Winkelwagen
is leeg

Beelden van C/2020 F3 NEOWISE: hoe onze medewerkers de komeet hebben gezien [fotogalerij]

Bij ons bij Astroshop hebben we een bonte mengeling van hobbyastronomen en mensen die al vele jaren geïnspireerd naar de hemel turen. U kunt het zich waarschijnlijk wel voorstellen: tijdens de middagpauze, tussen tomatensoep en tortellini, waren de kometen het gespreksthema van de dag. In de lente hoopten ook wij op een mooie, heldere komeet. Helaas kon geen enkele van de recente bezoekers onze verwachtingen inlossen. Daarom waren we des te meer verheugd toen in maart de komeet C/2020 F3 (NEOWISE) werd ontdekt.

Aanvankelijk was hij aan de zuidelijke hemel te zien en klom geleidelijk aan omhoog in de noordelijke hemisfeer. Begin juli zweefde hij nog vlak boven de horizon en was hij enkel in de vroege uurtjes te spotten. Nu kunnen we de komeet in de late avond waarnemen en ’s morgens vanaf ongeveer 3 uur valt er een uitgestrekte vuist boven de noordelijke horizon te bewonderen. De komeet is zo helder dat hij zelfs vanuit de stad gewoon met het blote oog zichtbaar is.

Sommige vergelijken hem zelfs met de komeet Hyakutake die in het jaar 1996 snel en met lange staart langs de hemel trok. En inderdaad: sinds Hyakutake en Hale-Bopp hebben we zo’n opwindende komeet niet meer gezien.

In de onderstaande beeldgalerij tonen enkele van onze medewerkers beelden van kometen, die allemaal in de afgelopen dagen werden gemaakt:

Komet Neowise Michele Russo

Beeld van: Michele Russo

 

Komet Neowise von Uli Zehndbauer

Beeld van: Uli Zehndbauer, Sony RX-100 Mk I, 10s ISO 800 enkelvoudig beeld zonder tracking. 10.07.2020 3:15 uur, te Kalvarienberg, Karlskron/Pobenhausen

 

Beeld van: Frank Gasparini, enkelvoudig beeld 400 ASA, 4 sec, 70 mm met Pentax K3

 

Beeld van: Marcus Schenk, met Sony Alpha 7s full-frame, 70 mm, f/5,6, 3,1 seconden, 3:41 uur.

 

Beeld van: Michal Baczek, telescoop: SW 120/600 op een Meade LX85-montering. Camera Nikon D3200, tijd 1x30s

 

Beeld van: Carlos Malagon, Omegon ED80 met reducer, camera Canon 350D, gestackt 30×20 seconden.

 

Beeld van: Joao Martins, camera Sony A7 III, Sigma 50 mm, f/5,0, 15 seconden, Pateira de Fermentelos – Portugal

 

Wilt u de komeet zelf observeren? U vindt een kaart in onze bijdrage C/2020 F3 (NEOWISE): een nieuwe komeet in de schijnwerpers?

Veel plezier bij het observeren!

PS: zoekt u nog een verrekijker om de komeet te observeren? Hier hebben we enkele aanbevelingen voor verrekijkers.

No Comments


11.08.2020
Verzending in Nederland en België vanaf 4,90 €
Valuta
Contact