Meer dan 7500 artikelen uit voorraad leverbaar
Laagsteprijsgarantie
Uw partner voor astronomie
Monteringen & toebehoren > Gewichten > Gewichten > Orion > Orion Tegengewicht Met magneethouder voor Dobson-telescopen: 0,48 kg.
Artikelnummer: 59974

Tegengewicht Met magneethouder voor Dobson-telescopen: 0,48 kg.

$ 35,90 incl.btw, + verzendkosten
lange termijn
Niet meer beschikbaar + verzendtijd

Productomschrijving

Ook Dobson-telescopen moeten altijd goed uitgebalanceerd zijn. Wielen om de hoogte in te stellen of wrijvingsremmen zorgen daarvoor. Bij gebruik van zware accessoires, zoals een hoogwaardig oculair, kan de voorzijde van de telescoop te zwaar worden. In dat geval is dit contragewicht zeer praktisch. Het is magnetisch en hecht zich gemakkelijk aan het onderste deel van de tubus - natuurlijk alleen als deze van metaal is gemaakt.

Het schuimrubber aan de onderkant van het contragewicht beschermt de telescoop tegen krassen en past het contragewicht ook beter aan de tubus aan. De grote handgreep is zeer comfortabel. Zo kunt u het contragewicht ook in het donker met een kleine beweging verplaatsen, zodat de telescoop op elke hoogte in balans is.

Uiteraard kan dit magnetische contragewicht ook gebruikt worden als een licht tarragewicht voor andere telescooptypes. De magneet is zo sterk (hij kan meer dan twintig kilogram dragen(!)) dat hij in elke positie stevig zit.

Specificaties

Capaciteit


Geschikt voor telescopen
Dobson

Algemeen


Gewicht (g)
482
Orion Tegengewicht Met magneethouder voor Dobson-telescopen: 0,48 kg.
Toepassingsvoorbeeld

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit product.

Stel uw eigen beoordeling samen:

Heeft u specifieke vragen over uw bestelling of producten? Neem dan contact op met onze klantenservice!