.

Bespaar nu!

Jagers, natuurliefhebbers en outdoor-fans hebben nu de mogelijkheid om zich te verzekeren van een verrekijker van het bedrijf Bushnell uit de VS tegen een ongelooflijk voordelige prijs. De Powerview-serie behoort tot de populairste verrekijkerseries van de Amerikaanse producent, omdat ze uitstekende optische prestaties bieden tegen een betaalbare prijs. Profiteer van het enorme prijsvoordeel – de verrekijker zou wel eens snel uitverkocht kunnen zijn!

Bushnell Powerview 10×42 Camo

 

De Powerview 10×42 in de kleur “realtree camo” biedt een goede lichttransparantie dankzij de volledig gecoate lenzen. Indien u ook bij schemer of bij slechte lichtomstandigheden wilt observeren, is deze verrekijker de juiste keuze voor u. Het schemergetal is al zeer goed bij verrekijkers met een diameter van 42 mm van de frontlens en een 10-voudige vergrotingsfactor.

Allround-verrekijker met camodesign

De clou: dankzij het camouflagedesign, dat aan de omstandigheden van de Europese bossen is aangepast, hoeft u uw camouflage niet prijs te geven zodra u uw verrekijker tevoorschijn haalt. Word eenvoudigweg één met de natuur – deze verrekijker is een echte allrounder. En het is overigens het ideale geschenk voor alle jagers!

Profiteer nu van onze speciale aanbieding voor slechts 129,- euro en test uw nieuwe verrekijker met camodesign meteen buiten uit.

Spotting scopes uit de Regal M2-serie van Celestron met korting!

February 5 2020, Stefan Taube

De hoogwaardige spotting scopes uit de Regal M2-serie van Celestron produceren op klaarheldere dag of in de schemering uiterst scherpe beelden. Ze zijn ideaal voor vogel- of natuurobservaties alsmede voor vergezichten.

Celestron-Regal-1

Celestron spotting scopes REGAL M2 22-67×100 ED

Wij bieden u alle vier de modellen voor een speciale prijs aan:

 • REGAL M2 16-48×65 ED voor slechts 629,- euro i.p.v. 699,- euro. U bespaart 70,- euro! Het gunstige instapmodel voor sporadische vogel- en natuurobservaties.
 • REGAL M2 27×80 ED LER voor slechts 719,- euro i.p.v. 799,- euro. U bespaart 80,- euro! Dit model heeft een oculair met een bijzonder grote oogafstand: ideaal voor jagers of brildragers met sterke glazen.
 • REGAL M2 20-60×80 ED voor slechts 845,- euro i.p.v. 939,- euro. U bespaart 94,- euro! Net als het vorige model, maar dan met zoomoculair voor een variabele vergroting. Ideaal voor vogelaars.
 • REGAL M2 22-67×100 ED voor slechts 1035- euro i.p.v. 1150,- euro. U bespaart 115,- euro! Dit model heeft een zeer lichtgevoelige frontlens en produceert dus ook in de schemering een helder beeld. Hij is daardoor ideaal voor het observeren van wilde dieren.

Deze spotting scopes beschikken over alle eigenschappen die u van de aanzienlijk duurdere modellen kent. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ED-glas (Extra Low Dispersion). Dankzij de behuizing uit een magnesiumlegering wegen deze scopes 14% minder dan hun voorgangers. Ook het scherpstelmechanisme met fijnaandrijving is verbeterd en werkt nu twee keer zo snel. De Regal M2 zijn waterdicht. Bovendien zijn ze gevuld met stikstof om condensatie tegen te gaan. Bij de levering is een draagtas inbegrepen. U hoeft de camera voor het observeren niet uit de tas te halen.

Celestron-Regal-2

Tijdens het waarnemen kunt u de spotting scope in de beschermhoes laten zitten.

Met de Regal M2 kunt u ook fotograferen: u kunt uw DSLR-camera met een geschikte T2-ring en de meegeleverde T2-adapter op de scope bevestigen. Nu beschikt u over een telelens.

De Regal M2 spotting scopes zijn de ideale begeleiders voor iedere natuurliefhebber.

02.04.2020
Verzending in Nederland en België vanaf 4,90 €
Valuta
Contact