Meer dan 7500 artikelen uit voorraad leverbaar
Laagsteprijsgarantie
Uw partner voor astronomie

Explore Scientific: volgkijker en zoeker in één

Een kleine telescoop die parallel aan de telescoop wordt bevestigd en twee opgaven moet vervullen: Als zoeker helpt hij de waarnemer om wegwijs te raken aan de hemel en als volgkijker of “guidescope” helpt hij bij de exacte tracing van de astronomische montering.

Explore Scientific Guidescope 8x50 Helikal

Explore Scientific volgkijker 8×50 helisch

De producent Explore Scientific stelt twee modellen voor die uitstekend zijn opgewassen tegen beide opgaven:

Beide optieken zijn uitgerust met een afneembaar oculair. Zonder dit oculair kan het instrument als volgkijker met helische focuser worden gebruikt. U kunt guidingcamera’s met een 1,25 inch-aansluiting bevestigen. Met behulp van de tubusringen kan de volgkijker met een leidster worden uitgelijnd. De camera houdt de leidster in het gezichtsveld en corrigeert kleine tracingfoutjes van de montering via aansturingsimpulsen.

Dankzij het oculair transformeert u de kleine telescoop in een hoogwaardige zoeker met een beeld dat zeer superieur is aan dat van de gebruikelijke, standaard zoekers. Het oculair is uitgerust met een verlicht dradenkruis.

Abnehmbare Okulareinheit

Afneembaar oculair

Dankzij deze praktische oplossing van Explore Scientific hebt u slechts één hulptelescoop nodig voor verschillende toepassingen.

No Comments