Winkelwagen
is leeg

Hij is er eindelijk! De Unistellar eVscope is nu leverbaar.

De Unistellar eVscope is een computerondersteunde Newton-telescoop op een azimutale GoTo-montering.

 

Na een jarenlang proces van ontwikkeling is de eVscope van de Franse start-up Unistellar, waarop we in spanning hebben moeten wachten, eindelijk leverbaar! Terwijl hij voordien enkel verkrijgbaar was voor vroege supporters van de succesvolle Kickstarter-campagne, kunt u hem nu ook zelf gewoon in de Astroshop kopen.

De eVscope is net zoals een klassieke telescoop, maar met een vereenvoudigde bediening en uitgebreidere functionaliteit. Uw eerste kennismaking met de fascinerende hobby die astronomie is, wordt daarbij zo eenvoudig mogelijk gemaakt.

Dankzij de “live stacking” kunt u met de eVscope structuren en kleuren waarnemen in nevels en sterrenstelsels.

 

In tegenstelling tot bij een klassieke telescoop wordt de beeldweergave van de optiek niet rechtstreeks getoond; deze wordt door een zeer gevoelige sensor opgenomen. Het beeld wordt dan door een ingebouwde computer verwerkt en door middel van een contrastrijk oled-beeldscherm door een oculair heen naar het oog van de waarnemer geprojecteerd. De telescoop is in staat om licht over langere periodes te verzamelen (“live stacking”) en de beeldweergave daarvan zodanig te verwerken dat lichtzwakke nevels en sterrenstelsels duidelijk herkenbare structuren en kleuren krijgen! Met zuiver optische telescopen in deze grootteorde blijven deze details gewoonlijk onzichtbaar.

Bij de eVscope neemt een sensor het beeld van de nachtelijke hemel op. U bekijkt dat beeld dan op uw smartphone of op een contrastrijk oled-beeldscherm (Live Projection System).

 

Dankzij de intermediaire ingebouwde computer wordt de besturing van de eVscope bovendien kinderspel: aan de hand van de zichtbare sterren berekent de telescoop zijn exacte positie (“plate solving”). Op die manier kunnen de ingebouwde motoren uw telescoop nauwkeurig aansturen zodat u elk gewenst doelobject kunt waarnemen. In tegenstelling tot bij conventionele GoTo-telescopen verliest u dus geen tijd met het ingeven van gps-coördinaten en het correcte tijdstip, en blijft u gespaard van de star alignment, wat voor beginners doorgaans verwarrend kan zijn. Gewoon inschakelen en beginnen maar!

U bedient de eVscope door middel van een applicatie op uw smartphone. Meer informatie vindt u hier!

No Comments


11.08.2020
Verzending in Nederland en België vanaf 4,90 €
Valuta
Contact